Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Journalist laat Coca-Cola-baas zien hoeveel suiker er in een grote beker cola zit
VIDEO: Journalist laat Coca-Cola-baas zien hoeveel suiker er in een grote beker cola zit

VIDEO: Journalist laat Coca-Cola-baas zien hoeveel suiker er in een grote beker cola zit

Witte suiker werd in de jaren zeventig populair in de Verenigde Staten omdat het een stuk goedkoper is dan rietsuiker. Tegenwoordig consumeert de gemiddelde westerse mens te veel suiker. Waarom is dat? En waarom zit het in bijna alles wat we eten?

Het is geen geheim dat junkfood een verslavende werking heeft. Uit een recente studie van de Universiteit van Californië in Los Angeles blijkt dat suiker je IQ verlaagt. Een andere studie toonde aan dat het net zo verslavend werkt als heroïne.

In onderstaand filmpje laat BBC-journalist Jeremy Paxman Coca-Cola-baas van Europa James Quincey zien hoeveel suiker er in een grote beker cola zit. Er gaan stemmen op om de obesitasepidemie te bestrijden door suikerhoudende dranken net als sigaretten te belasten. Het verzet van de frisdrankindustrie doet denken aan dat van de tabaksindustrie in de jaren zestig.

[BBC]


Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. maakt het uit er is toch overbevolking op aarde

  4 likes
  • @ Marcel Groothuizen – verbeter de wereld, begin bij jezelf.
   Diegene die vinden dat er te veel mensen op aarde zijn, mogen van mij als eerste van de planeet af.
   Weg met dat negatieve zooitje.

   15 likes
   • Negatieve zooitje? Kijk eerst eens naar de feiten. Ik zal het makkelijk voor je maken.

    1). We automatiseren steeds meer. Denk aan fabrieken en autonome auto’s.
    2). De wereldbevolking verdubbelt ongeveer elke 50 jaar. In 2050 zullen er ongeveer 12 miljard mensen op de wereld leven, tenopzichte van ongeveer 7 miljard nu.

    Conclusie: we hebben steeds minder mensen nodig maar er komen er steeds meer!

    Natuurlijk is het aan niemand om een ander weg te wensen, maar daar lijkt u anders over te denken. Vroeger of later is het tijd voor birth-control.

    2 likes
    • Autonome auto’s gaat net als de elektrische auto’s het niet worden in deze wereld, het is een tijdelijk ultiem product welke ontwikkeld wordt voor de elitaire mensch welke met regelmaat nieuw speelgoed wil bezitten.
     De mensch wil zich zelf besturen linksom rechtsom rechtdoor achteruit etc, dat is vrijheid wie wil er nu gefrustreerd in zo een vehikel zich voortbewegen?
     De automobiel industrie is al decennia lang bezig de Europese automobilist een automaat aan te praten, het wil maar niet echt lukken de laatste tijd iets beter omdat de gebruiker versnellingsbakken ter beschikking krijgt welke een keuze mogelijkheid heeft.

     In Amerika is het anders maar daar is status heel belangrijk.

     Het is en blijven de speeltjes voor de elite welke parasiteren op de subsidies betaald door jij en ik.

     2 likes
    • @Martin. De geschiedenis leert ons dat we een zelfregulerend systeem hebben. Oorlogen, Ziektes, Epidemiën, Rampen, enz. Nu is het Ebola, en dat is nog lang niet onder controle, maar ze halen wel besmette mensen uit die gebieden naar hier. Hoelang duurt het dan nog dat het oncontroleerbaar wordt? De Pest heeft in het verleden ook een groot deel van de bevolking uitgeroeid. Er komt een omslagpunt waar diverse catastrofes ervoor zorgen dat de populatie weer zal krimpen. Of de mens zal minder vruchtbaar worden, zoals in rattenpopulaties, en dan slinkt de populatie doordat er meer mensen sterven dan dat er geboren worden.

     1 likes
     • De overheid volgt een heimelijke agenda met trefwoorden als: “Een zwak mens kan je sturen een gezond mens is je concurrent”

      d.w.z Een zwak mens is afhankelijk van jou deze doet wat jij zegt om te kunnen eten en ademen, bijvoorbeeld voor een appel en een ei werken etc.
      Als overheid zorg je ervoor dat dat er een blijvende populatie word gecreëerd welke afhankelijk is en blijft zodat deze jou kan bekoren en onderhouden.
      Vroeger was het de alcohol dit had teveel negatieve bijwerkingen men kon na verloop van tijd helemaal niet meer deelnemen aan een opgelegd arbeidsproces of andere dienstbaarheden.
      Suiker daarentegen is een sluipmoordenaar word versluiert verstrekt in vrijwel alle voedingswaren zodat er een begin wordt gemaakt met een verslaving, na de pubertijd begint het lichaam te degenereren met gevolg beperkingen en afhankelijkheid van de medemens zo iemand kan de overheid beheersen/manipuleren een bijvangst is dat deze mens eerder sterft en dus minder pensioen of uitkering zal vergen.

      Een gezond mens daarentegen bepaald zelf zijn grenzen kan zich verweren of zich onttrekken aan de parasiet etc

      Dusss…

      Een ander motief is er niet anders was suiker al heel lang geleden tot een verboden stof verklaart.
      Zelfs in sigaretten wordt opzettelijk met toestemming overheid uitermate giftige stoffen toegevoegd, om dezelfde redenen als suiker het verkort het leven vooral het pensioen leven.

      Roken moet mogen maar dan wel zonder toevoegingen.
      Heb liever een joint is een stuk minder giftig en misschien wel gezond in plaats van schadelijk.

      Het is opzet en weloverwogen overheidsbeleid dus met voorbedachte rade, een andere verklaring is er niet.

