Binnenland

‘Het is tijd dat de Nederlanders zich realiseren wat het kabinet écht van plan is met ons land’

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft de Tweede Kamer de Staat van de Unie 2022 aangeboden, waarin de toekomstplannen voor Nederland in Europa worden gepresenteerd.

In de Staat van de Unie vormen zes prioriteiten van de Europese Commissie de leidraad: een Europese Green Deal, een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk, een economie die werkt voor de mensen, een sterker Europa in de wereld, het beschermen van de Europese levenswijze en een nieuwe impuls voor de Europese democratie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Hoekstra sprak zich deze week opvallend positief uit over verdergaande samenwerking binnen de EU. Hij wil dat Europa meer militair gaat samenwerken en ook moet volgens hem het vetorecht van lidstaten gedeeltelijk van tafel.

Dictatoriale trekken

De Franse president Macron deed soortgelijke uitspraken. Als het aan hem ligt, leveren de lidstaten macht in door bijvoorbeeld veto’s af te schaffen bij het buitenlandbeleid en krijgt Brussel nieuwe bevoegdheden.

BVNL, de partij van Wybren van Haga, is geschrokken van de plannen. De EU ontpopt zich steeds meer als een dwingend machtsorgaan waaraan de lidstaten zich dienen te onderwerpen. Het Nederlandse kabinet wil hierin een voortrekkersrol vervullen, schrijft de partij.

De oorlog in Oekraïne wordt hierbij gebruikt als zogenaamde aanleiding om de verregaande invloed van de EU nog sterker uit te breiden en te versnellen. We stevenen af op een EU met dictatoriale trekken, aldus BVNL.

Europese machtsgreep met het Nederlandse kabinet voorop

De partij maakt zich grote zorgen. “De verregaande ambities van de EU luiden een nieuw, beangstigend tijdperk in.”

“Wij zijn getuige van een Europese machtsgreep. Met het Nederlandse kabinet voorop,” benadrukt BVNL. “De Europese Unie is geen democratisch gekozen orgaan. De mensen die deze plannen uitrollen, zijn geen volksvertegenwoordigers, maar bureaucraten die een autoritaire superstaat proberen te stichten.”

Als de plannen doorgaan, is het wat BVNL betreft tijd om na te denken over een Nexit. “Het is tijd dat de Nederlanders zich realiseren wat het kabinet écht van plan is met ons land en onze zelfbeschikking.”

4.8 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

Het VETO recht van tafel. Dat betekend meeste stemmen gelden. Hoeveel stemmen zou Nederland halen bij een stemming. Precies….. niets. Dus niets meer te vertellen.

Anne
Anne
1 jaar geleden

Hoe is het mogelijk dat Rutte dat maar zo kan doordrukken?
😡😡😡😡

Roos
Roos
1 jaar geleden

Dat had al lang duidelijk moeten zijn?!! En niet als het te laat is.
Dat is ons recht !

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Hahaha….het definitieve Einde van das Viertes Euro-Reich is nabij…ik ben errug benieuwd hoe de Hersendode Kudde Euro-Slaven gaat reageren op die Donderslag bij heldere hemel…al die Laffe Lamlendige Euro-Collaborateurs hebben het uiteindelijk al die Shit aan zichzelf te danken…een Volk krijgt nu eenmaal de Führer die het verdient…

https://www.bitchute.com/video/oLAMnSzIDRwZ/

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x