Homepagina » Buitenland » VS voorziet terroristen in Syrië van chemische wapens. Dit zul je in het Westen nooit op tv zien
VS voorziet terroristen in Syrië van chemische wapens. Dit zul je in het Westen nooit op tv zien

VS voorziet terroristen in Syrië van chemische wapens. Dit zul je in het Westen nooit op tv zien

Syrië heeft gezegd dat de VS, Groot-Brittannië en hun bondgenoten terroristen steunen in het door oorlog verscheurde land door ze te voorzien van chemische stoffen en wapens.

Tijdens een persconferentie in de hoofdstad Damascus zei de Syrische onderminister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad (foto) dat chemische stoffen en munitie die waren gevonden in Aleppo en Damascus, waren gemaakt door Amerikaanse en Britse bedrijven, meldt het Syrische persbureau SANA.

Het gaat om Federal Laboratories en NonLethal Technologies in de VS en Chemring Defence in Groot-Brittannië.

Verzinsels

Mekdad riep de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens op een onderzoek in te stellen naar Amerikaanse en Britse activiteiten in zijn land.

Hij voegde toe dat het Westen de overheid in Damascus verantwoordelijk heeft gehouden voor diverse incidenten met chemische wapens, maar dat het zich steeds baseerde op valse beschuldigingen die waren gedaan door de terroristen die het steunt.

Mekdad benadrukte dat de VS die ‘verzinsels’ zelfs heeft gebruikt als rechtvaardiging voor de aanval op een Syrische vliegbasis, zonder de claims van de terroristen te onderzoeken.

Weigerde

Hij zei dat de Syrische overheid het incident uitgebreid heeft onderzocht en de resultaten heeft aangeboden aan de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens.

De organisatie weigerde onderzoek te doen, omdat de resultaten de Amerikaanse agenda niet ondersteunen en om die reden niet worden geaccepteerd.

De Syrische overheid heeft in 2013 afstand gedaan van zijn voorraad chemische wapens.

[SANA]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  Zal me niks verbazen. In de jaren tachtig verkochten westerse bedrijven volop grondstoffen voor chemische oorlogsvoering aan Iran, Irak etc.., en wat op zich verboden zou moeten worden. Inclusief gasturbines bestemd voor kernreactoren.

  Er schijnt ook nog een andere mogelijke chemische oorlogsvoering aan de gang te zijn die mogelijk ernstige gevolgen met zich mee kan brengen dan het lijkt. Te minste het begon bij mij pas vandaag te dagen na het zien van een aflevering op het tv kanaal VICE, of Viceland. Hier de link waar de *vid niet schijnt te werken.

  https://www.vice.com/en_us/article/yvxkdv/watch-our-hbo-episode-about-genetically-modified-super-crops

  In deze aflevering werd mij duidelijk hoe bedrijven als Monsanto, Bayern, en nog een paar anderen het voedsel wereldwijd vergiftigen. Monsanto schijnt vele gewas soorten dermate genetische te hebben gemanipuleerd dat boeren naast de zaadjes waarop Monsanto patent heeft, alleen de gewassen kunnen besproeien met een middel die door Monsanto speciaal hiervoor ontwikkeld is, genaamd Roundup. Behalve Rusland, China en een paar andere landen zitten de boeren in de rest van de wereld aan dit middel vast.

  Eerder berichtte NineforNews het volgende over Roundup en kanker.

  https://www.ninefornews.nl/monsantos-roundup-mensen-kanker/

  Volgende herhaling Viceland over GMO’s is morgenvroeg. Voor wie belangstelling heeft en het kan opnemen? Hier het tijdstip.

  http://www.tvgids.nl/vice/programma/28356004/

  2 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  is-terroristen

  IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

  Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

  >