Homepagina » Natuur en Milieu » Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde
wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze objecten in de buurt van de aardkern gevonden. De enorme structuren zijn ontdekt met behulp van seismische gegevens die in sommige gevallen 30 jaar oud zijn.

De structuren bevinden zich op zo’n 3000 kilometer diepte. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in vakblad Science.

Eén van de objecten is ontdekt onder de Marquesaseilanden (foto) in de Stille Oceaan. Dit object was nog nooit eerder gedetecteerd. Een ander bevindt zich onder Hawaï en is veel groter dan tot nu toe werd aangenomen.

Minstens 1000 kilometer

Het team van de Universiteit van Maryland gebruikte seismogrammen van honderden verschillende aardbevingen tussen 1990 en 2018.

“Deze studie is heel speciaal omdat we voor het eerst systematisch hebben gekeken naar zo’n grote dataset die vrijwel het hele Pacifische bekken omvat,” zei hoofdonderzoeker Doyeon Kim tegen Vice.

Het team ontdekte twee zogeheten ‘mega-ULVZ’s’ die zich uitstrekken over een gebied van minstens 1000 kilometer. Mega-ULVZ’s zijn gigantische structuren bestaande uit exotische materialen.

Echt spannend

De wetenschappers hopen een methode te ontwikkelen om diep in de aarde te kijken. Zo willen ze onder meer achterhalen wat zich onder de Atlantische Oceaan afspeelt.

Er is nog maar weinig bekend over de samenstelling van de structuren. Eerdere studies hebben weinig nuttige informatie opgeleverd.

“We waren verrast dat we zo’n grote structuur onder de Marquesaseilanden aantroffen waarvan we het bestaan niet kenden,” reageerde professor Vedran Lekic. “Dit is echt spannend.”

[Vice]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rayoflight
Rayoflight
5 maanden geleden

Een Kaartenhuis van Theorieën

Kijk de wetenschappelijke gemeenschap van tegenwoordig is eigenlijk een soort paradox.
Vraag ze hoe het binnenste van de aarde eruit ziet en ‘officieel’ weten ze zo lijkt het bijna alles.
Vraag je echter door blijkt dat de meeste kennis niet op directe metingen gebaseerd is maar op aannames die dan wederom weer gebaseerd zijn op aannames met een sausje wiskundige modellen er over heen. Deze modellen worden dan geijkt met lukrake parameters om te bewerkstelligen dat het resultaat van zo’n theorie overeen komt met gedane metingen. Een Kaartenhuis van Theorieën zogezegd.

Natuurlijk hoef je dan niet verbaast te zijn als er van tijd tot tijd nieuwe ontdekkingen worden gedaan die het ‘kaartenhuis van theorieën’ ineen kan doen storten.
Zoals bijvoorbeeld een tijdje geleden er ‘water’ gevonden was op 100 kilometer diepte.
Nu dus gigantische structuren , misschien grottenstelsels ?

Aarde holler dan verwacht ?

Uit artikel :

‘Scattering of seismic waves can reveal subsurface structures but usually in a piecemeal way focused on specific target areas. ‘

In het artikel wordt een soort echo locatie gebruikt (maar dan met aardbevings-golven) en blijkt het dus dat de aarde minder vast is dan voorheen aangenomen.

Mythologie

‘plume root beneath Hawaii’ (artikel)

Staat me bij dat er in de Inca(?) mythologie (Peru?) gepraat word over een reis naar de onderwereld. De ingang is geloof ik bij een vulkaan. Afdaling duurt dagen zegt men. Toeval ?

Kijkt men verder in dit verband zijn letterlijk honderden voorbeelden te noemen waarin keer op keer oude mythologie aansluit (min of meer) met wetenschappelijke ontdekkingen.
De wetenschap ansich staat hier zelfs hier heel open voor Einstein vroeg zich af of de aarde niet hol KON zijn. En Carl Sagan zei iets dergelijks over de maan. Om over Telsla maar te zwijgen…

Impasse van de wetenschap

Helaas is het in deze momentele nogal zieke ‘zeitgeist’ niet mogelijk voor de Wetenschap om onbevooroordeeld dingen te onderzoeken. Denk maar aan ‘klimaat’ en ‘corona’ en je zult tot de conclusie komen dat wetenschappelijke gemeenschap slechts mee kan lopen met het huidige globale autoritaire systeem van onderdrukking. Onbevooroordeeld onderzoek is dus niet mogelijk , een impasse waar geen uitweg uit lijkt.

Samengevat lijkt het erop dat de wetenschap langzaam aan de ware aard van onze planeet ontdekt maar zo tegengewerkt word door de huidige machtshebbers dat elke ontdekking die tot een paradigma verandering kan leiden de kop ingedrukt word.

