Homepagina » Mens en Dier » De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam (video)
De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam

De dood verspreidt zich als een golf door het lichaam (video)

Britse wetenschappers hebben vastgelegd hoe de dood zich als een golf door het lichaam van een stervende worm verspreidt.

Op het moment dat de worm sterft, verspreidt zich een fluorescerende blauwe gloed van cel naar cel tot het hele organisme dood is.

Onderzoekers van de Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) proberen een model op te stellen om sterfte onder mensen beter te leren begrijpen en mogelijk de levensverwachting te verhogen.

De oorzaak van de blauwe schijn is antranilzuur. Ondanks eerdere vermoedens sterft een volledig organisme niet onmiddellijk. Het is een proces dat langzaam verloopt.

Als een individuele cel sterft, breken celcomponenten af en wordt moleculair afval opgebouwd. Onder bepaalde omstandigheden kunnen wetenschappers het langzame biochemische proces dat tot deze ‘doodsgolf’ leidt stoppen en het individu opnieuw tot leven wekken.

“We ontdekten een chemisch pad van zelfvernietiging bij wormen, wat te zien is als een fluorescerend blauw licht dat zich een weg baant door het lichaam,” aldus David Gems van het University College London. “Het is net een blauwe Magere Hein die zich door het organisme verspreidt tot al het leven is uitgedoofd.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vonzie schreef:

  Vroeger dacht ik dat iedereen kon ruiken wanneer iemand snel (een natuurlijke dood)zou sterven. Pas later kwam ik erachter dat ik blijkbaar alleen sta wat dat aan gaat.

  0 likes
 • uv schreef:

  Je bent niet de enige, Vonzi..

  Niet altijd en niet bij iedereen. Maar zowel bij mens als dier te ruiken.. Rook het sinds gisteren bij onze hond, vandaag maar naar de dierenarts en hij blijkt nog max een week te hebben. Naar wat ik nu ruik haalt hij de nacht niet..

  Ook bij andere dieren en mensen heb ik het geroken. Kanker is bijv ook soms te ruiken.. Heb jij dat ook?

  0 likes
 • Allaya schreef:

  [quote name=”Vonzie”]Vroeger dacht ik dat iedereen kon ruiken wanneer iemand snel (een natuurlijke dood)zou sterven. Pas later kwam ik erachter dat ik blijkbaar alleen sta wat dat aan gaat.[/quote]

  Da’s ook het lastige ervan, want je denkt heel lang dat iedereen dat kan. Pas later ontdek je dat dat niet zo is en dan ben je “raar”. Op die manier hebben we al vele kwaliteiten onder de mat van ontkenning geschoffeld. Ik heb laatst ontdekt dat ik “helder” kan ruiken. Als je het niet toepast, tja, wat doe je er dan mee?

  0 likes
 • Henk schreef:

  Goede neus heb je dan

  0 likes
 • Evolva schreef:

  de ogen zeggen alles (naar mijn ervaring)

  0 likes
 • uv schreef:

  @ Henk,

  Een goeie neus én vertrouwen in je innerlijke gevoel.. Ik geloof dat iedereen het kan, net als veel andere dingen die voor onmogelijk worden gehouden. Pas zodra een kind de leeftijd bereikt waarop het “in hokjes” leert denken is het vaak afgelopen met ons 6e zintuig..

  Je hart en ziel weten veel meer dan je hersenen.

  0 likes
 • Roytje2014 schreef:

  ik weet voor me zelf dat jezus voor iedereen is gestorven en nu ? nu sterft iedereen voor jezus . in onze moderne tijd en dat is iets wat ik weet. mensen die ik ken leeft ook niet meer . of ze ontmoeten nieuwe mensen maar ik sta er alleen voor.
  kennen jullie deze indruk ?
  hoe ik leef is echt eng dood eng ! soms vraag ik me af welke mensen zijn nou goed voor me ? of behoor ik bij god ? dat ik de zoon van god blijkt te zijn als ik deze info weet ?

  0 likes
 • Allaya schreef:

  [quote name=”Henk”]Goede neus heb je dan[/quote]

  Het reukvermogen speelt geen enkele rol bij helder ruiken, net zo min als je gezichtsvermogen bij helder zien. Als je het zelf ervaart, zal je het herkennen.

  0 likes
 • biko steve schreef:

  “Onder bepaalde omstandigheden kunnen wetenschappers het langzame biochemische proces dat tot deze ‘doodsgolf’ leidt stoppen en het individu opnieuw tot leven wekken.”

  Dat is dan de dood voorkomen, niet ‘opnieuw tot leven wekken.”

  0 likes
 • 365Y schreef:

  Volgens mij niks bijzonders, de bloedstroom word kouder (zie de beelden) want het weefsel verouderd/sterft omdat er geen energie verversingen door de cellichamem opgenomen en vervolgens omgezet word tot beschikbare secondaire bestaans energie.

