Homepagina » Wetenschap » Wetenschappers laten objecten zweven met geluidsgolven
Wetenschappers laten objecten zweven met geluidsgolven

Wetenschappers laten objecten zweven met geluidsgolven

Zwitserse onderzoekers hebben ontdekt hoe ze objecten kunnen laten zweven door middel van geluidsgolven. Er wordt gesproken van een doorbraak op het gebied van akoestische levitatie.

Het onderzoek van de Eidgenössische Technische Hochschule (EDH) Zürich is gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Geluidsgolven oefenen druk uit wanneer ze een oppervlak raken, maar deze effecten worden normaal gesproken niet opgemerkt. Toch zijn intense geluidsgolven in staat om de zwaartekracht tegen te gaan.

Geluidstrillingen

Dimos Poulikakos van ETH Zürich en zijn collega’s voerden het geluidsniveau op tot 160 decibel; dat is luider dan een raketlancering en genoeg om trommelvliezen te doen scheuren. De wetenschappers hadden echter geen gehoorbescherming nodig.

De geluidsfrequentie is namelijk ook belangrijk. Door geluidstrillingen van 24.000 Hz te produceren, merkten ze niets van het lawaai. Het menselijk oor kan alleen geluidstrillingen waarnemen met een frequentie tot 20.000 Hz.

Schaakbord

Het apparaat waar ze gebruik van maken lijkt enigszins op een schaakbord. Elk vakje zendt zijn eigen geluid uit. Boven het schaakbord is een plastic bord geplaatst om het geluid terug te kaatsen. Als de geluidsgolven sterk genoeg zijn, kunnen objecten zweven en in het rond bewegen.

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat alles draaide om balans. Door te veel druk uit te oefenen explodeerde een waterdruppel. Door te weinig druk uit te oefenen viel de waterdruppel en overwon de zwaartekracht.

Met behulp van akoestische levitatie kunnen wetenschappers alleen nog kleine objecten laten zweven. Poulikakos zei dat hij spoedig nieuwe resultaten naar buiten zal brengen waaruit blijkt dat zijn team zwaardere objecten, zoals metalen ballen, kan laten zweven. Met behulp van hetzelfde systeem kunnen uiteindelijk ook mensen leviteren.

Bron: Washingtonpost.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. De Somalische piraten worden immers al met gerichte geluidsgolven uit hun bootje geslingerd.Cq zij worden er zwevend uitgeslingerd.Dus wordt levitatie al toegepast in de legerkringen.

  1 likes
 2. Coral Castle schijnt ook mede gemaakt te zijn met hulp van akoestische levitatie.
  En kent iemand het boek “De meesters van het verre oosten”?
  Daar komt ‘t ook in voor, uitgevoerd door monniken, en wordt de werking ervan besproken. Komt erop neer dat ze met behulp van een soort hoorn en weerkaatsing van geluid, enorme keien de hoogte in konden verplaatsen.

  Interessante materie!

  1 likes
 3. Dit fenomeen is reeds jaren bekend. Er zijn diverse wapens ontwikkeld (al in de jaren 70) die met geluidsfrequenties werken. Google maar eens op “Hudsinson effect”. Metalen smelten zonder heet te worden. Het gerucht gaat dat op deze manier de Twin Towers zijn neergehaald.

  1 likes
 4. Doorbraak ? Er word heruitvinding bedoelt zeker ? De Tibetanen kenden dit allang .

  1 likes
 5. Hutchinson gebruikt elektromagnetisme, geen geluid.
  Ralph Ring vertelde in het Project Camelot interview van nov. 2007:
  http://youtu.be/RfM23rAZTSQ vanaf 09:30,
  over zijn manier om met pulserend geluid een pingpong balletje te laten zweven boven een grote luidspreker (13″).

  Oud nieuws, of ‘officiële’ onderzoekers lopen ver achter en luisteren niet naar alternatieve onderzoekers.

