Homepagina » Natuur en Milieu » En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand
En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand

En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand

Het VN-klimaatpanel IPCC is eindelijk door de mand gevallen als een amateuristisch en zeer fraudegevoelig politiek orgaan.

Letterlijk iedereen kan er aan de slag gaan als klimaatexpert of expert reviewer zoals dat heet, onthulde journalist Amra Dorjbayar van de Vlaamse omroep VRT.

Dorjbayar werd zonder enige vorm van screening toegelaten tot werkgroep II van het IPCC door simpelweg ‘ja’ aan te vinken bij de vraag of hij beschikte over de benodigde expertise.

Eenvoudige aanvraag

Eerder sprak oud-vicevoorzitter van het IPCC Jean-Pascal van Ypersele zich al kritisch uit over de organisatie.

“Er bestaat geen procedure om reviewer te worden,” zei hij. “Bijna elke wetenschapper met wetenschappelijke publicaties kan zich een reviewer noemen.”

Dorjbayar besloot de proef op de som te nemen en slaagde erin om via een eenvoudige aanvraag expert reviewer te worden.

Eitje

Klimaatwetenschapper worden zal dan ook wel een eitje zijn, schrijft Jan Jacobs voor de website Doorbraak.be.

Hij wijst erop dat het hart van het IPCC bestaat uit activisten van onder meer het WWF en Greenpeace.

Het WWF kon worden opgezet dankzij de 1001 Club, waar de corrupte oud-NSDAP’er Bernhard Van Lippe-Biesterfeld voorzitter van was.

Feiten

Dit zijn feiten waar groenlinkse medemensen niet graag mee geconfronteerd worden, aldus Jacobs.

Het WWF beweert zich in te zetten voor natuurbescherming, maar was de laatste tijd herhaaldelijk negatief in het nieuws.

Uit een BBC-reportage bleek bijvoorbeeld dat de natuurbeschermingsorganisatie betrokken was bij gruweldaden tegen inheemsen.

Afgrijzen

Het IPCC overleefde ook al tal van schandalen.

Jacobs: “Er komt een dag dat alle klimaathysterici achterom zullen moeten kijken. En wat ze zullen zien, zal hen van afgrijzen en diepe schaamte vervullen.”

[Doorbraak]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. De Groene-Khmer en de linkse/kartel politieke partijen die klimaat hysterisch op de barricades gaan en tegen de bevolking vechten zullen zeker nooit met afgrijzen en schaamte terug kijken. Daar zijn ze te keihard voor. Types a la Volkert v.d. Graaf en spijt hebben?? Wat denkt men zelf.

  Het is als de ISIS huurmoordenaars die mensen gruwelijk hebben vermoord en achteraf beweren spijt te hebben van hun daden. Werkelijk te lachwekkend als men begrijpt dat woorden als “spijt” en “afgrijzen” niet in hun woordenboek voorkomt, wel “trots” en “haat”. Deze mensen zijn volledig toerekeningsvatbaar bij alles wat ze doen of hebben gedaan en zijn trots op wat ze hebben aangericht uit naam van het klimaat of de denkbeeldige hogere. En pas op dat je dit niet openlijk verkondigd, want dan ben je je leven niet langer zeker, zo zit de vork in de steel. Er is een stille, niet eindige, oorlog tegen het volk gaande, vergeet dat nooit!

  Hooguit zullen ze voor de bühne ooit misschien spijt betuigen, maar dat is een masker wat is opgezet voor de goedgelovigen en om zichzelf vrij te pleiten.

  De (zio Soros) Groene-Khmer zijn gevaarlijk en zullen dat ook altijd blijven, net als de (ex) ISIS leden die vrij op de NL straten lopen en de ‘vriendelijke’ buurman/-vrouw kan zijn.

