Binnenland

Jongeren hebben het gehad met ‘autoritaire en knuppelende’ overheid: ‘Liegende politici worden niet gestraft’

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

Jongeren wantrouwen de overheid steeds meer. De argwaan nam toe tijdens de coronapandemie en is daarna niet meer verdwenen, blijkt uit een publicatie van het Nederlands Jeugdinstituut in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

Gevolg van het autoritaire en knuppelende Nederlandse Rijk, stelt data-analist Daniël van der Tuin. Professionals zien de kloof tussen jongeren en de politiek steeds groter worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Belangrijke veroorzaker van de problemen

Veel jongeren zien de overheid als belangrijke veroorzaker van de problemen. Ze vinden dat de overheid met twee maten meet: lokale handhavers pakken jongeren hard aan, terwijl liegende politici niet worden gestraft. Met protesterende boeren wordt anders omgegaan dan met andere demonstranten, bijvoorbeeld klimaatactivisten.

De publicatie gaat vooral over complottheorieën. “Jeugdprofessionals in de wijken zien radicalisering en polarisatie onder jongeren. Voorheen speelde religie hierbij een nadrukkelijke rol, maar tegenwoordig zijn dat een toenemend wantrouwen richting de overheid, radicaal rechtse ideeën en complottheorieën,” aldus de publicatie.

Schieten als paddenstoelen uit de grond

Verschillende professionals geven aan dat gesprekken met jongeren over complottheorieën soms lastig zijn, omdat ze niet van ieder onderwerp alles kunnen weten. Eén van de deelnemers deelt hierover: “Wat ik moeilijk vind, zijn de complottheorieën. Die schieten als paddenstoelen uit de grond. En dan moet je maar kunnen weerleggen dat het niet zo is.”

4.8 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
8 maanden geleden

Dank aan nazi’s Rutte en co geen enkel perspectief voor jonge normale mensen die zijn klaar met de idioten Gestapo wat zichzelf politie noemt rotop met dat doorgesnoven geteisem die klootzakken kunnen aan schandpaal levenslang.

Marc Messink .
Marc Messink .
8 maanden geleden

Niet alleen jongeren . Ik ben 52 en wil helemaal geen doen meer hebben met die stelende leugenaars .

Johan
Johan
8 maanden geleden

wordt de jeugd eindelijk wakker???

tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

Zeker,het blijkt maar al te vaak dat zg “complottheorie” een kern van waarheid heeft,en wie anders dan de overheid polariseert ze vinden inmiddels dat ze hier voor gekozen zijn en hetsen mensen ivm met een verborgen agenda tegen elkaar op,wordt eens de hoogste tijd dat er een fatsoenlijk ter doende zijnde zakenkabinet komt,ipv die extreem arrogante en domme “volksvertegenwoordigers” van de afgelopen jaren,wat een bagger!!!

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x