Homepagina » Binnenland » “Verlos ons van het koningshuis. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij”
"Verlos ons van het koningshuis. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij"

“Verlos ons van het koningshuis. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij”

De laatste tijd is er veel ophef rond het koningshuis. Er is veel weerstand tegen de speciale belastingconstructie voor de koning en prinses Amalia’s toelage van 1,5 miljoen euro.

Ook kwam er onlangs een biografie uit over het leven van koningin Juliana, waaruit blijkt dat prins Bernhard jonge meisjes aanrandde in paleis Soestdijk.

“Normale burgers waren onmiddellijk ingerekend en resoluut in het cachot geflikkerd, maar deze koninklijke smeerlap kon dus gewoon zijn gang gaan,” schrijft cabaretier Youp van ‘t Hek. “Waarom?”

‘Koninklijke bakvis’

Hij kan na het zakgeld van ‘koninklijke bakvis’ Amalia en het boek over Juliana maar één conclusie trekken: “Verlos ons van het koningshuis.”

Donderdag liep Almelo uit voor het koningspaar. Bij het stadhuis en het stadion van Heracles stond het rijen dik.

“Langs de kant waren duizenden paupers met hun mobieltjes in de weer,” aldus Van ’t Hek. “Verder waren er nog wat verstandelijk gehandicapten die met rood-wit-blauwe vlaggetjes zwaaiden.”

Tweedehands Duitse sprookjesfamilie

“Maar waarom willen we dit?” vraagt hij zich af. “Waarom vinden wij het mooi dat een tweedehands Duitse sprookjesfamilie af en toe heel debiel naar ons wuift of zich in één of andere koets met achterhaalde slaventaferelen door een stad laat trekken?”

De cabaretier stelt voor dat we voortaan gaan voor een staatshoofd dat we zelf mogen kiezen. “Want dat we voorgoed vastzitten aan dit oranje spul is toch tragisch?”

Middeleeuwen

“Waarom laten we deze mensen niet gewoon vrij? We geven ze als dank voor hun bewezen diensten die idiote paleizen, schenken ze ook nog eens belastingvrij hun in de loop der eeuwen bij elkaar gegraaide miljarden en wensen ze succes.”

“Verlos ons van deze mensen,” benadrukt Van ’t Hek. “We moeten dit elkaar niet aandoen. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij.”

[NRC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wakker schreef:

  Er zijn drie reden waarom deze familie niet koninklijk is:
  1) Willem III had syphilis, een geslachtsziekte, en kon daarom zijn echtgenote, Emma, geen kinderen geven. Zij begaf zich daarom naar Jonkheer De Ranitz, een stalmeester, die haar prinses Wilhelmina gaf. Nb, De Ranitz was toondoof en dat was Wilhelmina ook.
  2) Wilhelmina kon geen kinderen krijgen en ze adopteerden Juliana.
  3) Wilhelmina vluchtte gedurende de tweede wereldoorlog naar Engeland en ze deed daarmee afstand van de troon.
  \conclusie:Deze familie is absoluut niet koninklijk maar ze hebben wel alle voorrechten. Het Nederlandse volk staat te juichen en betaald zich blauw.

  • Brian Klerkx schreef:

   Dus als je geadopteerd bent, heb je volgens jou geen recht op de erfenis van je nieuwe ouders?
   Lijkt mij een beetje een trap in de buik van alle adoptiekinderen.
   Staat er in de grondwet, dat als het staatshoofd het land verlaat, hij dan afstand doet van de troon?
   Doe niet zo zielig man.

   • Erik schreef:

    Hij heeft het niet over de erfenis, maar over de troon die word doorgegeven door bloed en Gods gratie.
    Dat Gods gratie hebben ze zelf bedacht, tja zo gaat dat blijkbaar.
    Maar totdat hij naar beneden komt en het me zelf zegt, lijkt het me toch een leugentje voor bestwil.
    Ik zeg met pek en veren het land uit…

   • Erik schreef:

    Ow, en er staat idd in de grondwet dat de kroon het land niet mag verlaten ten tijde van oorlog.

   • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

    Dat is een volkomen andere situatie, Brian Klerkx.
    In dit geval is het, zoals je weet, een erfenis, om een land te besturen.

    Door nu dus, niet-Oranjes.

   • wakker schreef:

    Beste Brian Klerkx,

    Volgens mij gaat het bij een troonopvolging over de genetische opvolgelingen. En ja, volgens de wet zou Wilhelmina afstand doen van de troon als zij haar land verlaat. Jammer dat jij geen likes hebt trouwens.

