Binnenland

Voormalig NOS-directeur waarschuwt hoofdredacteur NOS in open brief: ‘Het roer moet om’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing is helemaal klaar met de vooringenomenheid van het NOS Journaal. Hij roept hoofdredacteur Giselle van Cann in een open brief met klem op de eenzijdige berichtgeving zo snel mogelijk te staken.

Geersing wijst erop dat de NOS in zijn berichtgeving steevast de kant kiest van de anarchistische organisatie Extinction Rebellion, maar geen seconde aandacht besteedt aan de andere kant van de klimaatdiscussie. “Wat er wel gebeurt is tekenend voor de eenzijdigheid van de NOS.”

Hij schrijft dat de NOS stelselmatig het verhaal van de klimaatalarmisten brengt en dat het bieden van een podium aan Extinction Rebellion geheel in die eenzijdige aanpak past.

De tijd dringt

De eenzijdigheid van het NOS Journaal viel hem ook op tijdens ‘al die minuten die gingen over de discussie over de excuses voor ons slavernijverleden’.

“Te midden van al deze ontwikkelingen kiest het NOS Journaal onder uw leiding stelselmatig voor een eenzijdige journalistieke koers. Geldt de journalistieke code van de NPO dan niet voor het NOS Journaal?” vraagt Geersing aan Van Cann.

Het journalistieke roer van het NOS Journaal moet om, vindt hij. “De tijd dringt.”

Buitengewoon ernstig

De voormalig NOS-directeur krijgt veel steun. “Volledig eens. Ook afgehaakt,” laat Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) weten.

Eerder sprong Geersing in de bres voor omroep Ongehoord Nederland. “Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een proces op gang wordt gebracht waarbij barbertje moet hangen. Ik vind dat buitengewoon ernstig,” zei hij.

Hij voegde toe dat hier sprake is van een ‘trial by media’ die ongehoorde proporties heeft gekregen.

4.9 231 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 maand geleden

Het is een angstig publiek dat de technocratische elite toestaat de toekomst te dicteren en onze persoonlijke vrijheden weg te rukken. Het is angst die tirannie laat bloeien. Vergeet niet dat er meer van ons zijn dan van hen. Maar genoeg van ons moeten bereid zijn om op te staan ​​en nee te zeggen, we accepteren dit plan niet.

Dubito
Dubito
1 maand geleden

Ik zie een verbod van de NOS aankomen!

Marco
Marco
1 maand geleden

Ja waarom doet de NOS dat nu eigenlijk, zijn ze corrupt ?

Sardo
Sardo
1 maand geleden

Weer een wef wijf die schijt op de bevolking.

Wat is er toch aan de hand met die wef wijven.?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

124
0
We lezen graag je reactie!x