      1 likes
    • Advies voor Martin, en voor iedereen die vindt dat de aarde gevaar loopt door overbevolking:

     “Save the planet, kill yourself”

     0 likes
 2. Uuuhh……stotter….stamel…..uuuhhh…..stotter…..stotter, nou ja we zijn constant bezig de mensen hierover te informeren.

  Blij dat ik die troep niet drink, het zou gewoon verboden moeten worden, maarja het is tegenwoordig volkomen normaal dat, als je ergens hééééél veel centjes mee verdient er bepaalde belangen op het spel staan van diegenen die deze centjes er dus mee verdienen, dat je er gewoon een vrijbrief bij krijgt om de mensen legaal te vergiftigen, want eigenlijk is het niets minder dan dat..

  Mensen zijn niet belangrijk, alleen het geld….

  12 likes
 3. Indien de overheid echt hart voor de mensen heeft, dan belasten ze de suiker in cola e.d. niet, maar verbieden ze het gewoon, Nu is het gewoon een middel om extra belastingen te innen.

  5 likes
 4. Hoef je echt niet aan die baas te laten zien. Enne … wie weet het nu nog niet ? Overheden vinden het blijkbaar allemaal prima. Jonge mensen lijken het niet door te hebben, tot ze de 50 bereiken en problemen krijgen. Wachten maar op wat meer bewustzijn.

  1 likes
  • Misschien is bewustzijn het probleem, maar de prijzen zullen ook zeker meespelen. Frisdranken zijn nou eenmaal veel goedkoper dan bijvoorbeeld persbaar of geperst fruit. En juist jongeren hebben het over het algemeen niet te breed.

   1 likes
   • Water uit de kraan heeft wellicht ook nadelen, maar kost (vrijwel) niets.

    Enfin, onzin reden. Genoeg jongeren die op een snorscooter hangen met een blik cola. Nike schoenen winnen het ook van Bristol stappers. Prijs is niet echt belangrijk.

    2 likes
 5. Sorry maar om de suiker in zakjes te laten zitten om het effect een beetje aan te dikken is een beetje treurig.

  2 likes
 6. Suiker is het toverwoord hier. Als Coca-Cola het product zou uitbrengen zonder enige vorm van suiker, dan smaakt het zo goor dat niemand het product zou kopen. En dat gegeven geldt voor zeer, zeer, zeer veel producten. Aspertaam is ook zo’n suiker vervanger. Gezond voor het lichaam is het niet. In elk product met aspertaam proef ik het overduidelijk, en het is walgelijk. Ik zet mijn kaarten op Stevia, dat schijnt zelfs gezonder te zijn.

  2 likes
 7. niet meer kopen dus!

  23 zakken suiker de kleine beker en de grote 44!

  nou ik vind dat dit soort TROEP onmiddellijk VERBODEN moet worden!!

  als iemand dit soort vergif nog aan zijn kinderen geeft dan ben je niet goed bezig!
  we weten nu toch onderhand allemaal hoe ongezond alle frisdranken zijn?

  2 likes
 8. Tja, het is maar de vraag of mensen die deze aanslagen op hun leven nog steeds niet doorhebben, verantwoordelijk om zouden gaan met de kracht van gezondheid. Voor kinderen vind ik het onrechtvaardig, omdat zij karmatisch gezien een nieuwe kans moeten hebben.
  Of zou het ons allemaal goed doen wanneer iedereen super gezond, intelligent, spiritueel en liefdevol is? Wellicht…

  1 likes
 9. In het suikervervangende AQUAL daar zit ASPARTAM in en het wordt nog steeds geproduceerd en verkocht. Aspartam is een schadelijke stof en het is bewezen dat het de gezondheid schaad.

  Hoe zit dat?

  1 likes
 10. … was in de VS niet ooit het maisoverschot de reden om overal maissiroop in te gooien ?

  1 likes
 11. Wat kan je dan nog wel eten? Vroeger was het “ieder etmaal een eimaal” nu hoor je dat iedere dag een ei eten slecht voor je is. Zo is het met alles zo, het ene moment wordt het je aangeraden, en het volgende moment afgeraden. Leef je leven hoe je zelf wilt, drink je cola, rook je sigaret, enz. De stelling dat je van roken kanker krijg is natuurlijk ook niet waar. Er zijn zat mensen die met roken honderd zijn geworden. Maar de tegenstanders zullen dan wel zeggen; “maar als hij niet had gerookt was hij misschien wel honderd en tien geworden” Ook mensen die nooit gerookt hebben krijgen kanker. Wat je ook doet, van leven ga je dood.

  1 likes
 12. 3:45 ‘Tobacco hasn’t got anything to do with food and drink…’
  What an ass…

  http://www.collective-evolution.com/2013/10/14/sugar-is-addictive-one-of-the-most-dangerous-substances-we-consume/

  Suiker even verslavend als heroïne.

  1 likes
 13. cola slecht ? nou ik ben kern gezond en drink er regelmatig van. een ieder bepaalt wel wat voor hem of haar belangerijk is.
  Natuurlijk is alles wat te veel is niet goed; maar YOLO.

  1 likes
 14. BBC … toch die organisatie met voorkennis van 9-11 ?!

  0 likes
 15. Ja ja nu weten we wel een keer hoe slecht cola is :s

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de 'complotdenkers' al die tijd gelijk gehad?

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de ‘complotdenkers’ al die tijd gelijk gehad?

Een invloedrijk medisch tijdschrift heeft een studie ...

Crohn-patiënt stelt al zijn artsen voor een raadsel. Zo wist hij te genezenCrohn-patiënt stelt al zijn artsen voor een raadsel. Zo wist hij te genezen

Crohn-patiënt stelt al zijn artsen voor een raadsel. Zo wist hij te genezen

Een patiënt die aan de ziekte van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.