  16 likes
  • Hebt u die “Nederlandse” IS-strijder op tv gezien in dat Koerdische kamp in Syrië. Hij had geen spijt van zijn daden en vond dat hij er positieve en negatieve lering uit kon trekken. Het positieve voor een moslim is iets anders dan het positieve voor een ongelovige en verweekte westerse metro man. Voor een moslim is positief dat hij gehoor heeft gegeven aan wat er in de haatverzen van de koran opgedragen wordt.
   Verder zijn de niet-fanatieke moslims normale mensen, die het niet leuk vinden andersdenkenden te vermoorden, maar liever in het kielzog van degenen die wel willen moorden het paradijs willen betreden. Zij hebben dan hand- en spandiensten verleend en ondergedoken terroristen niet verraden en ze hebben heel lief gedaan tegen ongelovigen, ze op die manier in de waan latend dat islam vrede is.

   1 likes
 2. Ja het is allemaal schandalig zoals zoveel van die zaken die tegen ons werken, maar ook al weten we het we kunnen er niets aan veranderen zelfs verkiezingen helpen niet omdat de “linkse” partijen weer gaan samen klieken en zo weer de andere partijen buiten spel zetten. Het schijnt dat een oorlog straks (binnen 1 tot 2 jaar de enige uitweg is.

  9 likes
 3. Er is heel wat aan de hand met de gedachten wereld van de mens,
  alle gedachten samen genomen en bij elkaar opgesomd geeft het werkelijk veel meer problemen wat eigenlijk helemaal geen probleem behoeft te zijn.
  Iedereen kan van slag gaan omtrent het klimaat,waarvan vele experts een eigen invulling ervan ingeeft
  zodat de invulling ervan een probleem geeft aan een invulling wat betreft het klimaat
  het is het menselijke klimaat probleem het is het probleem van de invulling.
  En dat word het probleem met als onderwerp het klimaat, bij de Een schijnt de zon ,
  bij de Ander Regent het ,en dan Onweert het,
  dan is het weer Mistig
  een typische gedrag van de gedachten wereld van het menselijke denken
  Daar boven in het hooft zijn veel problemen met het vinden van gemaakte gedachten/denk probleem klimaat
  Het klimaat onderling met groepen waar een ieder zijn zegje doet onderbouwd door eigen onderzoeken en waardoor die onderzoeken tegendraads staat met het een ander onderzoeken
  Waarin ieder groep zijn eigen visie erop geeft een visie die veelal tegenstrijdig is met de ander tegenstrijdige groep.
  Het komt erop neer dat alle tegendraadsheid veelal heeft van tegensprekelijkheid
  de werkelijkheid is niet het klimaat maar het is de klimaatopbouw van het menselijke gedachten omtrent het klimaat.
  Deze Zijn De Echte Mistige Regenachtig Onweersbuien van het Menselijke Gedachten Denken.
  het weer heeft geen problemen het is het weer klimaat van van de gedachten strijd van gedachten ,met als inzet het weer klimaat..
  We zullen nog wel vele verhalen en berichten horen van het klimaat gebonden aan het klimaat gedachte denk probleem,
  Zo zullen nog vele een eigen visie erop geven het is inderdaad een klimaat probleem.het is een bewijs van het niet te [her] kennen van de werkelijke probleem.
  Laat iedere groep of een ieder expert of een na-prater nu eens zijn eigen onmacht zien en eens zeggen we weten het gewoon niet echt, dan lost alle Mist op.
  Het is werkelijk een veel gedoe maar dat is bekent zo langzamerhand van het menselijke gedachten goed die graag mag puzzelen veel stukjes stukjes ontbreken ervan, en als het word gevonden scheppen ze gewoon weer een puzzel.

  7 likes
 4. @IIS

  dit is heel goed verwoordt en niets aan toe te voegen.

  4 likes
 5. Het klopt niet helemaal wat er in het bericht staat. Amra Dorjbayar is aangenomen vanwege zijn expertise op het gebied van sociologie, met data management als expertise. Kortom een zeer goede kracht voor Werkgroep 2, die gaat over de socio-economische impact van klimaatverandering.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

covid-19

Covid-19 is biowapen en komt uit Amerikaans lab, zegt deze wetenschapper

Het zeer besmettelijke nieuwe coronavirus (Covid-19) is ...

wereldgezondheidsorganisatie

Hef de Wereldgezondheidsorganisatie op. Het ware gezicht van WHO-baas Tedros

Op 10 januari liet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ...