Homepagina » Mens en Dier » De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam (video)
De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam

De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam (video)

Britse wetenschappers hebben vastgelegd hoe de dood zich als een golf door het lichaam van een stervende worm verspreidt.

Op het moment dat de worm sterft, verspreidt zich een fluorescerende blauwe gloed van cel naar cel tot het hele organisme dood is.

Onderzoekers van de Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) proberen een model op te stellen om sterfte onder mensen beter te leren begrijpen en mogelijk de levensverwachting te verhogen.

De oorzaak van de blauwe schijn is antranilzuur. Ondanks eerdere vermoedens sterft een volledig organisme niet onmiddellijk. Het is een proces dat langzaam verloopt.

Als een individuele cel sterft, breken celcomponenten af en wordt moleculair afval opgebouwd. Onder bepaalde omstandigheden kunnen wetenschappers het langzame biochemische proces dat tot deze ‘doodsgolf’ leidt stoppen en het individu opnieuw tot leven wekken.

“We ontdekten een chemisch pad van zelfvernietiging bij wormen, wat te zien is als een fluorescerend blauw licht dat zich een weg baant door het lichaam,” aldus David Gems van het University College London. “Het is net een blauwe Magere Hein die zich door het organisme verspreidt tot al het leven is uitgedoofd.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
8 jaren geleden

Vroeger dacht ik dat iedereen kon ruiken wanneer iemand snel (een natuurlijke dood)zou sterven. Pas later kwam ik erachter dat ik blijkbaar alleen sta wat dat aan gaat.

uv
uv
8 jaren geleden

Je bent niet de enige, Vonzi..

Niet altijd en niet bij iedereen. Maar zowel bij mens als dier te ruiken.. Rook het sinds gisteren bij onze hond, vandaag maar naar de dierenarts en hij blijkt nog max een week te hebben. Naar wat ik nu ruik haalt hij de nacht niet..

Ook bij andere dieren en mensen heb ik het geroken. Kanker is bijv ook soms te ruiken.. Heb jij dat ook?

Allaya
Allaya
8 jaren geleden

[quote name=”Vonzie”]Vroeger dacht ik dat iedereen kon ruiken wanneer iemand snel (een natuurlijke dood)zou sterven. Pas later kwam ik erachter dat ik blijkbaar alleen sta wat dat aan gaat.[/quote]

Da’s ook het lastige ervan, want je denkt heel lang dat iedereen dat kan. Pas later ontdek je dat dat niet zo is en dan ben je “raar”. Op die manier hebben we al vele kwaliteiten onder de mat van ontkenning geschoffeld. Ik heb laatst ontdekt dat ik “helder” kan ruiken. Als je het niet toepast, tja, wat doe je er dan mee?

Henk
Henk
8 jaren geleden

Goede neus heb je dan

x

Check Also

booster

Man (77) wordt onwel na boosterprik en overlijdt in LUMC: ‘Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand hoor!’

Dinsdagochtend is een 77-jarige man onwel geworden ...

prik

Helft volwassen Nederlanders heeft 3e prik niet gehaald: ‘Coronatoegangsbewijzen en 2G feitelijk opgeblazen’

Afgelopen week hadden bijna 6,5 miljoen volwassenen ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

25
0
We lezen graag je reactie!x