Buitenland

VIDEO: Syrische first lady haalt in zeldzaam interview uit naar westerse media

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische first lady, Asma al-Assad, heeft westerse media tijdens een gesprek met tv-zender Rossiya 24 verweten eenzijdig over het conflict in Syrië te berichten.

Ze berichten over het tragische lot van Syrische kinderen zoals het verdronken jongetje Aylan, maar zwijgen over de bloedbaden die terroristen aanrichtten en waarbij ook veel kinderen omkwamen omdat dat beter past in hun politieke agenda, zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Onmisbaar

Het was haar eerste interview sinds het conflict in de lente van 2011 uitbrak. Over haar man zei ze: “Hij neemt zijn vaderrol heel serieus. Hij is een zeer onbaatzuchtig mens.”

Ze sprak haar dank uit voor de nobele pogingen van Rusland om het Syrische regime te ondersteunen. De steun van de Russen is volgens haar onmisbaar. “De toestand had zonder de juiste vrienden veel erger kunnen zijn,” aldus Asma al-Assad.

Poging

Ze heeft naar eigen zeggen ook verschillende voorstellen afgewezen om te vluchten uit het door burgeroorlog geteisterde land. “Het was een poging om het geloof van de mensen in hun president te doen wankelen,” zei ze.

Ze maakte niet duidelijk uit welke hoek het aanbod was gekomen. “Ik ben hier vanaf het begin van de oorlog gebleven en heb er nooit aan gedacht om ergens anders te zijn,” zei de presidentsvrouw.

Asma al-Assad, moeder van drie kinderen en vroeger investeringsbankier, werd in 1975 in Londen geboren als dochter van Syrische ouders. Ze is 16 jaar met Bashar getrouwd.

Bekijk het interview hieronder terug:

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Quote : Ze heeft naar eigen zeggen ook verschillende voorstellen afgewezen om te vluchten uit het door burgeroorlog geteisterde land. “Het was een poging om het geloof van de mensen in hun president te doen wankelen,” zei ze.

Hoe anders ging het in ons eigen kikkerlandje met ons Staatshoofd toen de Duitsers hier binnen marcheerden. Nog voor de bezetter voet op Nederlandse bodem zette hadden de Oranjes hun geld en goederen al in veiligheid gebracht en vertrokken ze zelf ook in allerijl.

Zij kunnen een voorbeeld nemen aan Assad en zeker ook aan zijn vrouw. Zij hielden en houden heldhaftig stand ook al wordt het vuur hen aan de schenen gelegd. Dan schaam ik mij diep voor dat lafhartige en hebberig zootje in ons Koningshuis. Zum kotzen !

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ze staat achter haar man en dat is een heel goede man ! Het is Amerika dat alles verziekt snappen we dat nu nog steeds niet !! Hoe dom kan je zijn !!! Ik snap het niet Amerika met zijn wapen en farma industrie verziekt de hele wereld ! Slaap zacht minister president quote (Boudewijn de groot) Luister naar het lied en alles wordt duidelijk !!

René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

Asma, Vertel eens over die bommen op een hulpkonvooi, enkele weken geleden, door je man op touw gezet.

Conradius
Conradius
7 jaren geleden

Een uitstekend interview met een moedige, intelligente en hartverwarmende vrouw. Mijn diepste respect voor first lady, Asma al-Assad.

De westerse MSM krijgt zijn berichten voorgekauwt uit New York onder invloed van de Neocons, die een corrupte en duistere agenda hebben en die er geen moment over nadenken hoeveel leed ze aanrichten in Syrie met het ophetzen, bewapenen en ondersteunen van terroristen.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x