Bewustzijn

‘Maya’s zagen hoe de wereld nog millennia lang blijft bestaan’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De oude Maya’s voorspelden niet alleen de eindtijd in december 2012, ze waren ook in de veronderstelling dat de wereld daarna nog vele duizenden jaren zou blijven bestaan, aldus de Mexicaanse epigraaf Erik Velasquez.

De Maya’s verwachtten niet dat de wereld zou eindigen omdat in hun kosmologie geen ruimte was voor de lineaire kijk op tijd die het Westen domineert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Van de joods-christelijke traditie hebben we een apocalyptische mentaliteit geërfd,” zei de expert tijdens zijn presentatie afgelopen dinsdag in het Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico-Stad. “De oude Maya’s kenden alleen een nieuw begin, ze waren niet bekend met het begrip einde.”

Tortuguero

De beroemde Mayavoorspelling, die zou wijzen op het einde van de wereld tussen 21 en 23 december aanstaande, berust op een Mayaglief afkomstig van de archeologische vindplaats Tortuguero in de Mexicaanse zuidelijke staat Tabasco.

Er zijn veel fictionele werken verschenen over de Mayavoorspelling, met name in boeken en apocalyptische films.

Weg naar oneindigheid

“De Maya’s geloofden niet in absolute creatie,” zei Velasquez. “Ze geloofden dat de elementen in de natuur er altijd zijn geweest. Na verloop van tijd verouderen ze en raken ze beschadigd waarop de goden moeten terugkeren om orde te herstellen.

De laatste herschikking van de wereld begon volgens de Maya’s op 13 augustus van het jaar 3114 voor Christus toen de zogeheten Lange telling begon. “De kalender wijst ons de weg naar oneindigheid, een weg zonder begin die dwars door het verleden en de toekomst loopt,” legde Velasquez uit.

Besmet

De verwijzing naar december 2012 is slechts aangetroffen op één glief van de duizenden die zijn ontdekt op archeologische vindplaatsen. Dat moet genoeg bewijs zijn dat de Maya’s geen einde van de wereld voorzagen, aldus de expert.

“Ze hielden zich bezig met overleven. Mensen werden in die tijd niet oud. Ze wilden weten of het ging regenen of dat er droogte op komst was,” zei Velasquez. “Ze maakten zich niet druk om meteorieten of kernoorlogen.”

De expert gaf toe dat de Maya’s tijdens het koloniale tijdperk mogelijk zijn ‘besmet’ met westerse apocalyptische ideeën.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Gelukkig maar ik was al geschrokken van al die doomsdayvoorspellingen en kan ik de bunker die ik in de tuin wilde bouwen afbestellen ???

karel Appel
karel Appel
11 jaren geleden

ze beginnen al terug te krabbelen, want er gaat niks wezenlijks veranderen !

cr
cr
11 jaren geleden

nee en ik wil geen Millenia slaaf van uit schot zijn met hun belastingen, te hogen zieken kosten ,met alles alles weg met oneerlijkheid met hun bang makerij’s allemaal de wereld vergaat over 5 min …ja voor hun ja, het licht gaat intreden en het donker gaat steeds uittreden en nu staan wij in het schemer en ik geloof ook dat er hier mensen zijn die al in het licht staan wat knap is .

wolfje
wolfje
11 jaren geleden

de mens creeert zijn eigen realiteit. het is derhalve gevaarlijk om massaal te gaan geloven in het einde van de wereld in 2012. ‘Mind over Matter’ op YouTube is in dit verband zeker het bekijken waard.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x