  Infeite word miz bedoelt dat de externe energie toevoer(primaire/levens energie) word afgesloten waardoor de trigger om te overleven, welke het organisme van zichzelf niet heeft omdat het (nog) altijd zonder eigen primaire wil een bestaan heeft, onmiddelijk wegvalt.

  Echt en/of eeuwig overleven is dus dat we los van externe invloeden komen te staan… er nog heel wat energie spoken overwonnen moet gaan worden. Het is een totale geestelijke training en het is maar wat je daarvoor over hebt .

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  Was de oude AURALEER maar nooit uit de wetenschappelijk wereld,de laan uit gewezen.Ik denk dat ze hier zeer veel meer info uit kunnen halen, dan vroeger werd verwacht!Samen met kyrlianfotografie zou je het stervens proces van de mens ook kunnen volgen.Ik heb een boek hierover waar een foto instaat, van een stervende, die zijn/haar lichaam verlaat.

  0 likes
 • Odette schreef:

  [quote name=”Roytje2014″]ik weet voor me zelf dat jezus voor iedereen is gestorven en nu ? nu sterft iedereen voor jezus . in onze moderne tijd en dat is iets wat ik weet. mensen die ik ken leeft ook niet meer . of ze ontmoeten nieuwe mensen maar ik sta er alleen voor.
  kennen jullie deze indruk ?
  hoe ik leef is echt eng dood eng ! soms vraag ik me af welke mensen zijn nou goed voor me ? of behoor ik bij god ? dat ik de zoon van god blijkt te zijn als ik deze info weet ?[/quote]
  Lieve Roy, Ik hoop je hiermee steun te kunnen bieden en een beetje inzicht, sterkte!
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&l=NL

  0 likes
 • R schreef:

  Wat men hiermee beoogt is niets meer of minder dan hoe nog meer organen te vergaren (hoe hou je ze nog intact/levendig).
  Als het ons uitkomt zijn dieren hetzelfde en hierdoor te bestuderen en martelen en doden….. Alles voor de mens, die zich al het recht op leven toegeëigend heeft. Waar leidt dit uiteindelijk allemaal toe?
  Signalen dat hersendode liggen te kronkelen bij het verwijderen van organen worden in de doofpot gestopt. Nee, het respect voor leven en de wetenschap hebben niets met elkaar te maken. Ik vind het gemeen om dieren te misbruiken. Laat de wetenschappers zelf in hun eindfase voor onderzoek gebruiken.

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  [quote name=”uv”]Je bent niet de enige, Vonzi..

  Niet altijd en niet bij iedereen. Maar zowel bij mens als dier te ruiken.. Rook het sinds gisteren bij onze hond, vandaag maar naar de dierenarts en hij blijkt nog max een week te hebben. Naar wat ik nu ruik haalt hij de nacht niet..

  Ook bij andere dieren en mensen heb ik het geroken. Kanker is bijv ook soms te ruiken.. Heb jij dat ook?[/quote]
  Goed te lezen dat ik niet de enige ben die de dood kan ruiken. Nee, ik denk niet dat ik kanker kan ruiken. Enkel gewoon gezonde mensen die binnen een week sterven. Hoe dichter de datum nadert, hoe sterker de geur. Voor zover ik weet heb ik het alleen bij mensen die een “natuurlijke” dood sterven. Ik weet niet of ze ziek zijn, ofzo. Maar ja..wat moet je met die wetenschap dat iemand snel sterft.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Roytje2014″]ik weet voor me zelf dat jezus voor iedereen is gestorven en nu ? nu sterft iedereen voor jezus . in onze moderne tijd en dat is iets wat ik weet. mensen die ik ken leeft ook niet meer . of ze ontmoeten nieuwe mensen maar ik sta er alleen voor.
  kennen jullie deze indruk ?
  hoe ik leef is echt eng dood eng ! soms vraag ik me af welke mensen zijn nou goed voor me ? of behoor ik bij god ? dat ik de zoon van god blijkt te zijn als ik deze info weet ?[/quote]
  Als je serieus twijfelt of je de zoon van god bent is het denk ik tijd om hulp te zoeken.

  Dit zeg ik niet om naar te zijn. Ik denk dat we toch wel met 100% zekerheid kunnen stellen dat je niet de zoon van god bent. Dat je zulke ideeën hebt is dus op zijn minst merkwaardig.

  0 likes
 • biko steve schreef:

  [quote name=”Dondervogel”]Was de oude AURALEER maar nooit uit de wetenschappelijk wereld,de laan uit gewezen.Ik denk dat ze hier zeer veel meer info uit kunnen halen, dan vroeger werd verwacht!Samen met kyrlianfotografie zou je het stervens proces van de mens ook kunnen volgen.Ik heb een boek hierover waar een foto instaat, van een stervende, die zijn/haar lichaam verlaat.[/quote]

  Volgens mij maakte auraleer nooit onderdeel uit van de wetenschap.

