Binnenland

“Verlos ons van het koningshuis. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij”

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De laatste tijd is er veel ophef rond het koningshuis. Er is veel weerstand tegen de speciale belastingconstructie voor de koning en prinses Amalia’s toelage van 1,5 miljoen euro.

Ook kwam er onlangs een biografie uit over het leven van koningin Juliana, waaruit blijkt dat prins Bernhard jonge meisjes aanrandde in paleis Soestdijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Normale burgers waren onmiddellijk ingerekend en resoluut in het cachot geflikkerd, maar deze koninklijke smeerlap kon dus gewoon zijn gang gaan,” schrijft cabaretier Youp van ’t Hek. “Waarom?”

‘Koninklijke bakvis’

Hij kan na het zakgeld van ‘koninklijke bakvis’ Amalia en het boek over Juliana maar één conclusie trekken: “Verlos ons van het koningshuis.”

Donderdag liep Almelo uit voor het koningspaar. Bij het stadhuis en het stadion van Heracles stond het rijen dik.

“Langs de kant waren duizenden paupers met hun mobieltjes in de weer,” aldus Van ’t Hek. “Verder waren er nog wat verstandelijk gehandicapten die met rood-wit-blauwe vlaggetjes zwaaiden.”

Tweedehands Duitse sprookjesfamilie

“Maar waarom willen we dit?” vraagt hij zich af. “Waarom vinden wij het mooi dat een tweedehands Duitse sprookjesfamilie af en toe heel debiel naar ons wuift of zich in één of andere koets met achterhaalde slaventaferelen door een stad laat trekken?”

De cabaretier stelt voor dat we voortaan gaan voor een staatshoofd dat we zelf mogen kiezen. “Want dat we voorgoed vastzitten aan dit oranje spul is toch tragisch?”

Middeleeuwen

“Waarom laten we deze mensen niet gewoon vrij? We geven ze als dank voor hun bewezen diensten die idiote paleizen, schenken ze ook nog eens belastingvrij hun in de loop der eeuwen bij elkaar gegraaide miljarden en wensen ze succes.”

“Verlos ons van deze mensen,” benadrukt Van ’t Hek. “We moeten dit elkaar niet aandoen. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij.”

[NRC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wakker
wakker
7 jaren geleden

Er zijn drie reden waarom deze familie niet koninklijk is:
1) Willem III had syphilis, een geslachtsziekte, en kon daarom zijn echtgenote, Emma, geen kinderen geven. Zij begaf zich daarom naar Jonkheer De Ranitz, een stalmeester, die haar prinses Wilhelmina gaf. Nb, De Ranitz was toondoof en dat was Wilhelmina ook.
2) Wilhelmina kon geen kinderen krijgen en ze adopteerden Juliana.
3) Wilhelmina vluchtte gedurende de tweede wereldoorlog naar Engeland en ze deed daarmee afstand van de troon.
\conclusie:Deze familie is absoluut niet koninklijk maar ze hebben wel alle voorrechten. Het Nederlandse volk staat te juichen en betaald zich blauw.

exegese
exegese
7 jaren geleden

De meest achterbakse familie van criminelen in Nederland levert hier standaard het staatshoofd, maar, ze houden stug vol, “géén politieke invloed”. Alsof dat nodig zou zijn! Voor het gemakl vergeten we maar weer even dat Zijne Overbodigheid hier alle wetten moet tekenen, alle rechters benoemt, hoofd van de regering is, opperbevelhebber van de strijdkrachten, groot-aandeelhouder van talloze multinationale ondernemingen, meestal met zwaar milieubelastende activiteiten.

Onschendbaar, dat zijn ze ook nog! Alles glijdt van hun schouders af, beschermd door een laag middeleeuwse teflon: onschendbaarheid. Het is ongekend, ze zijn zelfs immuun voor aantijgingen, beledigingen en “majesteitsschennis”. Hunne Verhevenheden lachen u iedere dag uit.

“Verlos ons van deze mensen,” benadrukt Van ’t Hek. “We moeten dit elkaar niet aandoen. De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij.”

Hier wekt Youp van het hek nog de indruk dat de Oranjes ergens onder gebukt zouden gaan, dat ze iets te presteren zouden hebben. Ja, er is iets waar ze onderhoud aan moeten plegen : nl. dat er genoeg onderdanen zich inzetten om constant onder valse voorwendselen hun populariteit onder het plebs aan te zwengelen via de alle mogelijke kanalen en dat de geheime dienst hun belangen onvoorwaardelijk blijft behartigen. Voor de rest is het een kwestie van lay back and joy the ride.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Dat ze niet Koninklijk zijn, zou eigenlijk een voordeel moeten betekenen en op menselijkheid moeten duiden. Koninklijk, Presidentieel, Pauselijk betekent niets meer en niets minder dan dat dit gedegenereerde soort afstammelingen zijn van satanische bloedlijnen die zich de afstammelingen van de goden wanen en die eigenlijk buitenaardsen zijn… Vandaar dat uitgezochte lakeien als de psychopaten Balkenende en Rutte in hun broek sch#ten voor dit tuig.

Het laatste toneelstukje van Rutte was werkelijk kotsverwekkend. Als een klein kind stond hij te briesen omdat zijn wekelijkse l#l praatje niet de kant op ging zoals was ingestudeerd. Ik sta hier met lege handen ! Blah, blah ,blah ! Hij bedoelde : Ik sta hier voor l#l, zonder hoofd , zonder baan en zonder toekomst. Help mij ! ja we zijn belazerd en wel een keertje te veel !

mario
mario
7 jaren geleden

als je goed kijkt naar de foto dan zie je dat ze niet echt lachen maar een grimas trekken.
heb er nooit wat meegehad dus van mij mogen ze dan ook aftreden.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x