Gezondheid

VIDEO: Eérst voeding, dan pas medicijnen!

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij een gemiddeld bezoek aan uw arts wordt u al snel met verschillende soorten medicijnen naar huis gestuurd. Maar heeft hij het ook maar één minuut over uw voeding gehad? Een huisarts wordt in Nederland meestal gezien als een deskundige op het gebied van voeding. En dat terwijl de gemiddelde arts in zijn gehele studie slechts 25 uren met voeding bezig is geweest. Nog geen week dus.

Volgens dr. Gert Schuitemaker heeft dit vergaande implicaties voor de Nederlandse gezondheidszorg en voor de volksgezondheid. Een betere aanpak van het voedingspatroon gaat samen met een aanzienlijke daling van sterfte als gevolg van de typische welvaartsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Ziekten die alsmaar vaker voorkomen. Daarnaast is inmiddels berekend dat de overheid 7 miljard euro zou besparen als alle Nederlanders voldoende vitamine D binnenkregen. Wist u dat? Waarschijnlijk niet. Maar het betreft wel uw gezondheid!

Een andere invalshoek die vaak wordt vergeten is de invloed van voeding en voedingssupplementen op bijvoorbeeld het gedrag. Onderzoek heeft laten zien dat vooral bij jeugdigen, in gevangenissen in de Verenigde Staten, Engeland en óók in Nederland, voedingssupplementen asociaal gedrag en geweldsovertredingen met tientallen procenten laten afnemen. Ook wat preventie en behandeling van de genoemde welvaartsziekten betreft is er veel wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat voedingssupplementen hierbij een zeer belangrijke rol spelen.

Schuitemaker heeft kritiek op de voedings- en de medische wetenschap en is daarbij ook kritisch over de pers en de politiek vanwege het feit dat dergelijke informatie niet of onvoldoende bij de Nederlander terechtkomt. Zijn onderbouwing is dat zowel de gezondheidszorg als de politiek te veel in de greep zijn van de farmaceutische industrie. Ziekte is geld, gezondheid levert niets op. Hij trekt een parallel met de situatie in de financiële wereld. Daar draait het om geld en niet langer om mensen. In de gezondheidszorg hoort het om uw gezondheid te gaan en niet om uw ziek zijn.

U krijgt tijdens de lezing simpele maar bijzondere tips te horen die voeding en voedingssupplementen u kunnen bieden die u zelden hoort bij uw bezoek aan de arts.

Boek: Voeding & gedrag.

[Studium Generale Delft]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
7 jaren geleden

