Mens en Dier

Kan deze Amazonestam communiceren door middel van telepathie?

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In oktober 1969 ging Loren McIntyre, een ervaren fotograaf van National Geographic, op de grens tussen Brazilië en Peru op zoek naar de Mayoruna, een uitgestorven gewaande indianenstam.

McIntyre wist contact te leggen met de Mayoruna, die vanwege hun tatoeages en ‘snorharen’ ook wel katmensen worden genoemd, en volgde een groepje jagers om foto’s te maken. Hij werd gedwongen mee te doen aan een ritueel. Het was een poging van de Mayoruna om te ontsnappen aan de houthakkers en zendelingen en terug te keren naar de Precolumbiaanse tijd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij volgde de indianen tot diep in het regenwoud en raakte verdwaald. Gestrand en hulpeloos moest hij zich aanpassen aan een andere manier van leven. Langzaam maar zeker begon zijn perceptie van de wereld te veranderen en ontwikkelde zich een vreemde relatie met het opperhoofd van de Mayoruna, een sjamaan die hij zeepok noemde.

Mentale activiteit

In 1987 ontmoette hij scenarioschrijver Petru Popescu. McIntyre zei dat hij iets vreemds had meegemaakt in de Amazone. De Mayoruna leken van op afstand gedachten over te kunnen brengen. Hij zei met het opperhoofd te kunnen communiceren op een manier die woorden of taal overstijgt.

Soms was het contact instinctief, maar op andere momenten was het telepathisch. McIntyre hoorde de stem van de sjamaan soms in zijn hoofd. Hij zei dan dingen als: “Sommigen van ons zijn vrienden.”

McIntyre hoorde soms ook de mentale activiteit van de gehele stam op de achtergrond. Het was alsof er gedachten naar hem toe gestraald werden. Lange tijd hield hij zich stil over zijn tijd met de stam, met name over het telepathische contact.

Groepskennis

Door gedachten naar elkaar toe te stralen, kreeg McIntyre naar eigen zeggen toegang tot de ‘groepskennis’ van de stam, de collectieve geschiedenis en informatie over het gebied. Die bleek later erg goed van pas te komen toen hij een expeditie organiseerde naar de bron van de Amazone.

Popescu wist hem ervan te overtuigen over zijn ervaringen te spreken. “Ik wist niet zeker of het echt was gebeurd,” zei McIntyre destijds. “Veel ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers hallucineren.”

Maar later hoorde McIntyre het ook van andere bronnen en hij kreeg jaren daarna nog eens de bevestiging tijdens een ontmoeting met een tolk.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
8 jaren geleden

Telepathie is het verlengde van hooggevoeligheid.
Altijd leuk als mensen je vragen “hoe wist jij dat?”.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Dat kunnen wij ook.

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

Hun pijnappelklier werkt goed dankzij een dieet van apenvoedsel + dolfijnenvoedsel (vette vis (omega 3)) + glutenvrij (ook wat met gluten) graan + ongeraffineerde suiker. Suikers van bananen zijn enkel goed voor apenhersenen. Amazone indianen zijn de lievelingen van de Holle Aarde. De houthakkers staat dus nog wat te wachten!

ron haenen
ron haenen
8 jaren geleden

Oud nieuws is ook nieuws. Telepathie komt niet alleen voor in indianenstammen. Wat dacht u van U. Beste lezer. Een goede vraag (en onderzoek) zou echter zijn of die antennes in zijn neus hierop invloed hebben. Zo ja! waar kan je die kopen.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x