Homepagina » Paranormaal » Jongetje (11) verdween op kerstavond op mysterieuze wijze in de lucht
Jongetje (11) verdween op kerstavond op mysterieuze wijze in de lucht

Jongetje (11) verdween op kerstavond op mysterieuze wijze in de lucht

Op internet wordt gesproken over een artikel dat op 23 december 1978 in de Amerikaanse krant de Gadsden Times is verschenen. Het artikel gaat over een mysterieus incident dat in het jaar 1909 in Wales is gebeurd.

We schrijven kerstavond, 1909, en de bergen in Wales zijn bedekt met een laag sneeuw. Op een boerderij in de plaats Brecon zit een familie aan tafel. Het is koud buiten en het sneeuwt. Het gezin Thomas zingt kerstliedjes en opa Thomas speelt op zijn harmonica.

Aan tafel zit ook de 11-jarige zoon van boer Owen Thomas. Het zou zijn laatste kerstavond zijn. Hij verdween – in de lucht – om nooit weer terug te komen. Aan getuigen van de verdwijning was geen gebrek. Onder de aanwezigen waren een dominee en zijn vrouw, de lokale dierenarts en een veilingmeester.

Niemand kon een verklaring bedenken voor wat er was gebeurd. De mensen kenden elkaar goed; ze maakten grapjes, zongen en zaten rond het vuur. Op een bepaald moment merkte de vader van Oliver dat de emmer bij de wasbak bijgevuld moest worden. Hij vroeg Oliver naar de put te lopen en een emmer vers water te halen.

Vlak nadat Oliver naar buiten was gegaan, hoorden de mensen in de keuken een roep om hulp. De familieleden en de gasten renden naar buiten. De besneeuwde tuin was leeg, maar in de lucht hoorde men geschreeuw.

Ze hoorden hem schreeuwen: “Ze hebben me. Help. Help.” Het geluid werd steeds zwakker tot het helemaal niet meer kon worden gehoord. De familieleden stonden perplex. Ze zagen Olivers voetstappen in de sneeuw. De voetsporen eindigden abrupt. De emmer lag op enkele meters van de sporen.

Politieagenten uit de nabijgelegen plaats Rhayader reageerden in eerste instantie sceptisch. Toch werd er een zoekactie op touw gezet. De agenten gaven uiteindelijk schoorvoetend toe dat Oliver Thomas in de lucht was verdwenen.

Het was duidelijk dat de voetsporen de waterput nooit hadden bereikt en dat de jongen zich niet had omgedraaid. De enige verklaring was dat hij van de grond was geplukt. Thomas was voor altijd verdwenen.

Uit documenten blijkt dat er die avond geen ballonnen in het gebied vlogen. Vliegtuigen maakten in die tijd nog veel lawaai. De jongen was te zwaar om te worden opgetild door een vogel. Hij riep bovendien: “Ze hebben me.”

Twee dagen na Kerstmis sneeuwde het opnieuw. De voetstappen van Oliver Thomas waren al snel niet meer te zien. Ook de plek waar de emmer lag werd gevuld met verse sneeuw.

[Gadsden Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dinges schreef:

  Ja, en?!? We zijn 105 jaar verder, en nu?!?

  6 likes
 • Marlon schreef:

  ManBearPig….

  Half Man Half Bear Half Pig…

  7 likes
 • EllenB schreef:

  Big Foot, of opgebeamd door UFO’s, denk ik.
  Er zijn heel veel van dit soort gevallen bekend. Mensen die plotseling in het ‘niet’ verdwijnen.

  3 likes
 • Kees Chinees schreef:

  “Vliegtuigen maakten in die tijd nog veel lawaai.”

  Ik zal je nog wel sterker vertellen er was toen helemaal geen vliegverkeer. Die enkele testvlucht die in die periode plaatsvond.

  3 likes
 • Sjaak schreef:

  waar is nou die werkende powerplant van 2 kw gebleven, hij zou teveel piekstroom geven, daar zijn in NL specialisten voor om dat goed te krijgen meen ik.
  sjaak

  2 likes
  • Peter C. schreef:

   Dat toestel zou namelijk cosinus ”fie” ongunstig beinvloeden zodat de teller minder aangeeft dan je werkelijk verbruikt. Maar ik denk dat het een foefje van de stroomleveranciers is om zo’n toestel weer in de vergeethoek te plaatsen en de commercialisatie ervan te verhinderen.

   0 likes
 • Huisheks schreef:

  Leuk verhaal , lekker kort.

  Nederlandse vermissingszaken ; geen goede organisatie, geen up tp date info. Was laatst nog in het nieuws.
  Leuk voor al die mensen die een vermissing opgeven, om er dan vervolgens niks meer van te horen.
  Ook geruststellend voor mensen die iets met zo’n vermissing te maken hebben, in de onderste lade van het buro en de daders lopen fluitend weg.
  Kan mij best voorstellen dat er ‘zomaar” mensen verdwijnen, maar hoeveel dat er zijn, zullen wij nooit te weten komen door de gebrekkige administratie en het niet onderzoeken van deze gevallen.
  Behalve natuurlijk, als het Holleder betreft, maja, dan heb je het ook over iemand.

  2 likes
 • Pascal schreef:

  @Huisheks

  Mijn buurvrouw vloog gisteren weg met die huisheks die hier ook schrijft.

  De ene bezem was zeker mooier want huisheks heeft steun!!

  0 likes
 • Netty schreef:

  dit is al meer dan een eeuw geleden gebeurd,wat is waar van dit verhaal?Vaak worden zulk soort verhalen door de jaren heen doorverteld en wordt het verhaal steeds groter,omdat er het nodige wordt bij verzonnen.
  In die tijd bestonden er nog geen vliegverkeer zoals we dat nu kennen,ook bewijs materiaal vastleggen was niet mogelijk.Dus ging zo’n verhaal een eigen leven leiden.

  2 likes
 • x

  Check Also

  sneeuw

  Ondertussen in Zuid-Amerika: 4 METER sneeuw en -23°C

  In de Andes is een ‘recordhoeveelheid’ sneeuw ...

  nos

  NOS: 38C in Siberië, warmt keihard op! Ondertussen in Siberië: ongewoon koud, sneeuw in juli

  Eind vorige maand liet de NOS weten ...

  >