Buitenland

Wapenfabrikant: Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald was Oekraïens

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is volgens de Russische defensiefirma Almaz-Antei neergehaald met een verouderde Buk-luchtafweerraket, die niet meer door het Russische leger wordt gebruikt. Het bedrijf presenteerde dinsdag haar analyse van de crash in Moskou.

Experts van Almaz-Antei hebben geconcludeerd dat de rampvlucht met een Buk 9M38-M1-raket is neergehaald vanuit een gebied dat in handen was van de Oekraïense autoriteiten. Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten. Bij de ramp kwamen 298 mensen om.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na de crash legde de Europese Unie sancties op aan Russische bedrijven, waaronder Almaz-Antei, dat werd beschuldigd van het produceren van de raketten waarmee het vliegtuig was neergeschoten. Uit het rapport van Almaz-Antei blijkt dat de gebruikte raket al voor de oprichting van het bedrijf niet meer in Rusland werd gemaakt.

Het Russische leger gebruikt Buk 9M37-raketten. De raket die in het onderzoeksrapport genoemd wordt, is sinds 1999 niet meer in de Russische Federatie geproduceerd. Pas in 2002 werd Almaz-Antei opgericht. In 2005 beschikte Oekraïne over 991 Buk 9M38-M1-raketten, aldus het rapport.

Een expert van het bedrijf heeft daarnaast berekend dat het projectiel niet is afgeschoten uit Snizjne, maar waarschijnlijk uit de omgeving van Zarosjtsjenske. Uit de analyse blijkt dat de hele voorkant van de cabine eraf zou zijn geschoten als de raket was afgevuurd vanuit Snizjne, aldus Almaz-Antei.

Het bedrijf concludeerde op basis van de analyse van de granaatscherven dat het vliegtuig hoogstwaarschijnlijk is neergehaald met een Buk M1-raket, die wordt gebruikt door het Oekraïense leger. Elk type Buk-raket heeft een ander type scherven in de raketkop die specifieke sporen nalaten. In het neergeschoten vliegtuig werden gaten aangetroffen die alleen veroorzaakt kunnen worden door het oudere type Buk, aldus directeur Yan Novikov.

Almaz-Antei voegde toe dat er op de dag van de vliegcrash Amerikaanse satellieten over het gebied vlogen en dat het vrijgeven van de informatie het onderzoek zou bespoedigen.


[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rik
rik
8 jaren geleden

De Russen zijn het er inmiddels wel mee eens dat het een BUK raket is geweest?
De Buk 9M38-M1-raket.

Daarmee komen alle andere sprookjes die ze tot nu ook de wereld in hebben gebracht dus te vervalllen?

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ja, maar de aanvals plannen zijn reeds ten uitvoering gebracht… Rusland is de boosdoener, het maakt niet uit we zeggen. Ze willen aanvallen en laten zich noch door diplomatie, democratie nog wetenschap stoppen!

TheEnzo
TheEnzo
8 jaren geleden

Wij van WC-eend zeggen het was geen WC-eend 😉

George
George
8 jaren geleden

“Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is volgens de Russische defensiefirma Almaz-Antei ” – Daar stopte ik met lezen. Natuurlijk zeggen de russen dat. Alsof de Russen alleen maar modern spul gebruiken en in opslag hebben – hun krijsmacht is verre van 21-ste eeuws. Loodsen vol met oud wapentuig, en een Russisch, door Putin zelf opgericht bedrijf claimt dat er geen andere mogelijkheid is dan dat de Oekraïne onze landgenoten uit de lucht schoot. Blijkbaar denkt Putin nog steeds dat koude-oorlog-propaganda nog werkt in 2015. GTFOH.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x