Homepagina » Gezondheid » Wetsvoorstel om water te erkennen als mensenrecht
Wetsvoorstel om water te erkennen als mensenrecht

Wetsvoorstel om water te erkennen als mensenrecht

Eind februari plaatste Niburu een video waarin bestuursvoorzitter van Nestlé Peter Brabeck zei dat water geen mensenrecht is.

De overkoepelende Europese organisatie Water is a Human Right pikte het filmpje opnieuw op en heeft de Europese Commissie verzocht een wetsvoorstel in te dienen waarin het recht op water is opgenomen.

Om het proces te versnellen zijn in alle Europese landen online petities gestart met als doel twee miljoen handtekeningen te verzamelen. De teller staat inmiddels op 1,3 miljoen.

Volgens de Oostenrijkse Brabeck moet men beseffen dat water een waarde heeft en om die waarde duidelijk te maken moet er een prijs op worden geplakt. Voor iedereen die geen toegang heeft tot schoon drinkwater zijn er tal van oplossingen, aldus Brabeck. Over concrete oplossingen sprak hij niet.

Brabeck deed tijdens het interview ook nog een aantal frappante uitspraken over de rol van Nestlé in de samenleving. Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven. Over negatieve gevolgen van de privatisering van drinkwater repte Brabeck met geen woord. In Durban leidde de privatisering tot een grootschalige cholera-epidemie.

Het grootste levensmiddelenconcern ter wereld kwam al eerder in opspraak omdat het vrouwen aanspoorde te stoppen met het geven van borstvoeding. Nestlé lobbyde zelfs bij overheden om vrouwen te laten overstappen op Nestlé poedermelk voor baby’s.

Bron: Knack.be

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lil schreef:

  De Aarde is van oorsprong VRIJ, zowel vAn als vóór ons ALLEMAAL..dat is HET RECHT VAN DE SCHEPPING voor de GEHELE mensheid.

  Het is te krankzinnig voor woorden dat er mensen op deze planeet vertoeven die DËNKEN dat zij de MACHT hebben over alles wat leefd..en wij..GEVEN hen die macht!!!
  Het is NU de tijd om ons te laten horen .
  Verdiep je in http://www.ikclaimmijnnaam.nl informatie voor de SOEVEREINE MENS..de VRIJE MENS..de mens die op NU gevangen zit, ook al beseft hij het niet.

  We kunnen wachten tot we een ONS WEGEN, maar WIJ zijn het die AKTIE moeten ondernemen..de uitspraak ;’het is nu eenmaal zo’,is een slappe smoes om Niéts te doen, maar besef wel, dat WIJ het zijn die de INNERLIJKE POWER en DAADKRACHT hebben om dit alles wat niet deugt, te KEREN, WIJ ZELF zijn verantwoordelijk voor ELKAAR en de AARDE.
  Het spreekwoord is;’Wil je iets bereiken, pak dan stevig aan’,en dat geldt voor ons ALLEMAAL!!
  Het maakt geen Moér uit wié je bent, of wÀt je doet, het gaat er om dat we in ons HART beseffen dat wij allen één zijn, één op ONZE PRACHTIGE PLANEET, MOEDER GAIA.

  Met een Hartegroet voor ieder van jullie.
  In Lak’ech

  1 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Water is en blijft een fundamenteel recht op deze wereld.Steel het ons af, en de beer is los!!!!En zo worden de verzetsgroepen,(Teroristen genoemd door regeringen) geboren.[/quote]
  [quote name=”Hunting Wolf”]Water is en blijft een fundamenteel recht op deze wereld.Steel het ons af, en de beer is los!!!!En zo worden de verzetsgroepen,(Teroristen genoemd door regeringen) geboren.[/quote]
  YEP!!!

  1 likes
 • kengai schreef:

  Eigenlijks zijn alle grondstoffen van ons allemaal, ook de olie en graan enz.
  Maar mensen claimen maar stukken grond alsof het echt van hun is.
  Dat je een stukje grond met huis prive claimt oke, maar waarom is het meeste grond van een paar mensen, dat is al belachelijk.
  Kijk alleen al in Nederland hoeveel grond er voor de industrie en boeren is, allemaal grondstukken waar wij niet mogen komen, hoezo vrijheid.