   • math schreef:

    In 1939 stond in de Nederlandse grondwet dat bij staat van beleg (noodtoestand, oorlog) het hoogste staatshoofd ( toen Koningin Wilhelmina) het land niet mocht verlaten, indien men dit wel deed men automatisch troonafstand deed.( geen monarchie meer) . Het zou anders geweest zijn als Wilhelmina naar Nederlands grondgebied elders was uitgeweken bv. Nederlandse Antillen. Deze wetgeving is op verzoek van Koningin Juliana in de jaren vijftig gewijzigd door de politiek die Wilhelmina in 1946 zelf had uitgezocht en gefiatteerd.

  • Cornelianus schreef:

   wakker jij bent ook wakker je weet tenminste wat er speelde en nog steeds speelt VOLKSVERLAKKERIJ

  • Gezinusk schreef:

   Ik vermoed dat ik al drie redenen heb verzonnen om Koningin Maxima de nieuwe wereld order te laten leiden. Hele lieve en knappe vrouw ajajajaja.

  • Marg00tje schreef:

   Voor Beatrix was er nog een dochter.

 • exegese schreef:

  De meest achterbakse familie van criminelen in Nederland levert hier standaard het staatshoofd, maar, ze houden stug vol, “géén politieke invloed”. Alsof dat nodig zou zijn! Voor het gemakl vergeten we maar weer even dat Zijne Overbodigheid hier alle wetten moet tekenen, alle rechters benoemt, hoofd van de regering is, opperbevelhebber van de strijdkrachten, groot-aandeelhouder van talloze multinationale ondernemingen, meestal met zwaar milieubelastende activiteiten.

  Onschendbaar, dat zijn ze ook nog! Alles glijdt van hun schouders af, beschermd door een laag middeleeuwse teflon: onschendbaarheid. Het is ongekend, ze zijn zelfs immuun voor aantijgingen, beledigingen en “majesteitsschennis”. Hunne Verhevenheden lachen u iedere dag uit.

  “Verlos ons van deze mensen,” benadrukt Van ’t Hek. “We moeten dit elkaar niet aandoen. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij.”

  Hier wekt Youp van het hek nog de indruk dat de Oranjes ergens onder gebukt zouden gaan, dat ze iets te presteren zouden hebben. Ja, er is iets waar ze onderhoud aan moeten plegen : nl. dat er genoeg onderdanen zich inzetten om constant onder valse voorwendselen hun populariteit onder het plebs aan te zwengelen via de alle mogelijke kanalen en dat de geheime dienst hun belangen onvoorwaardelijk blijft behartigen. Voor de rest is het een kwestie van lay back and joy the ride.

  • Gezinusk schreef:

   Exegese, Je mag vinden dat de koninklijke familie het slechtste is wat Nederland ooit heeft voorgebracht maar hou er wel rekening mee dat we in een land wonen waar personen als Youp van het hek op het podium mogen zeggen wat ze willen zeggen. Het vrije woord is daar en ook hier heeft de koninklijke familie aan mee gewerkt.

   Het is in zoverre belangrijk dat we ook hier mogen zeggen wat we van iets vinden, ook al slaat het soms nergens op. En daargelaten wat voor stommiteiten er allemaal gebeuren. Daarvoor hebben we de rechter en daar valt ook wel iets over te zeggen. Helaas hebben we nog steeds te maken met een toestand waar de democratie hevig word tegengewerkt en dat is not good.

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Dat ze niet Koninklijk zijn, zou eigenlijk een voordeel moeten betekenen en op menselijkheid moeten duiden. Koninklijk, Presidentieel, Pauselijk betekent niets meer en niets minder dan dat dit gedegenereerde soort afstammelingen zijn van satanische bloedlijnen die zich de afstammelingen van de goden wanen en die eigenlijk buitenaardsen zijn… Vandaar dat uitgezochte lakeien als de psychopaten Balkenende en Rutte in hun broek sch#ten voor dit tuig.

  Het laatste toneelstukje van Rutte was werkelijk kotsverwekkend. Als een klein kind stond hij te briesen omdat zijn wekelijkse l#l praatje niet de kant op ging zoals was ingestudeerd. Ik sta hier met lege handen ! Blah, blah ,blah ! Hij bedoelde : Ik sta hier voor l#l, zonder hoofd , zonder baan en zonder toekomst. Help mij ! ja we zijn belazerd en wel een keertje te veel !

