Natuur en Milieu

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze objecten in de buurt van de aardkern gevonden. De enorme structuren zijn ontdekt met behulp van seismische gegevens die in sommige gevallen 30 jaar oud zijn.

De structuren bevinden zich op zo’n 3000 kilometer diepte. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in vakblad Science.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Eén van de objecten is ontdekt onder de Marquesaseilanden (foto) in de Stille Oceaan. Dit object was nog nooit eerder gedetecteerd. Een ander bevindt zich onder Hawaï en is veel groter dan tot nu toe werd aangenomen.

Minstens 1000 kilometer

Het team van de Universiteit van Maryland gebruikte seismogrammen van honderden verschillende aardbevingen tussen 1990 en 2018.

“Deze studie is heel speciaal omdat we voor het eerst systematisch hebben gekeken naar zo’n grote dataset die vrijwel het hele Pacifische bekken omvat,” zei hoofdonderzoeker Doyeon Kim tegen Vice.

Het team ontdekte twee zogeheten ‘mega-ULVZ’s’ die zich uitstrekken over een gebied van minstens 1000 kilometer. Mega-ULVZ’s zijn gigantische structuren bestaande uit exotische materialen.

Echt spannend

De wetenschappers hopen een methode te ontwikkelen om diep in de aarde te kijken. Zo willen ze onder meer achterhalen wat zich onder de Atlantische Oceaan afspeelt.

Er is nog maar weinig bekend over de samenstelling van de structuren. Eerdere studies hebben weinig nuttige informatie opgeleverd.

“We waren verrast dat we zo’n grote structuur onder de Marquesaseilanden aantroffen waarvan we het bestaan niet kenden,” reageerde professor Vedran Lekic. “Dit is echt spannend.”

[Vice]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

Een Kaartenhuis van Theorieën

Kijk de wetenschappelijke gemeenschap van tegenwoordig is eigenlijk een soort paradox.
Vraag ze hoe het binnenste van de aarde eruit ziet en ‘officieel’ weten ze zo lijkt het bijna alles.
Vraag je echter door blijkt dat de meeste kennis niet op directe metingen gebaseerd is maar op aannames die dan wederom weer gebaseerd zijn op aannames met een sausje wiskundige modellen er over heen. Deze modellen worden dan geijkt met lukrake parameters om te bewerkstelligen dat het resultaat van zo’n theorie overeen komt met gedane metingen. Een Kaartenhuis van Theorieën zogezegd.

Natuurlijk hoef je dan niet verbaast te zijn als er van tijd tot tijd nieuwe ontdekkingen worden gedaan die het ‘kaartenhuis van theorieën’ ineen kan doen storten.
Zoals bijvoorbeeld een tijdje geleden er ‘water’ gevonden was op 100 kilometer diepte.
Nu dus gigantische structuren , misschien grottenstelsels ?

Aarde holler dan verwacht ?

Uit artikel :

‘Scattering of seismic waves can reveal subsurface structures but usually in a piecemeal way focused on specific target areas. ‘

In het artikel wordt een soort echo locatie gebruikt (maar dan met aardbevings-golven) en blijkt het dus dat de aarde minder vast is dan voorheen aangenomen.

Mythologie

‘plume root beneath Hawaii’ (artikel)

Staat me bij dat er in de Inca(?) mythologie (Peru?) gepraat word over een reis naar de onderwereld. De ingang is geloof ik bij een vulkaan. Afdaling duurt dagen zegt men. Toeval ?

Kijkt men verder in dit verband zijn letterlijk honderden voorbeelden te noemen waarin keer op keer oude mythologie aansluit (min of meer) met wetenschappelijke ontdekkingen.
De wetenschap ansich staat hier zelfs hier heel open voor Einstein vroeg zich af of de aarde niet hol KON zijn. En Carl Sagan zei iets dergelijks over de maan. Om over Telsla maar te zwijgen…

Impasse van de wetenschap

Helaas is het in deze momentele nogal zieke ‘zeitgeist’ niet mogelijk voor de Wetenschap om onbevooroordeeld dingen te onderzoeken. Denk maar aan ‘klimaat’ en ‘corona’ en je zult tot de conclusie komen dat wetenschappelijke gemeenschap slechts mee kan lopen met het huidige globale autoritaire systeem van onderdrukking. Onbevooroordeeld onderzoek is dus niet mogelijk , een impasse waar geen uitweg uit lijkt.

Samengevat lijkt het erop dat de wetenschap langzaam aan de ware aard van onze planeet ontdekt maar zo tegengewerkt word door de huidige machtshebbers dat elke ontdekking die tot een paradigma verandering kan leiden de kop ingedrukt word.

Ondertussen is er de hypothese dat alle planeten een complexe interne structuur hebben. Misschien zijn er zelfs ingangen bij noord en zuidpool. Er zijn immers zeer veel ooggetuigen verhalen dat dit inderdaad het geval is.
Wil je het echter zelf onderzoeken door bijvoorbeeld naar noord of zuidpool te gaan word je tegengehouden door dezelfde machthebbers die achter de schermen op dit moment de mensheid systematisch van hun levensvreugde ontdoen door wereldwijd ‘false flags’ te organiseren.

Conclusie is dan ook dat er nooit een echte verandering in de wetenschap kan komen als die slechts een speelbal is in het huidige machtsspel van media en politiek of zoals je ook zou kunnen zeggen NWO.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Zouden dat soms Shutulhu & Yogsototh kunnen zijn

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Totale Pseudo Wetenschap!
Er is helemaal geen bewijs voor een aardkern! Er is niks in de buurt van een aardkern!
Seizmische scanning heeft een zee aan niet eenduidige resultaten opgeleverd waarbij de materialen aangenomen er te zijn totaal iets anders bleken te zijn in de praktijk!
Ondanks dit alles zijn er vele aanwijzingen dat er een wereld onder de onze zou bevinden.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Daar moet natuurlijk veel subsidie geld heen en jaren lang.

De bekende bodemloze put.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x