  1 likes
 • Linda schreef:

  Straks valt er nog een aanslag in de bus voor wie een tuin heeft: heffing gratis compost. Voor al het bladfaval.
  Nooit gedacht dat we zo diep konden zinken….

  1 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”indian summer”]Helaas is in onze wereld de hoogte van de functie vaak omgekeerd evenredig aan de hoogte van bewustzijn.[/quote]
  En van nut, of bewezen kwaliteiten. Het lijkt er meer op dat ze door een detectorpoortje komen waar iedereen elkaar kent en de hand boven het hoofd houdt.

  1 likes
 • Linda schreef:

  Ik heb gelezen dat er in Texas een boete boven je hoofd hangt als je regenwater opvangt. Dacht toen al dat ik niet helemaal okiedokie was. Maar er lopen dus echt zulke gekken rond. Als ze mijn pad op zouden komen schiet ik ze er af. Nog wel even een hagelgeweer kopen. Of twee.

  1 likes
 • Helene schreef:

  Belachelijk dat het wetsvoorstel moet worden. WIJ mensen pikken veel te veel.
  Wat een idioten die denken dat ze water kunnen inpikken.
  Het is een recht, daar valt niet over te discussiëren. We hebben het nodig om in leven te blijven DUS MOET het gratis zijn. Overal en altijd.

  1 likes
 • garriet60 schreef:

  ach laat maar deze man heeft te veel van zijn zwarte teer koffie gedronken !daar gaan je hersenen een ietsje raar van worden volgens mij zijn ze gekrompen !

  1 likes
 • Linda schreef:

  “Linda”][/quote]
  Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, sterke en minder sterke punten. Blijf bij je kracht! Jij kent die.[/quote]

  Dat is wel heel gemakkelijk gezegd. Je zal maar jarenlang thuiszitten. Dan begin je niks met je kwaliteiten. Want een ander beslist wel over je.[/quote]
  Als je het over betaald werk hebt, heb je gelijk. Maar ik bedoel dat niet. Ik zit ook al jaren in de bijstand en ben anders gaan denken. Ik heb het er lange tijd moeilijk mee gehad, maar uiteindelijk ontdekt dat ik me afhankelijk opstelde. ‘Werkeloos’ zijn is een hersenspoeling. We zijn mensen en hebben veel meer in huis.
  Helaas hebben veel mensen geen tuin. Ik ben me aan het bekwamen in ‘moestuin op de m2’. In bakken en zakken. Voel me daardoor een ander, vollediger, mens. En schone groenten op de koop toe.

  1 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Ochgossie water geen mensenrecht. Zo vaak valt dat regenwater hier op dak. Praat geen onzin.[/quote]
  Ja. Op alle daken. Vreemd eigenlijk dat ze geen trechter hebben ingebouwd voor wc’s en tuinen. Ideetje voor de markt. Goed beschouwd betalen we dus al voor hemelwater. We worden er niet van voorzien. Het wordt weggegooid en via pijpen weer teruggebracht. Wel gereinigd maar toen het op het dak viel was het ook schoon. Gottegot. Wakker worden is niet leuk.

  1 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Water moet dus geprivatiseerd worden. Dat stelt oud-Nestlé CEO en huidig bestuursvoorzitter Peter Brabeck: “Water is ‘s wereld belangrijkste natuurlijke goed en we moeten ons afvragen hoe we dat bij de consument krijgen. De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen. Men moet bewust worden van de prijs van water.”

  Waar houdt het op?
  Mijn lichaam bestaat uit 75% water wat regelmatig aangevult moet worden om te overleven.EN JE BLIJFT MET JE HANDJES VAN EEN FUNDAMENTEEL RECHT AF OF?????I AM HUNTING YOU, TILL DEAD COME,S NEARBY FOR YOU!!!!I will bite to kill.With love!!

  1 likes
 • multi schreef:

  Wanneer gaan we de zuurstof belasten?
  Oh wait …CO² tax…..

  1 likes
 • Pablo Hein schreef:

  Heel de natuur is een mensenrecht, dat wil zeggen geen recht om bezit, maar om er vrijelijk verantwoord gebruik van te maken.
  Dat je je eigen planten plant, dat je het water via de gemeenschap beheert, de lucht , zon, kruiden geneesmiddelen, kortom alles wat de overheid ons in wil beperken.