  • robbertje schreef:

   Caesar Lion Cachet, jouw reacties getuigen ervan dat je allerlei duistere zaakjes, die onder het vloerkleed bedekt worden gehouden, heel goed doorhebt en in openbaarheid brengt. Ik heb ze daarom alle ge-like-d. Ga zo door! Nederland wordt geleidelijk aan wakker . . . .

 • mario schreef:

  als je goed kijkt naar de foto dan zie je dat ze niet echt lachen maar een grimas trekken.
  heb er nooit wat meegehad dus van mij mogen ze dan ook aftreden.

 • droogtrommel schreef:

  De film “Michel de ruyter geeft je ook te denken waarom wij hun nog hebben.

 • Sparkie schreef:

  Ik kan maar niet begrijpen wat er nou zo verkeerd is aan ons koningshuis, het heeft toch ook een nationale meerwaarde, met bezoeken in het buitenland worden zij altijd met respect ontvangen want het heeft toch wel iets dat koninklijke. Ook zijn zij belangrijk voor het bedrijfsleven op hun reizen nemen ze ook de economische belangen mee voor Nederland. En zo kan ik natuurlijk wel een tijdje doorgaan, maar ja waarom zou ik, ik vind het wel zo kinderachtig dat altijd maar word gekeken hoeveel geld het koningshuis wel niet kost en blablablabla, net als of je een president als staatshoofd hebt niets kost, en maar lullen over die boot wat anderhalve ton per keer kost, en dat hij een dure speedboot heeft (valt helemaal niet op in Cannes) Weet je wat ik erg vindt? Bijvoorbeeld de Betuwe lijn die zou 4 miljard gaan kosten en het werd er 8, of die nieuwe treinen uit Italië wat een totale flop was voor ik weet niet veel hoeveel miljoen en al dat geld voor ontwikkelingshulp wat geen klote geeft en al die geldverspilling op de ministeries , laats nog de belasting dienst voor 70 miljoen. En zo kan je nog een hele lijst vullen aan belastinggeld wat is verspild aan talloze mislukte projecten en corruptie en ga zo maar door. En het Koningshuis mag maar niets kosten o wat is dat toch erg die paar miljoentjes, in mijn ogen word er meer geld weg geflikkerd in een jaar dan dat het koningshuis kan opmaken in een regeerperiode, nou ik ben nog steeds een klein beetje trots op ons koningshuis en ook wel een beetje nationalistisch, en mag ik, het geeft toch nog iets van Nederlander zijn gevoel.
  Al diegene die dat allemaal teveel geld vinden hebben naar mijn idee geen gevoel van nationale trots, en lopen alleen maar alles af te zeiken. Wat willen ze nou eigenlijk dat onze Koning op zijn fiets staatsbezoeken gaat afleggen, of gezien wordt als de keuter koning van Nederland, of willen we trots zijn dat onze nationaliteit word uitgedragen in het buitenland. Ik vind gewoon dat iedereen die moeite heeft met ons Koningshuis moet verhuizen naar Rusland daar heb je tenminste wel een echte president en daar zullen ze zich wel thuis voelen, maar hou dan wel je mening voor je anders zit zo in Siberië.

  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Best een goed betoog van die Sparkie ! Hij neemt het dan ook voor lief dat het gaat om een familie die wettelijk gezien niets koninklijks meer heeft en teert op geroofd geld en er schaamteloos miljoenen bijklust waar geen belasting over wordt betaalt etc. Hij vindt het dan ook wel prima dat in de meidagen van 1940 Benno Juul en de kinderen in Londen liepen te flaneren toen de Mariniers nog op de Maasbruggen sneuvelden en de Nederlandse troepen de Grebbeberg probeerden te verdedigen met losse flodders. Hij vond het dan ook wel meerwaarde hebben dat Nazi Prins Benno er zijn hele leven lang buitenechtelijk op los gen##kt heeft en een schare onwettige kinderen heeft gefokt. Hij weet dan ook natuurlijk dat de familie graag bootreisjes maakte in Duitsland en trots een Hakenkruisvlag voerden voor de zekerheid. Hij is er natuurlijk ook hartstikke trots op de zowel Benno als Claus vervende pedofielen waren waarmee Nederland werd gechanteerd en waar Joris Demmink zijn onschendbaarheid aan te danken heeft. Waarschijnlijk staat Sparkie ook met vlaggetjes te zwaaien als het Nep Huis van Oranje wat te vieren heeft. Dat hij daarbij totaal voor l#l staat heeft Sparkie niet in de gaten ! En daarvoor moeten wakkere Nederlanders naar Rusland ? Ik dacht van niet !

