Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Eérst voeding, dan pas medicijnen!
VIDEO: Eérst voeding, dan pas medicijnen!

VIDEO: Eérst voeding, dan pas medicijnen!

Bij een gemiddeld bezoek aan uw arts wordt u al snel met verschillende soorten medicijnen naar huis gestuurd. Maar heeft hij het ook maar één minuut over uw voeding gehad? Een huisarts wordt in Nederland meestal gezien als een deskundige op het gebied van voeding. En dat terwijl de gemiddelde arts in zijn gehele studie slechts 25 uren met voeding bezig is geweest. Nog geen week dus.

Volgens dr. Gert Schuitemaker heeft dit vergaande implicaties voor de Nederlandse gezondheidszorg en voor de volksgezondheid. Een betere aanpak van het voedingspatroon gaat samen met een aanzienlijke daling van sterfte als gevolg van de typische welvaartsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Ziekten die alsmaar vaker voorkomen. Daarnaast is inmiddels berekend dat de overheid 7 miljard euro zou besparen als alle Nederlanders voldoende vitamine D binnenkregen. Wist u dat? Waarschijnlijk niet. Maar het betreft wel uw gezondheid!

Een andere invalshoek die vaak wordt vergeten is de invloed van voeding en voedingssupplementen op bijvoorbeeld het gedrag. Onderzoek heeft laten zien dat vooral bij jeugdigen, in gevangenissen in de Verenigde Staten, Engeland en óók in Nederland, voedingssupplementen asociaal gedrag en geweldsovertredingen met tientallen procenten laten afnemen. Ook wat preventie en behandeling van de genoemde welvaartsziekten betreft is er veel wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat voedingssupplementen hierbij een zeer belangrijke rol spelen.

Schuitemaker heeft kritiek op de voedings- en de medische wetenschap en is daarbij ook kritisch over de pers en de politiek vanwege het feit dat dergelijke informatie niet of onvoldoende bij de Nederlander terechtkomt. Zijn onderbouwing is dat zowel de gezondheidszorg als de politiek te veel in de greep zijn van de farmaceutische industrie. Ziekte is geld, gezondheid levert niets op. Hij trekt een parallel met de situatie in de financiële wereld. Daar draait het om geld en niet langer om mensen. In de gezondheidszorg hoort het om uw gezondheid te gaan en niet om uw ziek zijn.

U krijgt tijdens de lezing simpele maar bijzondere tips te horen die voeding en voedingssupplementen u kunnen bieden die u zelden hoort bij uw bezoek aan de arts.

Boek: Voeding & gedrag.

[Studium Generale Delft]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  Wat dacht je van helemaal geen medicijnen! Het werkt zelfs averechts op je gezondheid, juist omdat het puur gif is!!! het is notabene chemisch en/of synthetisch wat inhoudt dat het niet opgenomen en/of afgebroken wordt door het organisme van het lichaam. Kortom, het wordt uiteindelijk opgeslagen in de lever en vandaar de bijwerkingen op een later tijdstip in uw leven. En dan legt u de link niet meer met een nieuw onstane “ziekte”. Ohja en “ziekte” bestaat niet. Het is een onbalans in het lichaam, dus ook weer te herstellen. Maar zeker niet met chemische middelen, bestralen of snijden!

  11 likes
  • Arnout schreef:

   Zoals de echte Henk001 al eens terecht opmerkte: “ik ben blij dat de vrijheid van meningsuiting nog steeds van toepassing is op deze site, maar sta me dan ook toe even te wijzen dat je stukje zo bomvol fouten zit dat bananen spontaan recht gaan staan”.

   Opgeslagen in de lever? Oh dus als ik mijn vader antibiotica neemt omdat die echt snipverkouden is en het hoesten hem gewoon pijn doet dan stapelt het zich op in de lever?
   Neemt niet weg dat antibiotica gewoonweg een organisch middel is (penicilline?).

   Je zal maar een kind hebben met aangeboren afwijkingen. Wat heet, kinderen met het syndroom van down zijn zeker volgens jou ook geboren door middel van chemische middelen, bestralen of snijden?

   3 likes
 • Biemans schreef:

  Goed voedsel is erg belangrijk. Laat suikers achterwege en neem goede vetten. Wij vullen zelf aan volgens suppletie. 100% natuurlijk, met oa EFSA claims en NZVT keurmerk. Top producten. Wil je meer weten bezoek onze FB pagina (vergeet niet te liken) of stuur ons een bericht.

