CoronaMens en Dier

‘Hugo de Jonge verdient het om met pek en veren de Tweede Kamer uitgejaagd te worden’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Minister De Jonge geeft vandaag in de Tweede Kamer uitleg over de schimmige mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Hij zei steeds dat hij zich er niet mee heeft bemoeid, maar uit Wob-documenten is gebleken dat hij er actief bij betrokken was.

De Jonge vindt nu dat hij de Kamer hierover eerder had moeten informeren en ‘betreurt’ de gang van zaken. Verschillende partijen hebben laten weten dat ze niet verder willen met de minister. De regeringspartijen willen eerst het debat afwachten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is weliswaar veel te laat, maar vandaag is de dag dat Hugo de Jonge moet vertrekken. BVNL ziet geen andere keus,” stelt Kamerlid Wybren van Haga. “Hij is letterlijk een zwarte bladzijde in onze parlementaire geschiedenis. Maar ik weet genoeg, het is opstappen en wegwezen!”

Motie van wantrouwen

Van Haga dient een motie van wantrouwen in. “Twee jaar lang heeft De Jonge niet anders gedaan dan liegen en bedriegen. De maat is vol. Wie zich schuldig heeft gemaakt aan het veroorzaken van zoveel leed, mag helemaal nergens meer politiek verantwoordelijk voor zijn. Nergens en nooit meer.”

“Hugo de Jonge verdient het om met pek en veren de Tweede Kamer uitgejaagd te worden. Nederland moet beschermd worden tegen de machtsbeluste, tirannieke neigingen van de man die er twee jaar lang zichtbaar van genoten heeft om Nederland murw te slaan en op de knieën te dwingen. Hij heeft veel te lang ongestraft zijn gang kunnen gaan. Laat dit eindelijk het eind zijn van het duistere tijdperk van minister Hugo de Jonge,” schrijft zijn partij.

“Vandaag is dan hopelijk toch echt de laatste dag van Hugo de Jonge als minister. Liegend tot het einde,” voegt columnist Marianne Zwagerman toe.

Mede schuldig

PVV-Kamerlid Fleur Agema zegt: “Wie Hugo de Jonge vandaag laat zitten, maakt zichzelf mede schuldig aan vriendjespolitiek en ondermijning van de Wet openbaarheid bestuur.”

“De uitkomst van het debat over de mondkapjesdeal en het lot van Hugo de Jonge is achter de schermen allang beklonken,” schrijft journalist Annelies Strikkers. “Wanneer gaan we het eens hebben over de verdwenen 5,1 miljard, de schimmige deals die Hugo en VWS afgesloten hebben met Pfizer, Moderna, et cetera en de vaccinatieschade?”

Huisarts Els van Veen reageert: “Ruim twee jaar zijn ik en anderen versleten voor corona-ontkenner, complotdenker, opruier en tenslotte desinformatie verspreidende artsen. Al die tijd riep het gros van de Tweede Kamer om meer maatregelen. Het vertrek van Hugo lost dit niet op.”

5 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden

Je moet geen ambtsmisdrijven plegen en pacten sluiten met misdadige organisaties over de hoofden van je volk. Dan wordt je politieke carrière ziek en gaat hij dood.

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Het is niet alleen liegen wat ie doet he! Graag niet alleen de afrekening voor de mondkapjes,maar eerder voor de rest. Oja vraag ook eerst naar die 5,1 miljard die zoek is.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar in een Totalitaire staat zal dat geen verschil maken in het beleid want de vraag komt vanuit de organisatie en vanuit het volk.

Hannah Arendt – totalitarisme
Mattias Desmet – De psychologie van het totalitarisme

michael
michael
2 jaren geleden

opsluiten en naar het pieterbaan sturen!!

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x