   • Sparkie schreef:

    Beste Caesar Lion Cachet,

    Wat een felle reacties op mijn schrijven, en ik kan het nog wel begrijpen ook, maar wat is de ideale wereld de hele wereld is verrot. Is het in andere landen beter, ik ben bang van niet, overal op deze wereld draait het om macht en geld en daarbij worden geen enkel middel geschuwd, ik ben er van overtuigd dat we met z’n alle ge####d worden het is meestal kiezen uit het minst kwade, van uit deze gedachte is mijn betoog ietsje onbewust ontsproten, maar mijn oprechte excuses als ik mensen voor hun kop heb gestoten met dit artikel, dat was niet de bedoeling.

    • robbertje schreef:

     Je draait in jouw reacties als een kat om de hete brij. Dat is politiek gezien misschien wel correct, maar met het duidelijk durven benoemen van misstanden dwing je toch wat meer respect af.

  • exegese schreef:

   @Sparkie schreef : Ik kan maar niet begrijpen wat er nou zo verkeerd is aan ons koningshuis.

   Spit het weblog van Gerard de Boer eens door en maak eens kennis van de echte geschiedenis van ons Koningshuis, compleet met de krantenknipsels, de feiten en de getuigen.

   Neem eens een kijkje op herstelderepubliek.nl en kom er eens achter hoe de vork echt in de steel zit, misschien snap je er dan wat meer van.

  • Erik schreef:

   Tja een mooie mening die ik respecteer.
   En ik ben het misschien nog wel met je eens ook.
   Waarom zou ik hier in dit valse, leugenachtige, nazi aanhangende, wereld kapende, mensen onder drukkende, geld rovende land willen wonen? (Voorbeelden nog genoeg, maar ik wil niet alles voor je verklappen)
   Dan klinkt Rusland zo gek nog niet….
   En dan mag jij hier blijven, gechipt, voorgelogen, arm, dom en ongezond.
   Veel plezier met je vlaggetje!

   • Dinges schreef:

    Wanneer vertrek je?!?! Zal ik je vliegtuig uitzwaaien met, jaja..het rood wit blauwe vlaggetje!

    En respect dan hoor, echt…ben je de eerste die met zijn daden zijn grote bek waarmaakt! Diep buiging dan!

  • Elise49 schreef:

   Idd er zitten voor en nadelen aan. Ons koningshuis is grootaandeelhouder/olie. Zoals elk land die heeft. Een grootaandeelhouder. Het orgaan dient het wereld geldsysteem. Vandaar dat het koningshuis zich nu meer gaat inzetten op andere energieën/grondstoffen/technologie.
   Op zich heeft Nederland in het verleden het best goed gedaan voor de burgers/mensenrechten/beschaving. Niet voor niks komen/kwamen mensen hier naar toe. Ze hadden ook alles voor zichzelf kunnen houden zoals bv. landen in Afrika. Macht is overal.
   Mindere kant/situatie nu: Landen worden overgenomen door corporaties(grootaandeelhouders te samen) Er is geen algemene tastbare wereld groei meer. Nederland bezit nog steeds schulden van WO2. Dit is een macht onderdrukkingsmiddel vanuit Washington. We zijn verkocht als slaven. Het koningshuis is zelf aan het overleven op wereldniveau.(wringen in alle bochten)Ondergang/opheffen koningshuis heeft geen enkele nut, omdat het een orgaan is die bij het geldsysteem hoort/valt. Krijgen we een andere machthebber voor terug(die niks om een land geeft) Ik zie het ook als bescherming tegen. Het is allemaal heel dubbel. Het systeem bepaalt de richting voor burgers en grootaandeelhouders. Feitelijk wordt iedereen en alles overgenomen.

   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    De Familie Nooit Genoeg is een ( corrupte) corporatie die zich listig door de ogenschijnlijk steeds veranderende tijd manoeuvreert. Het ergerlijke is alleen dat de leden van het KH denken dat iedereen gek is. Dat hele infantiele gedoe met een Koning die nog geen deuk in een pakje boter slaat op een hete namiddag in een Generaals kostuum dat hem ook nog van geen kant past. Of hij staat ergens een paal in de grond te jassen of met kruiwagens te sjouwen of naar een publiek te zwaaien alsof hij daar fans heeft. En Ma Trix staat maar Appeltaarten te bakken en kan zo in het programma: Heel Nederland Bakt… Nou wat mij betreft bakt de hele familie er geen hout van…

  • Gezinusk schreef:

   Met het Nederlandse koningshuis is niks mis. Zij zijn ook niet alleen verantwoordelijk voor alle beslissingen die genomen worden of plannen die ten uitvoer worden gebracht. Dat is aan de regering.