  Kyrlianfotografie, ook zoiets.
  Ooit een ‘aura’ foto laten maken met wat mensen, toen we de foto’s vergeleken hadden alle ‘aura’s’ precies dezelfde vorm en afmeting wat op een malletje OID duidt.
  De kleuren waren wel enigzins verschillend maar dat zegt nog niet dat er aura’s vastgelegd zijn.

  0 likes
 • Linda schreef:

  R.: ‘ Nee, het respect voor leven en de wetenschap hebben niets met elkaar te maken. Ik vind het gemeen om dieren te misbruiken. Laat de wetenschappers zelf in hun eindfase voor onderzoek gebruiken.’

  Niet eens gemeen. Slecht. Ieder levend wezen heeft recht op respect. Hoe de dood in dit geval plaatsvindt, is een leuk weetje. Verandert niets aan de zaak.

  0 likes
 • Linda schreef:

  Roytje: ‘soms vraag ik me af welke mensen zijn nou goed voor me ?’

  Misschien moet je je eens afvragen voor welke mensen jij goed bent. Daar lijkt het nl. om te draaien. Een leerproces:)

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”biko steve”]
  Kyrlianfotografie, ook zoiets.
  Ooit een ‘aura’ foto laten maken met wat mensen, toen we de foto’s vergeleken hadden alle ‘aura’s’ precies dezelfde vorm en afmeting wat op een malletje OID duidt.
  De kleuren waren wel enigzins verschillend maar dat zegt nog niet dat er aura’s vastgelegd zijn.[/quote]
  Kirlian fotografie heeft met vocht en geleiding van stroom te maken.
  Degene (of datgene, het kan ook met voorwerpen) die gefotografeerd wordt, wordt aan een sterk elektrisch veld blootgesteld. Daardoor ontstaat ionisatie van de lucht om de persoon of het voorwerp. Als er vocht in die lucht zit ontstaan er kleurige ontladingen die je in een donkere ruimte kan fotograferen (coronale ontladingsfotografie). De kleuren en vorm hangen weer van allerlei factoren af, onder andere van de chemische stoffen in de ontlading, de hoeveelheid zweet die iemand produceert, temperatuur, enzovoort.
  Hoe dan ook zegt het dus niks over ´je aura´. 😉
  Met kirlian een foto maken van een voorwerp in een vacuum levert dan ook niks op.

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  [quote name=”biko steve”][quote name=”Dondervogel”]Was de oude AURALEER maar nooit uit de wetenschappelijk wereld,de laan uit gewezen.Ik denk dat ze hier zeer veel meer info uit kunnen halen, dan vroeger werd verwacht!Samen met kyrlianfotografie zou je het stervens proces van de mens ook kunnen volgen.Ik heb een boek hierover waar een foto instaat, van een stervende, die zijn/haar lichaam verlaat.[/quote]

  Volgens mij maakte auraleer nooit onderdeel uit van de wetenschap.

  Kyrlianfotografie, ook zoiets.
  Ooit een ‘aura’ foto laten maken met wat mensen, toen we de foto’s vergeleken hadden alle ‘aura’s’ precies dezelfde vorm en afmeting wat op een malletje OID duidt.
  De kleuren waren wel enigzins verschillend maar dat zegt nog niet dat er aura’s vastgelegd zijn.[/quote]
  Onderzoek dan eens beter?Ik heb geleerd voor sportmasseur.Daar kwam ik erachter dat de “auraleer” ooit in de medische wetenschappelijke boeken voorkwam.En u bent dus duidelijk bij een charlatan op bezoek geweest.http://nl.wikipedia.org/wiki/Aura_(paranormaal)

  0 likes
 • kengai schreef:

  Nee precies en als Liquid het zegt dan is het zo.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”kengai”]Nee precies en als Liquid het zegt dan is het zo.[/quote]
  Het is inderdaad zo, niet omdat liquid het zegt maar omdat het zo is.

  Dat onwetende mensen er weer van alles bij fantaseren, dat het een aura is maakt het niet opeens waar.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”kengai”]Nee precies en als Liquid het zegt dan is het zo.[/quote]

  Het principe van kirlianfotografie is een simpel feit en geen mening.

  0 likes
 • Alex Van Den Beld schreef:

  Ook te gebruiken als neonverlichting er is leven na de dood

  0 likes
 • kengai schreef:

  Ja en jullie zijn natuurlijk de enige wetende mensen, wij zijn onnozel toch.
  ik heb die foto,s ook niet nodig, want je kunt het gewoon voelen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  zwitserse

  Zwitserse krant spreekt schande over ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’

  Ook in Zwitserland is het opgevallen dat ...

  >