  1 likes
 6. [quote name=”Dondervogel”]De Somalische piraten worden immers al met gerichte geluidsgolven uit hun bootje geslingerd.Cq zij worden er zwevend uitgeslingerd.Dus wordt levitatie al toegepast in de legerkringen.[/quote]

  Zo cool! Heb je daar een link van??
  Dat lijkt me té grappig om te zien 😉

  0 likes
 7. Tell it like it is

  Mooi die vertraagde beelden.

  Is de zwaartekracht opgeheven of is er een balans?

  0 likes
 8. ik zweef ook weleens op muziek.:)

  0 likes
 9. [quote name=”Blup”]Coral Castle schijnt ook mede gemaakt te zijn met hulp van akoestische levitatie.
  En kent iemand het boek “De meesters van het verre oosten”?
  Daar komt ‘t ook in voor, uitgevoerd door monniken, en wordt de werking ervan besproken. Komt erop neer dat ze met behulp van een soort hoorn en weerkaatsing van geluid, enorme keien de hoogte in konden verplaatsen.

  Interessante materie![/quote]

  En zo zijn dus ook de pyramides gebouwd.
  En hele steden in de Incalegendes,die in enkele dagen gebouwd zouden zijn door Viracocha.

  0 likes
 10. [quote name=”Dondervogel”]De Somalische piraten worden immers al met gerichte geluidsgolven uit hun bootje geslingerd.Cq zij worden er zwevend uitgeslingerd.Dus wordt levitatie al toegepast in de legerkringen.[/quote]
  Jammer dat dat niks met levitatie te maken heeft ! Ze worden alleen gebombadeerd met acoustische herrie waarop ze reageren om zo snel mogelijk uit die beam te komen en wellicht gaat je even wicht ook op hol. Deden ze ook bij d e Irakezen om ze uit hun hol in de desert te halen.

  0 likes
 11. [quote name=”Blup”]Coral Castle schijnt ook mede gemaakt te zijn met hulp van akoestische levitatie.
  En kent iemand het boek “De meesters van het verre oosten”?
  Daar komt ‘t ook in voor, uitgevoerd door monniken, en wordt de werking ervan besproken. Komt erop neer dat ze met behulp van een soort hoorn en weerkaatsing van geluid, enorme keien de hoogte in konden verplaatsen.

  Interessante materie![/quote]
  Yep Een groot rotsblok in het midden en in een halve circle eromheen drums en trompeeten etc. die allemaal beginnen te spelen en waarneer de resonantie begint stijgt de steen tot zekere hoogten waar hij op een rotsrand neer komt, ze gebruiken dit om dingen te bouwen op de meest rare plaatsen. Een zweedse prof. was hiervan getuige.

  0 likes
 12. De piramides(o.a. van Gizeh) zijn ook waarschijnlijk op deze wijze geconstrueerd en wel door E.T.’s die deze technologie beheers(en)de.

  0 likes
 13. Johan van de Sande

  Ik werk dus met geluid (stemvorken) fonoforese genaamd, je zal dan ook niet verbaasd zijn dat wanneer we werken juist werken aan de balans door in te voelen waar de druk ontstaat (chakra’s) en andere niveaus waarop we leven emoties. mentaal, astraal enz. Een oud principe die langszaam weer naar boven komt en genezing op deze manier is dus mogelijk daar de trillingen ook weer worden opgenomen of juist afgestaan om in harmonie t ekomen. vermoed dat er bv voor tumoren er binnenkort ook deze echnieken naar voren zullen komen, we komen in een boeiende tijd (we zitten er al In ) de keuze aan ons wat doen we ermee 🙂

  0 likes
 14. De NWO heeft dit al meer dan 100 jaar onderdrukt. Het ijs breekt nu bent u aanzet. Laten we opstaan!

  0 likes
 15. En al die arme dieren dan die het lawaai wel horen?
  Hopelijk denken ze daar over na voordat ze dit in de toekomst op grote schaal gaan toepassen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

belgische

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...