   Het heeft ook weinig zin om vooruit te lopen op allerlei vragen hoe slecht de elite is. Het probleem is of laat ik het anders zeggen. Op dit moment rolt er een vuile sneeuwbal over de aarde waarvoor iedereen uiteindelijk verantwoordelijk is. Hij is zo smerig dat idioten als Donald Trump de vuile was naar buiten gooien. Het gif is er uit, het is weer gezegd.

   Donald Trump je word bedankt voor de boodschap maar ga eens op zoek naar een betere kapper. Dat kapsel lijkt echt nergens op.

   https://www.youtube.com/watch?v=SKGjczYz1bg

 • Cornelianus schreef:

  Helemaal mee eens heel dat koningshuis is met het overleiden van Willem 3 niet meer rechtsgeldig ( maar ja wisten de mensen toen veel ,er was geen telf ,geen gsm , en geen tv kranten waren er volgens mij ook niet die tijd ( alleen voor de elite ) dus wat ze het volk toen die tijd verteld geloofde ze
  inderdaad door te vluchten naar UK deed ze dus afstand van de onrechtmatige troon al wat ze bezitten hebben ze bij elkaar geroofd met medewerking van al de opeenvolgende zogenaamde regeringen .

 • Cornelianus schreef:

  en het gaat nog steed voort

 • Ben schreef:

  Tja, je kent nu eenmaal het gezegde; er gaan véél makke schapen in een hok!

 • Eelke Piers schreef:

  ……maar deze koninklijke smeerlap kon dus gewoon zijn gang gaan,” schrijft cabaretier Youp van ’t Hek. “Waarom?”…..

  Youp van ’t Hek.!!!! Ik ken geen platvloerser banaler en oppervlakkig persoon en begrijp niet dat er een persoon is die om/met hem lachen kan.
  In principe ben ik ook tegen een koningshuis maar 6 afgedankte presidenten met een enorm salaris en die allemaal met familie beveiligd moeten worden zie ik ook niet zitten. Daarom maar een koningshuis. Daar kan ik meer om lachen dan om Yoep van ‘t Hek

  • Robert schreef:

   President Rutte? Miljoenencircus om de 4 jaar? Ennnn…. is de (ongeziene) macht die in en achter de koningshuizen schuilt daarmee pleitte? Dacht het niet!

   David Icke over ‘Koninklijke donkere maatpakken’ (en sorry, reply is een beetje lang geworden)

   ”… De Europese imperia overspanden de hele wereld en de Archontische controleagenda werd overal waar zij gingen aan de mens opgelegd. Het Britse wereldrijk was verreweg het meest significante omdat de Britse Eilanden een van de machtigste centra van de Archonbloedlijn op aarde waren – tot op de dag van vandaag.

   Ik heb het hier niet over een regering, die slechts een ander Archonfront en dienaar is, ongeacht welk persoon of welke partij daar officieel aan de macht is. Ik bedoel macht op het niveau van het mondiale geheime genootschappennetwerk van de Archons, of de Verborgen Hand achter wereldgebeurtenissen, die de Archonbloedlijnen en hun loopjongens op de posities van macht manipuleert.

   Alles ging soepel voor de Archontische Koninklijke tirannieën totdat mensen in opstand kwamen en een grotere zeggenschap eisten over wat er zou gebeuren en besloten werd. Dit was potentieel dodelijk voor de Archonhybride almacht, dus in de post-koninklijke maatschappijen werd het uit de hand lopen van de schreeuw naar macht aan het volk en ‘democratie’ verijdeld door het creëren van een top-down hiërarchie van politieke macht, waarbij de bevolking de mythe werd voorgehouden dat hun stem gedurende vier of vijf jaar een grote impact heeft op de richting waarin de wereld gaat en de levens van de ‘vrije’ kiezers.

   Tegenwoordig zal er vrijwel niemand meer rondlopen die, nadat hij of zij de ogen ook maar een klein beetje geopend heeft, niet ziet dat de persoon of ‘partij’ die in theorie gekozen wordt geen verschil maakt wat de richting van de wereld betreft, want die gaat gestaag en onveranderlijk voort. We kunnen zoon Bush en Barack Obama op zijn minst bedanken voor de meest overduidelijke bevestiging hiervan. Bush werd door ‘mister Change’ Obama vervangen en er veranderde zoals gewoonlijk vrijwel niets.

