Gezondheid

Fluitekruid als medicijn tegen kanker

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gaan van fluitekruid de basis voor een medicijn tegen kanker maken.

De wortel van het onkruid bevat de stof podofyllotoxine, die een veelbelovend middel tegen kanker blijkt te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het plantenextract podofyllotoxine remt de celdeling. Door de indianen werd het onder meer gebruikt als braakmiddel.

PhytoSana

Om de werkzame stof op grote schaal uit de plant te kunnen halen en te verwerken is in samenwerking met bedrijven en instellingen in de Eems Dollard Regio het project PhytoSana opgezet.

De onderzoekers gaan het medicijn niet zelf maken, ze leveren het fluitekruidextract aan de farmaceutische bedrijven. Er is meer dan 7 ton uitgetrokken voor het PhytoSana-project.

Fluitjes

Fluitekruid komt in Nederland en Vlaanderen algemeen voor, in het bijzonder op plaatsen die met gras begroeid zijn. De plant komt veelvuldig voor in wegbermen die hierdoor wit gekleurd worden.

Het fluitekruid dankt zijn naam aan het feit dat van de stengel fluitjes gemaakt kunnen worden. In Friesland wordt de plant ook wel pinksterbloem genoemd, niet te verwarren met de eigenlijke pinkstebloem.

Bron: Rug.nl

Gerelateerd:

 

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pablo
Pablo
11 jaren geleden

Als ze het aan de farmaceutische bedrijven geven zijn we zuur..die gaan met dit, als ze het gaan gebruiken, zo min mogelijk je genezing verspoedigen en dat ze het duurder maken zal ook een feit kunnen worden..

Marga
Marga
11 jaren geleden

Aargh……ik werd eerst blij (eindelijk erkenning op wetenschappelijk niveau)en dan lees ik dit:
De onderzoekers gaan het medicijn niet zelf maken, ze leveren het fluitekruidextract aan de farmaceutische bedrijven. Er is meer dan 7 ton uitgetrokken voor het PhytoSana-project.

Ze voegen er een chemisch middel aan toe en vragen er patent op aan !!! Weg natuurlijke werking !!!!!

Dit hebben ze ook gedaan met o.a. goedwerkende anti-malaria middelen zoals Kinine en Artemisia Annua, eenmaal chemie toegevoegd en de malariamug wordt resistent tegen het natuurlijke middel.

Hunting wolf
Hunting wolf
11 jaren geleden

In Friesland is de pinksterbloem PAARS van kleur en heet fluitekruid gewoon fluitekruid, omdat wij er vroeger door de holle stengel, fluitjes van maakten zoals de blokfluit eruit ziet met 6 gaatjes!!DIT IS IN FRIESLAND DE PINKSTERBLOEM. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pinksterbloem en dit noemt men in Friesland FLUITEKRUID http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluitekruid En eigenlijk is het fantastisch om nu te weten, dat fluitekruid een basisstof levert, voor medicijnen tegen kanker.Eindelijk een natuurlijk stofje!!Ik hoef mijn huis maar 300 meter te verlaten, en ik kom het tegen in het Leeuwarder Bos en omgeving.Ik zal ze nu als nog heiliger beschouwen, dan dat ze al was!!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mellie_Uyldert

Volgens mij was het Mellie Uyldert die beweerde dat je voor de geneeskrachtige kruiden die je kunnen helpen je ziekte te doorstaan, moet kijken in je eigen leefomgeving.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x