Gezondheid

VIDEO: Journalist laat Coca-Cola-baas zien hoeveel suiker er in een grote beker cola zit

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Witte suiker werd in de jaren zeventig populair in de Verenigde Staten omdat het een stuk goedkoper is dan rietsuiker. Tegenwoordig consumeert de gemiddelde westerse mens te veel suiker. Waarom is dat? En waarom zit het in bijna alles wat we eten?

Het is geen geheim dat junkfood een verslavende werking heeft. Uit een recente studie van de Universiteit van Californië in Los Angeles blijkt dat suiker je IQ verlaagt. Een andere studie toonde aan dat het net zo verslavend werkt als heroïne.

In onderstaand filmpje laat BBC-journalist Jeremy Paxman Coca-Cola-baas van Europa James Quincey zien hoeveel suiker er in een grote beker cola zit. Er gaan stemmen op om de obesitasepidemie te bestrijden door suikerhoudende dranken net als sigaretten te belasten. Het verzet van de frisdrankindustrie doet denken aan dat van de tabaksindustrie in de jaren zestig.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel groothuizen
marcel groothuizen
7 jaren geleden

maakt het uit er is toch overbevolking op aarde

tinus
tinus
7 jaren geleden

Sorry maar om de suiker in zakjes te laten zitten om het effect een beetje aan te dikken is een beetje treurig.

Nick
Nick
7 jaren geleden

Tja, het is maar de vraag of mensen die deze aanslagen op hun leven nog steeds niet doorhebben, verantwoordelijk om zouden gaan met de kracht van gezondheid. Voor kinderen vind ik het onrechtvaardig, omdat zij karmatisch gezien een nieuwe kans moeten hebben.
Of zou het ons allemaal goed doen wanneer iedereen super gezond, intelligent, spiritueel en liefdevol is? Wellicht…

Enkidoe
Enkidoe
7 jaren geleden

Indien de overheid echt hart voor de mensen heeft, dan belasten ze de suiker in cola e.d. niet, maar verbieden ze het gewoon, Nu is het gewoon een middel om extra belastingen te innen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x