   De meeste hybridebloedlijnen verruilden hun kronen en adellijke rangkronen voor donkere maat- en mantelpakken en werden zo onofficiële koningen, koninginnen en prinsen van de politieke en financiële klasse samen met hen die zich achter de big business, wetenschap, medicijnen en de media verborgen. En daarmee vervingen zij de openlijke Koninklijke (Archon) heerschappij met de verborgen (Archon) donkere-pakken-heerschappij dat ‘democratie’ wordt genoemd, wat voortkomt uit het oude Griekse ‘demos’ (mensen) en ‘kratos’ (van krateo, macht hebben over).

   ‘Democratie’ is gebaseerd op het aan de man brengen van een dictatorschap als zijnde een vrije keuze. En bepalend hiervoor is niet om werkelijk onafhankelijke individuele politici in spe te kiezen die zullen regeren maar om politieke partijen aan de macht te brengen die dat doen. Want dat zijn hiërarchieën die slechts door enkelen aan de top gecontroleerd worden.

   Om als persoon succesvol te kunnen zijn bij iedere gegeven politieke verkiezing, moet je je bij een partij aansluiten om effectieve promotie, sponsoring en media-aandacht te kunnen krijgen. Om een partij te kunnen representeren dien je de hiërarchie van die groep tevreden te stellen en door hen voorgedragen te worden het partijbeleid te gaan uitvoeren, want uiteindelijk representeer je niet het kiesvolk maar de partij zelf (of hen die de partij controleren).

   Om in rang te kunnen stijgen en minister, premier of president te kunnen worden, dien je het dictaat van de partij en diens hiërarchie na te volgen of anders heb je – behalve in de zeldzaamste omstandigheden – geen kans.

   Hoeveel oprechte mensen die niet liegen dat ze groen zien maken het tot de top van de politieke macht?

   Elke partij is opgebouwd uit een hiërarchische piramide van top-down controle met slechts enkelen die zich op het niveau van de sluitsteen bevinden en alles bepalen, en zodoende, veelal onwetend, de belangen van het Archoncontrolesysteem behartigen.

   Een toenemend aantal mensen raakt nu het geloof in het politieke systeem kwijt omdat de realisatie dat er geen keuze is op hen neerdaalt: ‘Het maakt niet uit voor wie je kiest want ze zijn allemaal verdomd hetzelfde’. En zij zijn hetzelfde, in het algemeen als niet in ieder detail, omdat zij zo in elkaar gezet zijn.

   De verschillen tussen de partijen wat politieke loyaliteit betreft zijn verwaarloosbaar, waarbij de veronderstelde politieke polariteiten (‘extremen’) hetzelfde systeem dienen terwijl ze publiekelijk tegenover elkaar lijken te zijn staan.

   De ene partij zal het hebben over belastingverhoging en een andere over minder belasting betalen; maar zij geloven allemaal in belasting, wat samen met het bankwezen de spil is voor het Archon-virus om zich als een vampier aan het werk en de creatieve verbeeldingskracht van de menselijke populatie te laven.

   En inderdaad het polieke ‘geruzie’, vaak ook nog alleen maar voor publieke consumptie, werkt als een rookgordijn voor de gemeenschappelijke doelen en verbanden die vanuit het schemerduister gecoördineerd worden.

   De loopjongens voor de belangrijkste spelers weten zelf niets van de Archons en de plannen af, en zijn pionnen in een spel dat zij niet begrijpen.

   Wat willekeurige gebeurtenissen lijken te zijn, zijn eigenlijk zorgvuldig en koelbloedig in werking gezet om zo de veranderingen af te dwingen die de controle van de Archons verruimen.

   Sommige leiders op het publieke toneel weten hier vanaf terwijl velen van hen zelf voor de gek zijn gehouden; bedrogen en verblind door het verlangen naar macht en status en doen alles wat de Verborgen Hand als wederdienst van hen verlangt.

   Anderen zijn door duistere geheimen tot medewerking gecompromitteerd, geforceerd, wat zij wanhopig verborgen proberen te houden vaak in relatie tot het seksueel misbruik van kinderen. Waarom trekken sommige politici en partijen enorme sommen geld aan in de vorm van contributies van Archontische activa en bedrijven, en anderen niet? Dat komt omdat die politici doen wat hun hoofdsponsors voor hun geld terugeisen – namelijk, de belangen van het virus in al zijn eindeloze vormen ten dienste staan …”

   DUS – Koning of geen koning – Als de wortel achter de hierarchische systemen niet uit de grond getrokken wordt (door bewustzijnsherstel van ALLE mensen) verandert er NIETS!

