Binnenland

Oud-NOS-directeur spreekt NPO-baas aan over hetze tegen Ongehoord Nederland: ‘Buitengewoon ernstig’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!

De Ombudsman van de NPO beweert een recordaantal van bijna 1700 klachten te hebben ontvangen naar aanleiding van de uitzending van Ongehoord Nederland afgelopen donderdag. Klagers melden onder andere dat ze een item uit de uitzending ‘racistisch en discriminerend’ vinden. Het item was een collectie video’s waarin zwarte mensen blanke mensen aanvallen door te schoppen of te slaan.

Ongehoord Nederland krijgt veel steun, bijvoorbeeld van voormalig NOS-directeur Bauke Geersing. Hij haalt in een brief uit naar NPO-voorzitter Frederieke Leeflang, die claimde dat er sprake was van het aanzetten tot geweld of haat jegens een groep of een lid van een groep. Leeflang zei ook dat ‘de grens is bereikt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Geersing bekeek de bewuste uitzending en stelt: “Op grond van wat ik heb gezien en gehoord is mijns inziens niet de conclusie te trekken dat sprake was van een eenzijdige uitzending die aanzet tot geweld of haat. Het tegendeel is het geval.”

Barbertje moet hangen

Hij voegt toe dat wel duidelijk was dat het vraagstuk racisme niet werd behandeld vanuit de invalshoek die wij in ‘woke-gelederen’ aantreffen.

De voormalig NOS-directeur zegt dat hier sprake is van een ‘trial by media’ die ongehoorde proporties heeft gekregen. Hij vindt het voorbarig dat Leeflang haar oordeel al heeft uitgesproken.

De regenbui aan klachten zegt volgens hem weinig over de kwaliteit ervan. “Toch gebruikt u dat kwantitatieve fenomeen.”

“Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een proces op gang wordt gebracht waarbij barbertje moet hangen. Ik vind dat buitengewoon ernstig,” benadrukt Geersing.

Heksenjacht

Hij krijgt veel bijval. Publiciste Maaike van Charante schrijft: “Wat een uitstekende brief is dit over de ophef rond de laatste uitzending van Ongehoord Nederland.”

Jurist en Eerste Kamerlid Theo Hiddema reageert: “Welk een armzalig geestelijk leven wacht een mens die zich politiek passend bemind wil weten door de NPO.”

“Nou hoor je het ook van een oud-NOS-directeur,” zegt Peter Vlemmix, mediadirecteur van Ongehoord Nederland. FVD-leider Thierry Baudet twittert: “Ik steun Ongehoord Nederland!”

“Is het de taak van de Ombudsman om zo activistisch naar buiten te treden? Doet ze dat bij andere omroepen ook?” vraagt journalist Joost Niemoller. “Dit lijkt heel erg op de georganiseerde klachten die tegen Geert Wilders werden ingediend. Heksenjacht.”

Huub Stapel

En herinnert u zich nog hoe acteur Huub Stapel onlangs aan tafel bij Op1 voormalig VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen keihard aanpakte? De NPO schrapt nu de succesvolle serie Het Dorp, waarin Stapel en neerlandicus Wim Daniëls op zoek gaan naar ‘de ziel van het Nederlandse dorp’.

Hoewel het programma heel goed werd bekeken en gemiddeld rond de miljoen kijkers trok, stelt de NPO dat er op dit moment ‘geen ruimte in het schema is’ om een nieuw seizoen van de serie te plaatsen.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Join the discussion
Join the discussion
1 jaar geleden

Ongehoord: “Kunnen mensen gewoon luisteren”?

Jack Schlangen
Jack Schlangen
1 jaar geleden

Te laat. Deze oud NOS-directeur had zijn mond moeten opendoen toen hij nog directeur was bij de NOS.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Bwahahaha….de pot verwijt de ketel dat ie Zwart ziet….die MK-Ultra-Goebbels-Mainstreammedia-Propagandamachine is aan het einde van hun Latijn….hun Babylonische Magick Tricks van Leugens, List, Bedrog, indoctrinatie, manipulatie, conditionering & hersenspoeling hebben hun Magie verloren….Dat Hilversumse Media-Circus zal binnenkort de gevolgen ondervinden van hun Hoogverraad, Oorlogsmisdaden &!Misdaden tegen de Menselijkheid….

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Neerlands Polariserende Omroep🙈 duidelijk geprogrammeerd door t KAAG-binet😳

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x