Mens en Dier

Volgens Nieuwsuur gingen VERREWEG de meeste negatieve reacties over Kaags vrouw-zijn, klopt dat?

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Nieuwsuur analyseerde 1000 reacties op de afscheidstweet van D66-leider Sigrid Kaag. Politiek duider Arjan Noorlander zei over haar vertrek: “Niemand heeft het zo zwaar voor de kiezen gekregen, als zij. Ze is persoonlijk keihard aangevallen.”

Volgens Nieuwsuur gingen verreweg de meeste negatieve berichten over Kaags vrouw-zijn. Het linkse establishment ging er gretig mee aan de haal. Uit een analyse van twitteraar Martinus blijkt echter dat dit slechts twee procent van de in totaal 2600 reacties betrof.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nieuwsuur beweerde ook dat veel reacties over haar gezin gingen. Er verschenen een aantal termen in beeld, waaronder Frau Kaag, terroristenliefje, heks, brand in de hel, hoer, bezemsteel en stom wijf. Uit de analyse van Martinus blijkt van al deze termen alleen ‘terrorist’ welgeteld één keer voor te komen. ‘Terroristenliefje’ kwam nul keer voor.

Laat de huichelarij van de NOS zien aan anderen

Ook andere termen die Nieuwsuur toonde, kwamen in werkelijkheid nauwelijks voor. ‘WEF/World Economic Forum’ slechts 16 keer (0,6 procent), ‘Schwab’ drie keer (0,3 procent) en ‘fascist’ twee keer (0,07 procent).

Martinus concludeert: reacties op haar vrouw-zijn zijn voor het overgrote deel juist positief en verwaarloosbaar negatief, reacties op haar gezin waren er vrijwel niet en datzelfde geldt voor reacties uit de ‘complothoek’.

“Wat beoogt Nieuwsuur nu met dit soort framing?” vraagt Martinus. “Laat de huichelarij van de NOS zien aan anderen.”

Niet goed gegaan

Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars reageert: “Er zijn woorden geturfd, maar die data leidde[n] niet tot een juiste visualisatie. Misverstand tussen redactie-vormgeving. Niet goed gegaan. Goed dat je er op wijst.”

Martinus zegt het ernstig te vinden dat Nieuwsuur aan de haal gaat met cijfers en daar een eigen verhaal van maakt dat totaal niet strookt met de werkelijkheid. “Opnieuw een zware dreun voor de betrouwbaarheid van de NOS.”

Data-analist Wouter Aukema merkt op: “Beste AIVD, dit is geen anti-institutioneel extremisme, maar institutioneel extremisme. Complimenten aan Martinus.”

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rinus
Rinus
9 maanden geleden

Juist door dit soort leugens van de npo is het overduidelijk dat de subsidie kraan dicht moet, maar ook helemaal dicht.

Henk Albarda
Henk Albarda
9 maanden geleden

Laat Nieuwsuur eerst maar eens gaan beginnen te begrijpen dat door het wangedrag van kaag iedere persoon die ooit op basis van de ideeen van Hans van Mierlo sympathie had voor D66, NU vertrokken is en deels zelfs bij JA21 en andere Gezond Verstand partijen terecht is gekomen.

Henk Albarda
Henk Albarda
9 maanden geleden

Nieuwsuur? Een meerderheid kijkers van dit programma kijkt uitsluitend nog om te weten wat voor onzin dit D66 medium nu weer uitkakelt.

koko
koko
9 maanden geleden

iedere gek die de NOS nog betrouwbaar vind zal ook wel op de VVD of D666 stemmen. slapers heet dat.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x