  • Wilma schreef:

   Maar een president kun je tenminste na 4 jaar wegsturen!!! Dat kunnen we met Willy helaas niet. Een evt. dochter of zoon van die president krijgt geen €1,5 miljoen op jaarbasis en ga zo nog maar even door.

 • Derek schreef:

  Drugsdealers!

 • bert s schreef:

  Geschat vermogen Beatrix… 4 miljard euro!! Dat deze mensen überhaupt een uitkering accepteren. Dit is rond uit een van de meest hebberige en onfatsoenlijkste families in Nedereland. Ik walg hier van en dat Rutte dit goed probeerd te praten is rond uit asociaal. Ik hoop ook van harte dat dit zijn politieke kop gaat kosten.

 • jenkem rules schreef:

  Sparkie als je iets niet snapt zeg dan niks

 • ferrimassi schreef:

  Ik ben alles behalve een fan van de oranjes, maar zie dit meer in het kader van het neoliberale gedachtengoed. Onze tradities moeten stuk. Ons land mag geen identiteit meer hebben. Mensen met een gemeenschappelijke identiteit zijn een bedreiging voor het overheids apparaat. Vuurwerk moet verboden worden, zwarte piet moet weg, grenzen zijn verboten, de nederlander bestaat niet etc etc. De ironie is dat het koningshuis zelf vol inzet op deze agenda. Dat ze bakken met geld krijgen is fout, de meest vermogende familie van nederland notabene.. Deze oorlog tegen tradities en gebruiken zie je overal in europa. In Sweden heeft men de openbare kerstverlichting al verboden. Youp schopt graag tegen heilige huisjes aan, maar alleen als ze blank of christelijk zijn. Deze hypocriet is al 20 jaar niet meer relevant.

 • frans schreef:

  Koningen ze verdwijnen gewoon. Net als het Egyptische volk,
  Een rudiment kan weinig meer betekenen. Het heeft geen functie meer.
  dus iets of iemand houdt de rudimenten functineel voor zijn eigen belang. En het volk slaapt verder in een oranje gevoel.
  Ik verbouw ook geen oranje wortels meer. Maar de oorspronkelijke 4 a 5 kleuren. Rood, blauw, paars, geel,wit.
  Dus laten we ook maar stoppen met de sinaasappels en mandarijnen oranje te spuiten.

 • Quasimodo schreef:

  Die Bernard had echt misdadige genen. Dat dat nou moest worden voortgezet. Hij heeft her en der in diverse landen z’n ballenslijm gekwakt in diverse vrouwen en het is te danken aan God dat daar geen monsters uit zijn voortgekomen.

  Het is raar dat in een democratie de staatshoofd niet gekozen wordt, maar steeds uit dezelfde familie wordt benoemd. Ik stel voor om Rutte verplicht aan een vrouw te koppelen desnoods moet hij onder dwang z’n sperm en germ afstaan om een vrouw te bevruchten en dan zijn nazaten voor immer premier te laten zijn. Dus staatshoofd en premier steeds uit dezelfde familie. Mooi toch?

  • Dinges schreef:

   Wat heeft die vent (en eerdere leden van het koninklijk huis) anders gedaan dan wat zeker ook 40% van de bevolking dagelijks doet?!?!
   Omdat het lid van het koninklijk huis was, is het ineens misdadig?!?
   Wordt wakker joh, mannen en vrouwen gaan al eeuwen lang vreemd, dus zijn gedrag is niet misdadig, voortplanting zit IN de genen.

   • Quasimodo schreef:

    Hij was machtswellustig, terroriseerde zijn vrouw, liet haar bijna opnemen in een gekkenhuis, wilde zelf koning worden en was veroordeeld wegens omkoping. Was ook een wapenlobbyist. Ik denk niet dat de gemiddelde burger dit allemaal op z’n kerfstok heeft.

    • Dinges schreef:

     Volgens mij reageerde ik op het gedrag van “vreemd”gaan. Iets wat de gemiddelde burger vaker doet dan hij of zij wil toegeven.
     Wie weet ben jij er ook eentje van.

     Als je graag bij de hand wil wezen, lees dan eerst even WAAROP gereageerd wordt.

 • Remco schreef:

  Ben geen groot fan van Youpie, maar dit ben ik wel met hem eens…weg met dat Koningshus, tijd voor een president! (Liefst van de SP) ☺

 • KIKI schreef:

  Wat een negatief gezeik over het koningshuis. Ik ben grote fan van het Koningshuis en gelukkig het grootste deel van de Nederlanders met mij. Er zijn wel andere dingen in de wereld om je druk over te maken. Laat het Koningshuis met rust. Ze doen het supergoed. HULDE aan het KONINGSHUIS !!