  Aanvullen met suppletie heeft ons al veel goed gebracht. Zorg goed voor jezelf!

  2 likes
  • Raj schreef:

   Ik ben het volledig met u eens. Niet voor niets staat voeding centraal in de Ayurveda. Gezonde voeding = gezond lichaam = gezonde geest. Dat was destijds zo, voordat er werd “geknoeid” (zwak uitgedrukt) door de voedingsindustrieen andere charlatans. Schone lucht, rust, regelmaat en reinheid zijn verloren gegaan in de moderne tijd. Ieder mens heeft een bepaalde constitutie, uniek voor hem of haar. Er is geen one-size-fits-all oplossing voor ziektes.

   80 – 90% van onze voeding thuis is biologisch. Het is niets anders dan de voeding die wij tientallen jaren geleden al tot ons namen, totdat de voedingsindustrie zich hiermee ging bemoeien.

   Toegegeven, chirurgie en andere vormen van westerse geneeskunde zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, maar als we nou allemaal genoegen zouden nemen met wat minder i.p.v. zich vol te stoppen met eten en vervolgens een pilletje te nemen tegen maagzuur ….. dat is het toppunt van idioterie.
   Trouwens, westerse geneeskunde is niets anders dan symptoombestrijding. Goede – lees gezonde, niet bespoten/of anderszijds gemanupileerd – voedsel is de basis. Externe factoren even buiten beschouwing gelaten.

   De oude Indiers liepen voor op het westen:
   http://incredblindia.blogspot.nl/2009/02/takshila-worlds-first-university.html
   http://incredblindia.blogspot.nl/2009/04/chanakya-indian-machiavelli.html
   http://incredblindia.blogspot.nl/2009/02/aryabhatta-and-evolution-of-zero.html

   1 likes
   • Biemans schreef:

    Raj, volkomen met je eens. Mensen weten vaak niet meer wat ze eten. De gronden waarop we verbouwen zijn uitgeput. Ons voedsel neemt niet veel meer op.

    Hoe meer wij met ons bedrijf bezig zijn hoe meer inzichten je krijgt. Een van de belangrijkste aspecten van onze producten is dat het 100% natuurlijk zijn. Worden tenminste door het lichaam opgenomen. Beschikken over een breed pallet aan producten. De meest eenvoudige zijn de Vitamine C en D. Als iedereen deze al eens zou nemen….. Zorg goed voor jezelf!

    3 likes
 • rop schreef:

  Voeding is niet zo belangrijk voor farmaceut, medicijnen zijn belangrijker dan goede en gezond voedsel, de voedsel en de farmaceut industrie maakt reclame om zijn producten te verkopen, en hebben hun medewerkers in dienst die de producten wijd verspreiden naar het publiek zijn twee grote industriëlen die afhankelijk zijn van hun verkoop aan het publiek , en het publiek is afhankelijk van de industrie, voedsel en farmaceut giganten die deze produceren en verkopen , het publiek is totaal afhankelijk geworden van deze reuzen, gezonden voeding nemen en bewust kopen van gezonden voeding kan men zelf regelen, je koopt je voeding als een medicijn voor gezond te eten en dit heeft men zelf in de hand door bewust te kopen en de juiste vitamine binnen te krijgen via gezond voedsel, je bepaald zelf je medicijn, op tegendeel van de farmaceut na die afhankelijk is van de medicatie van artsen die voorschrijven wat mediatief word voor geschreven en het publiek niet in de hand heeft maar wat een afhankelijkheid word van de medicatie door artsen aan het publiek, veel medicijnen kunnen naar de prullenbak worden verwezen als het publiek meer met zijn eigen gezondheid gingen bemoeien zal veel ziektes kunnen verdwijnen, als men ziek word door verkouden of een griep een hoofdpijntje vermoeidheid spierpijn en noem maar op zijn er genoeg middelen te koop, men slikt het duurt een bepaalde tijd voor men zich weer beter gaat voelen en zo krijgt de middel de naam en de eer dat het de kwaal geneest, meestal is dat niet zo dat het middel werkt maar men denkt het wel, ik zelf heeft de arts voor mezelf heel weinig gezien in m,n leven, op wat kleine ongelukjes na , voor ziekte of niet goed voelen neem ik nooit medicijnen in ,laat m,n lichaam zelf maar de kwaal genezen, die bouwt dan een gezonden weerstand op door gewoon te ondergaan, medicijnen zijn onderdruk middelen die weerstand verlaagt met alle gevolgen van dien.. ,de natuurmiddelen zijn altijd beter dan gemanipuleerde chemische middelen wees bewust en leef bewust koop goed voedsel en eet gezond ,maak je niet te veel afhankelijk van medicijnen neemt men dat wel lees eens goed de bijsluiter maar eens misschien neem je het middel dan helemaal niet in ,de natuur biedt genoeg middelen op basissen die uit de natuur komen mits het op de juist manier laat groeien zonder toevoegingen van schadelijke stoffen, wat men eet dat maakt de mens…en kan of en tot slaaf van het gemanipuleerde, ook in de voedsel industrie word veel voedsel gemanipuleerd, twee grote industrieën die hun verantwoordelijkheid niet zo nauw nemen als het product maar word verkocht, medicijnen of voedsel zijn veelal gemanipuleerd neem je eigen gezondheid zelf in de hand tot een gezond leven met eigen verantwoordelijkheid wat voedsel betreft , bewust kopen, wat medicijnen betreft bewust vragen stellen aan de arts of de kwaal niet via voedsel kan worden bestreden, meestal hebben ze daar niet zoveel mee , een medicijn toeschrijven legt meestal beter bij hun beroep…

  5 likes
 • Kijk op NutritionFacts.org voor up to date info over voeding!

  4 likes
 • Arnout schreef:

  Gezondheid is toch gewoon iets wat je zelf in de hand hebt?

  Manmanman, iedereen weet toch ook wel dat je niet iedere dag naar de patatkraam gaat om eten te halen? Zorgt namelijk voor obesitas en kan leiden tot suikerziekte.

  Al die dikke mensen die geen genetische aanleg hebben zijn gewoon luie mensen. Ben je te dik en wil je afvallen? Simpel. Meer verbranden dan dat er binnenkomt en je valt vanzelf af.

  Het lijkt tegenwoordig wel of we alles en iedereen moeten pamperen. Manmanman, ik eet ook gewoon 3x in de week aardappelen. Vandaag is het woensdag dus is het vis op tafel. Gisteren was gehaktdag voor mij en morgen is het kipdag met rijst.

  Eet ik gezond? Ik eet gewoon. A apple a day keeps the doctor away…
  Als je zelf al niet eens in staat bent om gewoon elke dag fruit te eten dan moet je ook niet zeuren.

  En de farmaceutische industrie? Die zal wel aan mij gaan verdienen als mijn lichaam op raakt als ik een jaar of 70 – 80 ben (hoop ik).

  2 likes
 • Henk schreef:

  Ik begin de dag met vruchtensap ca. 300ml daarna de voeding maarja…

  2 likes
 • eddepet schreef:

  Alle ” ziektes ” hebben te maken met een lage Ph van het bloed.
  Medicijnen, suiker, straling, verdelgings- middelen , commerciële groententeelt,
  conserveringsmiddelen, luchtvervuiling. Allen dragen bij aan een te zuur bloed.
  Als die niet tussen 7.3 en 7.4 is werken onze enzymen niet optimaal en zijn we vatbaar
  voor virussen, bacteriën en schimmels. Die maken ons ziek.

  Zoek maar eens op Rene Quinton, zoals Tesla in de vergeethoek geplaatst.
  ps weinig info in het engels, spaans is veel uitgebreider.

  Succes met het openen van de ogen.

  2 likes
 • Anke schreef:

  Een vraag waar ik al tijden mee worstel is de volgende: Wat weegt zwaarder wanneer je veel groente en fruit eet. De gezondheidsvoordelen er van, of de nadelen van alle pesticiden? En heeft iemand een goede tip om de chemicaliën zoveel mogelijk van de groente en fruit af te halen? Alvast dank.

  1 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts: ‘Geen vaccin, geen 1,5 meter stopt virus binnen dit jaar’

  Huisarts Martin Voerknecht uit Bussum is een ...

  vaccinatiepaspoort

  Nederlandse huisarts pleit voor vaccinatiepaspoort: ‘Enge dingen’

  Recentelijk zei miljardair Bill Gates op microblogsite ...

  >