Voeding is niet zo belangrijk voor farmaceut, medicijnen zijn belangrijker dan goede en gezond voedsel, de voedsel en de farmaceut industrie maakt reclame om zijn producten te verkopen, en hebben hun medewerkers in dienst die de producten wijd verspreiden naar het publiek zijn twee grote industriëlen die afhankelijk zijn van hun verkoop aan het publiek , en het publiek is afhankelijk van de industrie, voedsel en farmaceut giganten die deze produceren en verkopen , het publiek is totaal afhankelijk geworden van deze reuzen, gezonden voeding nemen en bewust kopen van gezonden voeding kan men zelf regelen, je koopt je voeding als een medicijn voor gezond te eten en dit heeft men zelf in de hand door bewust te kopen en de juiste vitamine binnen te krijgen via gezond voedsel, je bepaald zelf je medicijn, op tegendeel van de farmaceut na die afhankelijk is van de medicatie van artsen die voorschrijven wat mediatief word voor geschreven en het publiek niet in de hand heeft maar wat een afhankelijkheid word van de medicatie door artsen aan het publiek, veel medicijnen kunnen naar de prullenbak worden verwezen als het publiek meer met zijn eigen gezondheid gingen bemoeien zal veel ziektes kunnen verdwijnen, als men ziek word door verkouden of een griep een hoofdpijntje vermoeidheid spierpijn en noem maar op zijn er genoeg middelen te koop, men slikt het duurt een bepaalde tijd voor men zich weer beter gaat voelen en zo krijgt de middel de naam en de eer dat het de kwaal geneest, meestal is dat niet zo dat het middel werkt maar men denkt het wel, ik zelf heeft de arts voor mezelf heel weinig gezien in m,n leven, op wat kleine ongelukjes na , voor ziekte of niet goed voelen neem ik nooit medicijnen in ,laat m,n lichaam zelf maar de kwaal genezen, die bouwt dan een gezonden weerstand op door gewoon te ondergaan, medicijnen zijn onderdruk middelen die weerstand verlaagt met alle gevolgen van dien.. ,de natuurmiddelen zijn altijd beter dan gemanipuleerde chemische middelen wees bewust en leef bewust koop goed voedsel en eet gezond ,maak je niet te veel afhankelijk van medicijnen neemt men dat wel lees eens goed de bijsluiter maar eens misschien neem je het middel dan helemaal niet in ,de natuur biedt genoeg middelen op basissen die uit de natuur komen mits het op de juist manier laat groeien zonder toevoegingen van schadelijke stoffen, wat men eet dat maakt de mens…en kan of en tot slaaf van het gemanipuleerde, ook in de voedsel industrie word veel voedsel gemanipuleerd, twee grote industrieën die hun verantwoordelijkheid niet zo nauw nemen als het product maar word verkocht, medicijnen of voedsel zijn veelal gemanipuleerd neem je eigen gezondheid zelf in de hand tot een gezond leven met eigen verantwoordelijkheid wat voedsel betreft , bewust kopen, wat medicijnen betreft bewust vragen stellen aan de arts of de kwaal niet via voedsel kan worden bestreden, meestal hebben ze daar niet zoveel mee , een medicijn toeschrijven legt meestal beter bij hun beroep…

Henk
Henk
7 jaren geleden

Wat dacht je van helemaal geen medicijnen! Het werkt zelfs averechts op je gezondheid, juist omdat het puur gif is!!! het is notabene chemisch en/of synthetisch wat inhoudt dat het niet opgenomen en/of afgebroken wordt door het organisme van het lichaam. Kortom, het wordt uiteindelijk opgeslagen in de lever en vandaar de bijwerkingen op een later tijdstip in uw leven. En dan legt u de link niet meer met een nieuw onstane “ziekte”. Ohja en “ziekte” bestaat niet. Het is een onbalans in het lichaam, dus ook weer te herstellen. Maar zeker niet met chemische middelen, bestralen of snijden!

Arnout
Arnout
7 jaren geleden

Gezondheid is toch gewoon iets wat je zelf in de hand hebt?

Manmanman, iedereen weet toch ook wel dat je niet iedere dag naar de patatkraam gaat om eten te halen? Zorgt namelijk voor obesitas en kan leiden tot suikerziekte.

Al die dikke mensen die geen genetische aanleg hebben zijn gewoon luie mensen. Ben je te dik en wil je afvallen? Simpel. Meer verbranden dan dat er binnenkomt en je valt vanzelf af.

Het lijkt tegenwoordig wel of we alles en iedereen moeten pamperen. Manmanman, ik eet ook gewoon 3x in de week aardappelen. Vandaag is het woensdag dus is het vis op tafel. Gisteren was gehaktdag voor mij en morgen is het kipdag met rijst.

Eet ik gezond? Ik eet gewoon. A apple a day keeps the doctor away…
Als je zelf al niet eens in staat bent om gewoon elke dag fruit te eten dan moet je ook niet zeuren.

En de farmaceutische industrie? Die zal wel aan mij gaan verdienen als mijn lichaam op raakt als ik een jaar of 70 – 80 ben (hoop ik).

Henk
Henk
7 jaren geleden

Ik begin de dag met vruchtensap ca. 300ml daarna de voeding maarja…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x