CoronaBinnenland

Memo: 1 week vóórdat het eerste coronavaccin werd goedgekeurd, kondigde de overheid de coronapas al aan

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Een week voordat het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) het eerste coronavaccin goedkeurde, kondigde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een derde app aan die later het coronatoegangsbewijs blijkt.

In een memo die dateert van 14 december 2020 valt te lezen: “In voorbereiding op een politiek besluit over een vaccinatiebewijs voor het Covid-19-vaccin, vragen wij de projectleider om deze mogelijkheid alvast verder voor te bereiden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In de memo staat dat de behoefte aan een vaccinatiebewijs breder binnen het ministerie van VWS wordt opgepakt. “We begrijpen dat er vanuit PDC-19 (Programma Directie Covid-19/NCTV, red.) en DI wordt nagedacht over een mogelijke derde corona-app, waar vaccinatiegegevens en/of bewijzen ook onderdeel van kunnen zijn. Wij zien twee mogelijke scenario’s in relatie tot de PGO’s (Persoonlijke Gezondheidsomgeving, red.).”

Politieke wens

“Vooruitlopend op het ‘politieke besluit’ moest de projectleider van VWS het vaccinatiebewijs voorbereiden. Het is vanaf het begin het plan geweest,” licht data-analist Cees van den Bos toe.

Arts Paul van Hoek voegt hieraan toe: “Alle coronamaatregelen komen uit de koker van de zogenaamde antiterreureenheid van onze geheime dienst, namelijk de NCTV. De vraag is: door wie wordt de NCTV aangestuurd?”

Data-analist Daniël van der Tuin benadrukt dat de coronapas een ‘politieke wens’ was en dus al in december 2020 werd voorbereid. “Bij het Rijk was toen al bekend dat vaccins geen transmissie voorkomen. Dit werd later wel stellig beweerd door autoriteiten en influencers,” aldus Van der Tuin.

EU werkte sinds 2018 aan ‘vaccinatiepaspoort’

Een rapport dat eind 2019 is gepubliceerd door de Europese Commissie onthult dat de EU al voor de coronapandemie werkte aan een ‘vaccinatiepaspoort’ voor alle EU-ingezetenen.

Het voorstel komt voort uit een onderzoek dat de EU in 2018 liet uitvoeren naar onze houding tegenover vaccins, getiteld 2018 State of Vaccine Confidence.

De Jonge: oppassen met gedachten over vaccinatiepaspoort

Op woensdag 18 november 2020 deed toenmalig coronaminister Hugo de Jonge in de Tweede Kamer een aantal opmerkelijke uitspraken over het vaccinatiepaspoort. Hij zei dat je ‘heel erg moet oppassen’ met gedachten over een soort van vaccinatiepaspoort. In diezelfde periode beweerde ‘factchecker’ NUcheckt dat beweringen over een Europees vaccinatiepaspoort ‘ongefundeerd’ zijn.

“Voor je het weet ben je een soort impliciete drang aan het organiseren, waarmee je heel terughoudend moet zijn,” zei De Jonge. Het vaccinatiepaspoort kwam er gewoon.

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Meija Blok
Meija Blok
1 jaar geleden

Dit heet nu: gaslighting.

Ezeltje prik je
Ezeltje prik je
1 jaar geleden

De ‘coronapas’ was volgens de makers al in het voorjaar van 2019 door de Nederlandse overheid aangeschaft. Dus ruim voordat er sprake was van ‘corona ‘.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ach wie neemt die Hugo de Prikpooier nog serieus, deze basisschool leerkracht is niet meer dan een crimineel die in opdracht van het WEF de Nederlandse bevolking probeert te knechten. Het wordt hoog tijd dat deze psychopaat verantwoording gaat afleggen voor zijn daden. En die NCTV club per direct opheffen, die hebben bewezen geen bestaansrecht te hebben.

jack p
jack p
1 jaar geleden

Wanneer wordt er een duidelijke timeline opgesteld van deze verzamelde gegevens. Zoiets zou zeer vrrhelderend kunnen werken en twijfelaars over de btug kunnen trekken.

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x