 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Ik wil toch wel iets rechtzetten!! Wij denken dat wij met een Ipad in de hand dat wij de middeleeuwen voorbij zijn maar dat is geheel niet waar. In vergelijking met de wereld van boven is onze Ipad wel middeleeuws en leven wij in vergelijking met boven wel in de middeleeuwen. Vele grote EGO mannen en vrouwen kunnen die denkwijze niet aan en blijven erbij dat wij super intelligent zijn en dat wij heel ver zijn in evaluatie.

  Veel succes in uw droompje, uw zal binnenkort zien dat het niet zo is!!

  • robbertje schreef:

   Als je toch bezig bent met iets rechtzetten, wil je dan meteen het volgende ook meenemen:
   1e alinea, laatste woord: evaluatie moet zijn evolutie.
   laatste regel: uw zal binnenkort zien . . enz. moet zijn: u zal binnenkort zien . .enz

 • peter schreef:

  Het huis van oranje heeft wat mij betreft bestaansrecht, maar echter alleen bij de gratie van de mensen die simpelweg voor het koningshuis zijn. Echter, waarom moet dan een hele groet groep andersdenkenden daaraan meebetalen? Wat mij betreft mogen de oranjes blijven maar worden ze gewoon niet meer betaald door belastinggeld maar uitsluitend door het geld dat de vele grote oranje fans zullen doneren. Laat maar eens zien wat het je echt waard is en doneer! Je krijgt dan ook echt inzicht in de ware grootte van de groep die koningsgezind is. Vraag en aanbod, zo werkt de economie nou eenmaal. En de oranjes zouden die economie van nederland stimuleren? Laat maar zien dan, net als in een echt bedrijf. De accountmanager komt echt weg met louter beweringen over binnengehaalde klanten, die moet ie aantonen. En als de oranjes nou echt een order binnenslepen worden ze ook netjes betaald, door de betreffende bedrijven zelf.

  Maar zo gaat het dus niet, bovenstaande is alleen van toepassing op de gewone man en niet op het koningshuis. Maar wat leren we bovenaan in al deze reacties? Het koningshuis bestaat door verschillende factoren al lang niet meer.

  Maw, werken voor je geld, al dan niet icm donaties! En wat betreft een gekozen president? Prima, dan viert steeds iemand anders dat sprookje!

 • Henk schreef:

  Nederland had in de middeleeuwen helemaal geen koningshuis, er bestond niet eens een Nederland. Nederland is sinds 16 maart 1815 een koninkrijk. gebral derhalve van een irritante blaaskaak.Misschien dat van t Hek eens een boek moet lezen.

  Als je tegen het koningshuis wilt zijn is dat je goed recht, dat ben ik ook, maar kom dan wel met argumenten in plaats van dit gezwets.

 • Ad Dral schreef:

  Ronde Huis in Nunspeet is een onderwerp van ongefundeerde en gefabriceerde roddels. Complete HOAX !!! BAH, jullie zijn zelf de viespeuken !!!

 • alfred schreef:

  IK vraag mij af waarom de een of andere idioot op deze site over prostituee kan spreken.

  Ik ben dat gekonkel van bepaalde lieden meer dan zat. Hebben ze al een onderzoek ingesteld naar hun handel en wandel. Stop met dat negatieve gebrul en wordt eindelijk eens volwassen.
  Marcel van Dam heeft een gebied van 1 hectare bouw daar een opvang voor asielzoekers. het is al eens in het verleden gepropageerd en toen was hij er als de kippen bij om dit te torpedeerd Roemer moet helemaal zijn mond houden de partij waar hij voor staat werd opgericht door ene Marijnsen die een groot aanhanger was van Mao Zhe Dong en van Stalin. De na Hitler grootste massamoordenaars van de vorige eeuw.
  Er twee Oudhollands gezegden: de beste stuurlui staan aan wal.en “als niets komt tot iets kent niets zich zelf niet meer”

 • bagwany schreef:

  Ze lachen zig drie slagen in het rond daar in het koningshuis ze kijken en vragen zig af hoelang de bevolking er no in trapt om er voor te betalen , maar je de bevolkijng gaat hier niet over dat is de regering die dit allemaal betaald met belasting geld dus , maar wat ever geld genoeg he anders de btw een beetje meer omhoog Ha ha ha
  gr aanjullie allemaal en blijf lekker doorgaan zo

 • x

  Check Also

  koning

  Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

  Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

  zwitserse

  Zwitserse krant spreekt schande over ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’

  Ook in Zwitserland is het opgevallen dat ...

  >