Binnenland

Hitler was links, onthult Zwitsers weekblad. Wat betekent dit?

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leiders van rechtse partijen worden in het Westen nogal eens vergeleken met Hitler. Denk daarbij bijvoorbeeld aan FvD-voorman Thierry Baudet of PVV-leider Geert Wilders. Rechts wordt door links vaak beschuldigd van fascisme. Klopt dit wel?

Honderd jaar geleden is in München de NSDAP opgericht. De partij was anti-kapitalistisch, sociaal-revolutionair en anti-Joods.

Uit een analyse van het partijprogram blijkt dat Hitler links was, schrijft het Zwitserse weekblad Die Weltwoche.

Vanaf links

De oprichters van wat later de NSDAP zou worden, waren afkomstig uit de linkse arbeidersbeweging.

Anton Drexler, een slotenmaker, richtte de Vrije Arbeidsvereniging voor de Goede Vrede op om Duitse arbeiders te werven voor het Duitse leger.

Gottfried Feder, de economische goeroe achter de NSDAP, legde later uit dat hij zich ‘vanaf links’ bij de Duitse Arbeiderspartij – de voorloper van de NSDAP – had gevoegd.

Zij combineerden nationalisme en socialisme in hun program om de arbeidersklasse aan zich te binden.

Hitler was links

De partij behaalde bij de verkiezingen van 1932 maar liefst 37,3 procent van de stemmen en mocht zich vanaf dat moment de grootste noemen.

Vanuit het oogpunt van de welgestelde burgerij bekeken, was Hitler links, zo schreef de bekende Duitse publicist Sebastian Haffner.

Adolf Hitler greep in januari 1933 de macht.

Verschilt nauwelijks

Het klimaatbeleid dat in Nederland vooral door D66 en GroenLinks wordt opgedrongen aan de bevolking, verschilt volgens schrijver Rupert Darwall nauwelijks van wat de nazi’s in de jaren dertig aan het doen waren.

Zij vormden de eerste politieke partij ter wereld die pleitte voor windenergie, schrijft hij in zijn boek ‘Green Tyranny’.

[Weltwoche]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M17
M17
2 jaren geleden

Les extrêmes se touchent.
We zijn op een punt, dat we neo-liberaal kapitalisme in EU en VS, oligarchieën op zijn Russisch, Chinees, Zuid-Amerikaans en Afrikaans zien voor wat ze werkelijk zijn : communistische dictaturen.
(Communisme is staatskapitalisme, een kleine kliek gangsters die iedereen in slavernij houden.)

De enige redding is een anarchistische revolutie; een verantwoordelijke overname van het bestuur door “goede huisvaders” (huismoeders vanzelfsprekend inclusief).

We zijn tot een punt gekomen van “vluchten kan niet meer”. Waar naartoe ? De enige optie is een totale oorlog – geweldig maar geweldloos dank zij massale solidariteit – tegen de gevestigde macht en een volledige hernieuwing van de menselijke relaties, in harmonie met ons menselijk bovenbewustzijn, de geest die iedereen verenigt, de echte Christus. (Weg met de satanische bijbel en afgeleiden.)

IJsland heeft het ons voorgedaan in 2009. Het is heel realistisch.

Dit is enig alternatief voor de vernietiging van de mensheid – de geplande Endlösung.

Harry
Harry
2 jaren geleden

Er is een trouw journalist geweest die aan het eind van zijn leven hierover een boek schreef https://www.trouw.nl/cs-bc33f198
Citaat
J.A.A. van Doorn heeft deze vraag in een briljant boek, ’Duits Socialisme’, tegen het licht gehouden en zijn antwoord is ja: het nationaal-socialisme was een vorm van socialisme. En, voor de rest van de wereld, helaas het enige dat bij de meeste Duitsers aansloeg.

Van Doorns bewijsvoering en conclusies zijn overtuigend. De nazi’s waren geen reactionairen die de oude standenmaatschappij van vóór de Eerste Wereldoorlog wilde herstellen. Ze waren revolutionairen met een revolutionair project.

Einde citaat

Als je het verkiezingsprogramma leest dan schreeuw je bijna de volgende slogan: NU SP!!

Ze wilden grote volksverzekeringen. Joop De Uyl was in zijn Duitse tijd een groot bewonderaar en schreef ook het opstel Dansen om de fuhrer. De slogan: Iedere arbeider een auto, van de NSDAP zou ook in de verkiezingsprogramma van Den Uyl verschijnen.

Kees Vermeer
Kees Vermeer
2 jaren geleden

Nationaal-SOCIALISME.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Natuurlijk was hij Links.
De kogel voor Fortuyn kwam ook van Links.
Demoniseren komt ook van Links.
Links maakt meer kapot dan je lief is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x