Binnenland

VVD-fracties roeren zich na Tubbergen: ‘Als dit de koers wordt, dan is het eind echt zoek’

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!

Tubbergen zal niet de laatste gemeente zijn waar het kabinet tegen de wil van de lokale politiek in een asielzoekerscentrum inricht, zei staatssecretaris Eric van der Burg (VVD). “Ik ga er helaas wel van uit dat het vaker nodig zal zijn.”

Steeds meer VVD-fracties beginnen zich te roeren. Zo schrijft de Oldenzaalse VVD op Facebook: “Wat er gisteren in Tubbergen gebeurd is, is wat ons betreft echt ver over de grens. De regering passeert de gemeente volledig.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het is onbestaanbaar dat de regering op deze manier ingrijpt in de gemeentelijke democratie. Het opvangen van asielzoekers is een gemeentelijke taak en dit kan Den Haag simpelweg niet maken. Het grote probleem is de instroom van mensen die hier helemaal geen asiel kunnen aanvragen en daarbij is er ook een groot aantal mensen dat al lang had moeten worden teruggestuurd naar het land van herkomst,” stelt de fractie.

Met dit soort besluiten wordt het alleen maar slechter

“Onze regering moet eerst daarmee aan de slag gaan en niet hun problemen afschuiven naar de gemeentes. Als dit de koers wordt, dan is het eind echt zoek,” voegt de fractie toe.

“De opdracht was om het vertrouwen in de politiek te verbeteren, maar met dit soort besluiten wordt het helaas alleen maar slechter,” aldus de Oldenzaalse VVD, die afstand neemt van deze manier van politiek bedrijven.

De fractie krijgt bijval van VVD Rijssen-Holten. Die laat weten: “In navolging van de Oldenzaalse VVD nemen wij ook afstand van deze manier van politiek bedrijven.”

We lijken verdorie wel de bijwagen van D66

Steeds meer VVD’ers laten van zich horen. Colinda Weterings-Dijkstal (VVD Baronie van Breda) richt zich tot staatssecretaris Van der Burg: “Is het misschien een idee om een (tijdelijke) asielstop in te lassen in plaats van asielzoekers door de strot van gemeente te duwen? En als je dan hotels opkoopt, doe dat dan bij voorkeur in de randstad in plaats van in (kleine) gemeenten in de provincie.”

“Wat ik niet snap, is dat premier Rutte wéét dat hier geen draagvlak voor is. Zet dit beleid dan ook niet rücksichtslos door! Ik maak me echt oprecht zoveel zorgen om onze partij. We lijken verdorie onderhand wel de bijwagen van D66!” zegt Weterings-Dijkstal.

Advocaat Bart Maes vraagt Rutte: “Hoe vindt u zelf dat het gaat in uw partij? Just asking.”

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

233 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Vluchtelingen, asiel- en gelukszoekers krijgen huisvesting op cruise schepen en in hotels, een uitkering, scholing, gratis ziektekosten verzekering. Ondertussen is voor de gewone burger het leven bijna onbetaalbaar geworden.

Wat is er hier mis in dit land ?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

rutte is niet geïnteresseerd in draagvlak. Hij luistert naar de stem van zijn meester. Destabilisatie is zijn taak.

Angelique
Angelique
1 jaar geleden

Ah, gespeelde verontwaardiging: één van de favoriete trucs van het Kartel uit de Hel

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

En als aanvulling op mijn eerdere reactie. Als je als land vol zit, en de AZC’s het niet meer aankunnen en de mensen op stoelen moeten buiten slapen, is het dan niet verstandig om de instroom te stoppen ? Of werk te maken van uitgeprocedeerden en Westerse gelukszoekers ?

Back to top button
233
0
We lezen graag je reactie!x