Homepagina » Natuur en Milieu » Mede-oprichter Greenpeace: “Global warming is een leugen”
Mede-oprichter Greenpeace: "Global warming is een leugen"

Mede-oprichter Greenpeace: “Global warming is een leugen”

Mede-oprichter van Greenpeace Patrick Moore gelooft niet dat mensen de belangrijkste oorzaak zijn van global warming. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze hypothese, zegt hij, maar toch horen we steeds dat ‘het debat voorbij is’ en ‘dat er wetenschappelijke consensus is’.

Vanaf het moment dat de Kleine IJstijd afliep, toen er nog geen fossiele brandstoffen werden gebruikt, warmt de aarde langzamerhand op. Voorafgaand aan de Kleine IJstijd koloniseerden de Vikingen Groenland en Newfoundland, waar het toen warmer was dan nu. En in de Romeinse tijd was het warmer dan nu, hoewel er toen geen gebruik werd gemaakt van fossiele brandstoffen, aldus Moore.

Het idee dat koolstofdioxide de temperatuur op aarde met een paar graden kan doen stijgen is volgens hem belachelijk. Onlangs kondigde het IPCC voor de zoveelste keer aan dat we gedoemd zijn tenzij we de uitstoot van CO2 terugdringen naar nul, zegt hij. Dat zou betekenen dat we de bevolking tot nul moeten terugdringen of terug moeten gaan naar 10.000 jaar voordat mensen bossen begonnen te kappen voor landbouw.

Het IPCC kijkt volgens Moore alleen naar de menselijke oorzaken van global warming en niet naar de vele natuurlijke oorzaken die al miljarden jaren invloed uitoefenen op het klimaat. Als het IPCC niet tot de conclusie zou komen dat mensen de oorzaak zijn van global warming, zou het IPCC onder het huidige mandaat niet langer nodig zijn, aldus Moore. Om te overleven moet het dus dergelijke conclusies trekken. “Het IPCC moet zijn mandaat aanpassen of opdoeken,” zegt hij.

Klimaatverandering is in veel opzichten big business, benadrukt Moore. We krijgen te horen dat alles op aarde wordt bedreigd door de mens, waardoor we bang worden en ons schuldig voelen. Milieuactivisten verspreiden angst en halen donaties binnen, politici lijken de aarde te redden van de ondergang, wetenschappelijke instituten stellen voor miljarden aan subsidies veilig en er worden geheel nieuwe departementen opgericht.

Men zegt dat CO2 ‘giftig’ is en ‘vervuilt’, terwijl het in feite het belangrijkste gas is voor leven op aarde, zegt Moore. “Als de atmosfeer minder dan 150 ppm koolstofdioxide bevatte zouden alle planten sterven.”

In de afgelopen 150 miljoen jaar is het CO2-gehalte teruggelopen van 3000 ppm tot 280 ppm vlak voor de Industriële Revolutie. “Als deze trend zou hebben doorgezet, was leven op aarde niet meer mogelijk,” zegt Moore. “Koolstofdioxide is van essentieel belang voor leven op aarde en planten willen er graag wat meer van hebben.”

[Heartland]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
duitinzakje
duitinzakje
6 jaren geleden

En voor zover de mens verantwoordelijk is, dan toch niet de gewone, gemiddelde burger. Volgens het artikel in de link hieronder is er al sinds eind negentiende eeuw een plan – van Standard Oil – om de ijskap te smelten omdat er giga hoeveelheden olie te vinden zijn. Als dit verhaal klopt, wordt ook meteen duidelijk wat de mede de bedoeling is van HAARP en Chemtrails. Het is dus weer de geldbeluste 1% tegen de mensheid.

Welke ter zake kundige milieuman gaat hier eens achter aan en zoekt het uit?

http://www.veteranstoday.com/2015/03/18/top-six-problems-with-ipcc-version-of-climate-change/

Madeliefje
Madeliefje
6 jaren geleden

Wij leerde vroeger in de biologieles op school dat de bomen en planten CO2 nodig hebben om zuurstof te maken :))
We worden “schuldig”gemaakt en angstig, blijf zelf nadenken en onderzoeken, dichtbij jezelf blijven en in je omgeving de natuur aanschouwen.

Mammon
Mammon
6 jaren geleden

Belazer de Massa dan rinkelt de Kassa!

Werkt keer op keer….

Anke
Anke
6 jaren geleden

Ik geloof best dat global warming een leugen is maar check ook eens de achtergronden van deze mensen. http://www.greenpeace.org/international/en/about/history/Patrick-Moore-background-information/

x

Check Also

schip

Vastgelopen containerschip Suezkanaal: ‘Dit was een geheime operatie tegen de globalisten’

Afgelopen maand blokkeerde een 400 meter lang ...

gates

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x