Ondertussen is er de hypothese dat alle planeten een complexe interne structuur hebben. Misschien zijn er zelfs ingangen bij noord en zuidpool. Er zijn immers zeer veel ooggetuigen verhalen dat dit inderdaad het geval is.
Wil je het echter zelf onderzoeken door bijvoorbeeld naar noord of zuidpool te gaan word je tegengehouden door dezelfde machthebbers die achter de schermen op dit moment de mensheid systematisch van hun levensvreugde ontdoen door wereldwijd ‘false flags’ te organiseren.

Conclusie is dan ook dat er nooit een echte verandering in de wetenschap kan komen als die slechts een speelbal is in het huidige machtsspel van media en politiek of zoals je ook zou kunnen zeggen NWO.

vladi
vladi
Reactie op  Rayoflight
5 maanden geleden

1 van de beste reacties wat ik in 9 jaar research heb mogen lezen.
perfect verwoord.

fff

Stefan
Stefan
Reactie op  Rayoflight
5 maanden geleden

Mooi en duidelijk verwoord, nooit aangedacht om zelf een website te maken, je bent namelijk goed op de hoogte over deze zaken.

Jtprf
Jtprf
Reactie op  Rayoflight
5 maanden geleden

Aardmannetjes zijn dat, die anders dan Marsmannetjes ondergronds leven. Maar zonder gekheid, men weet ook nog lang niet alles van de dieptes in oceanen. Een ontdekking ervan was dat er zelfs vissen op 6km diepte zijn aangetroffen, met zo’n duik”boot” klein ding met cameras. Dan die “giant squibs” nog geen levend in zijn habitat kunnen filmen wel dood aan oppervlakte. Ik geloof best dat de wetenschap onder toeziend oog van overheden niet zomaar alles presenteren kunnen, vanwege gevaar voor belangen.

Esmee
Esmee
Reactie op  Rayoflight
4 maanden geleden

Heb je Facebook toevallig?

jenne
jenne
Reactie op  Rayoflight
3 maanden geleden

In oude boeken van mijn vader “Bolcher”, staat dat er al diverse malen sprake is geweest van het verschuiven van de tectonische platen, een menselijke voet (skelet) op 800 meter diepte in een zuid Africaanse kolenmijn, volgens dit boek is het binnenste van de aarde heel stabiel, het is juist de korst die van wege het draaien wil verschuiven, bij dit verschuiven gaat het om enorme krachten, die enorme verwoestingen teweeg brengen, aan de andere hand als de Bijen uitsterven, hebben de mensen nog +/- 3 jaar te leven, het is maar wat je wilt laten prefeleren, het kan ook om hele sumiere onderwerpen gaan !

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
5 maanden geleden

Zouden dat soms Shutulhu & Yogsototh kunnen zijn

Arwijn
Arwijn
5 maanden geleden

Totale Pseudo Wetenschap!
Er is helemaal geen bewijs voor een aardkern! Er is niks in de buurt van een aardkern!
Seizmische scanning heeft een zee aan niet eenduidige resultaten opgeleverd waarbij de materialen aangenomen er te zijn totaal iets anders bleken te zijn in de praktijk!
Ondanks dit alles zijn er vele aanwijzingen dat er een wereld onder de onze zou bevinden.

Aad
Aad
Reactie op  Arwijn
5 maanden geleden

……..Het team ontdekte twee zogeheten ‘mega-ULVZ’s’ die zich uitstrekken over een gebied van minstens 1000 kilometer. Mega-ULVZ’s zijn gigantische structuren bestaande uit exotische materialen…….

….Er is nog maar weinig bekend over de samenstelling van de structuren. Eerdere studies hebben weinig nuttige informatie opgeleverd……

Is dat niet in tegenspraak met elkaar?

H.J.
H.J.
5 maanden geleden

Daar moet natuurlijk veel subsidie geld heen en jaren lang.

De bekende bodemloze put.

Ron
Ron
5 maanden geleden

Klimaat zit in hetzelfde schuitje. Wat Rayoflight verteld kan je daarbij ook stellen.Vraag je echter door blijkt dat de meeste kennis niet op directe metingen gebaseerd is maar op aannames die dan wederom weer gebaseerd zijn op aannames met een sausje wiskundige modellen er over heen. Deze modellen worden dan geijkt met lukrake parameters om te bewerkstelligen dat het resultaat van zo’n theorie overeen komt met gedane metingen. Een Kaartenhuis van Theorieën zogezegd. Het IPCC deed niks anders en verkocht het voor wetenschap. Ondertussen zien we de weersveranderingen en samenstelling van de dampkring veranderen of zich anders gedragen. Politici die bang zijn van hun eigen schaduw leggen draconische ongefundeerde maatregelen op. Corona is er ook zo eentje en zo zijn er velen. Vooral gedicteert door gebombardeerde of zichzelf bombarderende experten.

Petra
Petra
4 maanden geleden

Waarom zou de NWO wel belang hebben bij ontdekkingen over de maan en andere planeten en sterren en niet over de kern van onze eigen aarde?

x

Check Also

gevechtspiloot

Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

planeetonderzoeker

Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

Het is algemeen bekend dat de zon ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x