Mens en Dier

De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam (video)

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse wetenschappers hebben vastgelegd hoe de dood zich als een golf door het lichaam van een stervende worm verspreidt.

Op het moment dat de worm sterft, verspreidt zich een fluorescerende blauwe gloed van cel naar cel tot het hele organisme dood is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onderzoekers van de Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) proberen een model op te stellen om sterfte onder mensen beter te leren begrijpen en mogelijk de levensverwachting te verhogen.

De oorzaak van de blauwe schijn is antranilzuur. Ondanks eerdere vermoedens sterft een volledig organisme niet onmiddellijk. Het is een proces dat langzaam verloopt.

Als een individuele cel sterft, breken celcomponenten af en wordt moleculair afval opgebouwd. Onder bepaalde omstandigheden kunnen wetenschappers het langzame biochemische proces dat tot deze ‘doodsgolf’ leidt stoppen en het individu opnieuw tot leven wekken.

“We ontdekten een chemisch pad van zelfvernietiging bij wormen, wat te zien is als een fluorescerend blauw licht dat zich een weg baant door het lichaam,” aldus David Gems van het University College London. “Het is net een blauwe Magere Hein die zich door het organisme verspreidt tot al het leven is uitgedoofd.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Vroeger dacht ik dat iedereen kon ruiken wanneer iemand snel (een natuurlijke dood)zou sterven. Pas later kwam ik erachter dat ik blijkbaar alleen sta wat dat aan gaat.

uv
uv
10 jaren geleden

Je bent niet de enige, Vonzi..

Niet altijd en niet bij iedereen. Maar zowel bij mens als dier te ruiken.. Rook het sinds gisteren bij onze hond, vandaag maar naar de dierenarts en hij blijkt nog max een week te hebben. Naar wat ik nu ruik haalt hij de nacht niet..

Ook bij andere dieren en mensen heb ik het geroken. Kanker is bijv ook soms te ruiken.. Heb jij dat ook?

Allaya
Allaya
10 jaren geleden

[quote name=”Vonzie”]Vroeger dacht ik dat iedereen kon ruiken wanneer iemand snel (een natuurlijke dood)zou sterven. Pas later kwam ik erachter dat ik blijkbaar alleen sta wat dat aan gaat.[/quote]

Da’s ook het lastige ervan, want je denkt heel lang dat iedereen dat kan. Pas later ontdek je dat dat niet zo is en dan ben je “raar”. Op die manier hebben we al vele kwaliteiten onder de mat van ontkenning geschoffeld. Ik heb laatst ontdekt dat ik “helder” kan ruiken. Als je het niet toepast, tja, wat doe je er dan mee?

Henk
Henk
10 jaren geleden

Goede neus heb je dan

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x