Binnenland

VVD-fracties roeren zich na Tubbergen: ‘Als dit de koers wordt, dan is het eind echt zoek’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Tubbergen zal niet de laatste gemeente zijn waar het kabinet tegen de wil van de lokale politiek in een asielzoekerscentrum inricht, zei staatssecretaris Eric van der Burg (VVD). “Ik ga er helaas wel van uit dat het vaker nodig zal zijn.”

Steeds meer VVD-fracties beginnen zich te roeren. Zo schrijft de Oldenzaalse VVD op Facebook: “Wat er gisteren in Tubbergen gebeurd is, is wat ons betreft echt ver over de grens. De regering passeert de gemeente volledig.”

“Het is onbestaanbaar dat de regering op deze manier ingrijpt in de gemeentelijke democratie. Het opvangen van asielzoekers is een gemeentelijke taak en dit kan Den Haag simpelweg niet maken. Het grote probleem is de instroom van mensen die hier helemaal geen asiel kunnen aanvragen en daarbij is er ook een groot aantal mensen dat al lang had moeten worden teruggestuurd naar het land van herkomst,” stelt de fractie.

Met dit soort besluiten wordt het alleen maar slechter

“Onze regering moet eerst daarmee aan de slag gaan en niet hun problemen afschuiven naar de gemeentes. Als dit de koers wordt, dan is het eind echt zoek,” voegt de fractie toe.

“De opdracht was om het vertrouwen in de politiek te verbeteren, maar met dit soort besluiten wordt het helaas alleen maar slechter,” aldus de Oldenzaalse VVD, die afstand neemt van deze manier van politiek bedrijven.

De fractie krijgt bijval van VVD Rijssen-Holten. Die laat weten: “In navolging van de Oldenzaalse VVD nemen wij ook afstand van deze manier van politiek bedrijven.”

We lijken verdorie wel de bijwagen van D66

Steeds meer VVD’ers laten van zich horen. Colinda Weterings-Dijkstal (VVD Baronie van Breda) richt zich tot staatssecretaris Van der Burg: “Is het misschien een idee om een (tijdelijke) asielstop in te lassen in plaats van asielzoekers door de strot van gemeente te duwen? En als je dan hotels opkoopt, doe dat dan bij voorkeur in de randstad in plaats van in (kleine) gemeenten in de provincie.”

“Wat ik niet snap, is dat premier Rutte wéét dat hier geen draagvlak voor is. Zet dit beleid dan ook niet rücksichtslos door! Ik maak me echt oprecht zoveel zorgen om onze partij. We lijken verdorie onderhand wel de bijwagen van D66!” zegt Weterings-Dijkstal.

Advocaat Bart Maes vraagt Rutte: “Hoe vindt u zelf dat het gaat in uw partij? Just asking.”

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
238 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 maand geleden

Vluchtelingen, asiel- en gelukszoekers krijgen huisvesting op cruise schepen en in hotels, een uitkering, scholing, gratis ziektekosten verzekering. Ondertussen is voor de gewone burger het leven bijna onbetaalbaar geworden.

Wat is er hier mis in dit land ?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

rutte is niet geïnteresseerd in draagvlak. Hij luistert naar de stem van zijn meester. Destabilisatie is zijn taak.

Angelique
Angelique
1 maand geleden

Ah, gespeelde verontwaardiging: één van de favoriete trucs van het Kartel uit de Hel

Geen schaap
Geen schaap
1 maand geleden

En als aanvulling op mijn eerdere reactie. Als je als land vol zit, en de AZC’s het niet meer aankunnen en de mensen op stoelen moeten buiten slapen, is het dan niet verstandig om de instroom te stoppen ? Of werk te maken van uitgeprocedeerden en Westerse gelukszoekers ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

238
0
We lezen graag je reactie!x