Bewustzijn

Welke van de 2 kies jij: angst of HOOP voor de toekomst?

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het je ook opgevallen dat de laatste (tientallen) jaren het nieuws dat je op radio en tv ziet steeds slechter geworden is? Het begon in de seventies met een olietekort en we hadden een autoloze zondag. Strakke maatregelen, anders zou het mis gaan. Niet echt hoopvol.

Toen kwam de zogenaamde bedreiging van de atoombom. In 1982 belandde Doe Maar met hun liedje ‘De Bom’, op nummer 1 van de Nederlandse Top 40. Ze zongen niet wie de bom zou gooien, maar het waren in ieder geval de Russen die, volgens het nieuws van toen, levensgevaarlijk waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

En wat dacht je van de zure regen. Onze planeet was gedoemd te veranderen in een tweede zwavelzure Venusplaneet, waar al het leven zou uitsterven als we niets zouden doen. Daarna kregen we het gat in de ozonlaag, door drijfgassen in spuitbussen.

Vrij recent hebben we nu dan het broeikaseffect en de klimaatcrisis, opwarming van de aarde en een stikstofprobleem. Als je het nieuws mag geloven is er over minder dan honderd jaar geen leven meer mogelijk op aarde.

Het gaat maar door. Elke keer worden er nieuwe angstscenario’s bedacht en verspreid. Zodra er een virus of bacterie opduikt, draait de angstzaaierij meteen weer op volle toeren.

Laten we maar eens wat willekeurige crises noemen: de varkensgriep (Mexicaanse griep), de vogelgriep, ebola, het hantavirus, het Nijlvirus, de Spaanse griep, de griepgolf van 2018, SARS 1 en BSE (gekkekoeienziekte), de EHEC-bacterie. En natuurlijk de laatste in dit rijtje COVID-19 en de ‘nieuwe variant’.

Elke keer erger

Elke keer wordt het erger, met de coronacrisis als absolute climax.

Kijk, je hoeft de zaken niet te bagatelliseren. Sommige ziektes kunnen best gevaarlijk zijn. Maar een veel groter gevaar is de angstcultuur die gecreëerd wordt. De dagelijkse tsunami aan negatief nieuws dat je via allerlei kanalen binnenkrijgt is op de langere duur dodelijk.

Mensen praten elkaar graag na. Dus je hoort ook van anderen hoe verschrikkelijk het allemaal is. Mensen sterven van ouderdom, of een hartaanval en het wordt allemaal in de schoenen geschoven van HET grote gevaar. En tegenwoordig is dat Corona. Daarmee kunnen ze op globaal niveau de ziekte véél erger doen lijken dan deze in werkelijkheid is.

Opvallend toch dat er ineens geen griepdoden meer zijn? Logisch als je bedenkt dat elk sterfgeval op het conto komt van Corona.

Eindeloze negativiteit

Aan de negatieve berichtgeving door de mainstream media komt echter geen eind. Ze gaan maar door, tot in het krankzinnige. En dan nog veel verder.

Het is dus logisch dat mensen die dagelijks het nieuws volgen, het meest bang zijn voor wat er allemaal gebeurt in de wereld. Zonder het te weten sijpelt deze aanhoudende stortvloed aan negativiteit langzaam maar zeker door in je onderbewustzijn. Het stapelt zich op. En soms explodeert het in je.

Het is dan ook te begrijpen dat als je veel narigheid ziet en hoort, je op een gegeven moment de wereld als een vreselijke plek gaat zien.

De gevolgen

Steeds meer mensen kampen met depressies en andere mentale problemen. GZ-psychologe Margreet Tijink zegt erover dat ze veel meer spoed- en crisisaanmeldingen zien. Zij merkt dat door corona steeds meer jongeren vastlopen, somberder worden en soms zelfs depressief raken.

Verder zegt ze: “De meeste impact heeft het wegvallen van de structuur en het ritme. Je ziet het vooral bij pubers. Die zitten in een cruciale fase, zijn volop in ontwikkeling en doen dat in contact met leeftijdsgenoten. Die missen nu een belangrijk deel.”

Naast dat jongeren last hebben van mentale problemen, hebben volwassenen dat ook. Depressieve gevoelens bij volwassenen komen relatief veel, en steeds vaker, voor. Het probleem is echter dat het minder gemakkelijk herkend wordt.

Maar er kunnen ook veel andere situaties zijn, waardoor je bang kunt worden voor wat de toekomst je nog te bieden heeft.

Hoop voor de toekomst

De oplossing bestaat feitelijk uit drie delen.

  1. Als eerste zul je ervoor moeten zorgen dat je minder negativiteit in je brein laat komen. Je zult in feite de deur voor negativiteit dicht moeten gooien. Wist je dat het merendeel van succesvolle mensen, geen tv kijken en geen nieuws volgen? De reden is dat zij zich niet willen laten vergiftigen met de sterk overdreven ellende die er via de mainstream media verspreid wordt.
  1. Daarnaast zul je moeten gaan begrijpen en inzien dat het ‘nieuws’ een bedrijfsmodel is dat winst nastreeft. Het ‘nieuws’ is tegenwoordig een extreem opgehypte hyperurgente wereld van 24-uurs berichtgeving. Met deze ultieme mindcontrolmachine scrollen ze van het ene probleem naar het volgende. En je ziet allerlei zogenaamd belangrijke mensen langskomen die allemaal wat te zeggen hebben.
    Het ‘nieuws’ geeft dan ook geen realistisch beeld hoe het in de wereld gesteld is. Want in de tussentijd kun je gewoon op straat lopen in je eigen buurt of door de stad of het dorp. Of je kunt naar het strand gaan of naar een winkelcentrum (ok, nu kun je door de lockdown dan bijna nergens naar binnen, maar je kunt er wél naartoe). En dat alles volledig veilig. Op dat moment zie je met eigen ogen hoe de werkelijkheid is.
  1. Als derde zul je jouw geïnfecteerde brein moeten opschonen, door de negatieve programmering die erin zit te wissen. Dan verdwijnen je zorgen en angstgevoelens voor de toekomst en krijg je een gezonde, realistische blik op hoe het werkelijk gesteld is in de wereld. En dat is heel wat rooskleuriger dan de media je willen laten geloven.
Dit gaat niet over naïviteit

Natuurlijk zijn er problemen in de wereld. Maar deze zijn lang niet zo verschrikkelijk als je mogelijk denkt. Wanneer je bovenstaande drie stappen onderneemt, ga je vanzelf de zon weer zien schijnen in je toekomst. Je gaat je beter en zekerder voelen. Depressieve gevoelens zwakken af en verdwijnen uiteindelijk.

Om dit proces te starten, meteen in de hoogste versnelling te zetten en te voltooien in slechts enkele dagen, kun je luisteren naar de speciale Trancewerk luistersessie: ‘Hoop voor de toekomst’.

Hierdoor ga je alles weer in het juiste perspectief zien. Je gaat doorgronden hoe de mainstream media je gemanipuleerd hebben en je breekt vrij van de negativiteit. Je maakt ruimte vrij voor het veel realistischer positieve!

Je gaat je een stuk positiever voelen. En zodra je jouw wereldbeeld bouwt op een meer evenwichtige perceptie van hoe het in werkelijkheid is, inclusief zowel het goede als het slechte, dan wordt het veel gemakkelijker voor je om met optimisme, hoopvol naar de toekomst te kijken.

Wil jij ook weer een fijn, realistisch, hoopvol gevoel hebben over jouw toekomst? Download dan de sessie ‘Hoop voor de toekomst‘.

Meer info en downloaden

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button