  1 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Water is en blijft een fundamenteel recht op deze wereld.Steel het ons af, en de beer is los!!!!En zo worden de verzetsgroepen,(Teroristen genoemd door regeringen) geboren.

  0 likes
 • m&m schreef:

  alles wat met de natuur te maken heeft is van iedereen en daar kan je wet op maken of claimen.

  0 likes
 • Linda schreef:

  ‘Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven.’
  Vandaar overal al die ontslagen. Hun winsten zijn te klein.

  0 likes
 • indian summer schreef:

  Helaas is in onze wereld de hoogte van de functie vaak omgekeerd evenredig aan de hoogte van bewustzijn.

  0 likes
 • Sheyan schreef:

  Weer een voorbeeld van de “wereld op z’n kop”. Ze draaien de zaken gewoon om en ik schrik iedere keer als ik lees (niet hier)hoeveel mensen zo goed zijn gehersenspoeld dat ze het ook nog normaal vinden ook wat deze man zegt. Onbegrijpelijk!

  ‘Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven.’ Wat hij bedoeld is dat er zoveel mogelijk winst gemaakt moet worden voor henzelf en dat mensen slaven moeten blijven.

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  Man man als of water hier niet is ontstaan .Deze wil gewoon de Soeverein af schaffen dus doe er maar wat aan voor het te laat is zo dat wij slaven van hun zijn .dit is de bedoeling weet ik zeker

  0 likes
 • Sunsine schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Water is en blijft een fundamenteel recht op deze wereld.Steel het ons af, en de beer is los!!!!En zo worden de verzetsgroepen,(Teroristen genoemd door regeringen) geboren.[/quote]

  Zou het? Hetzelfde dacht ik 20 jaar geleden als ze onze privacy zouden afpakken – niets. Als ze het in hun bol kregen tegen onze wil een EU munt erdoor te drukken – niets. Als ze private instellingen (banken) gingen uitkopen met ons geld – niets.

  0 likes
 • kalkin avatar schreef:

  [quote name=”Linda”]’Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven.’
  Vandaar overal al die ontslagen. Hun winsten zijn te klein.[/quote]
  idd, ze hebbe wel winst… en wij maar ontslage woorden.
  het wordt een werkloze toekomst!!!

  0 likes
 • fox schreef:

  Kom ook gelijk met een zuurstof belasting joh, de wereld is echt zwaar ziek.
  Ik voorspel nu al dat door aanhoudende bewuste bevuiling (chemtrails) nog meer schaarste aan schoon drinkwater gaat komen, wat weer de prijs flink laat stijgen.(we weten nu allen wel welke werkmethode dat soort bedrijven hebben)
  Het recht om te mogen leven word al een luxe opzig zo onderhand, de rest zijn gewoon slaven alias kakkerlakken.
  Bah het word steeds minder leuk op deze ooit zo mooie wereld….

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”kalkin avatar”][quote name=”Linda”]’Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven.’
  Vandaar overal al die ontslagen. Hun winsten zijn te klein.[/quote]
  idd, ze hebbe wel winst… en wij maar ontslage woorden.
  het wordt een werkloze toekomst!!![/quote]
  Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, sterke en minder sterke punten. Blijf bij je kracht! Jij kent die.

  0 likes
 • Peter II schreef:

  [quote name=”Linda”][quote name=”kalkin avatar”][quote name=”Linda”]’Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven.’
  Vandaar overal al die ontslagen. Hun winsten zijn te klein.[/quote]
  idd, ze hebbe wel winst… en wij maar ontslage woorden.
  het wordt een werkloze toekomst!!![/quote]
  Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, sterke en minder sterke punten. Blijf bij je kracht! Jij kent die.[/quote]

  Dat is wel heel gemakkelijk gezegd. Je zal maar jarenlang thuiszitten. Dan begin je niks met je kwaliteiten. Want een ander beslist wel over je.

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  Er komen auto’s die op water rijden (zijn er eigenlijk al langer). Ja … dan moeten ze natuurlijk ons recht op water afnemen anders gaan de graaiers naar de gallemiezen. Water vervangt dan o.a. het zwarte goud. Nu zou ik het niet zo erg vinden hoor als die graaiers naar de kl… gaan.

  0 likes
 • ronald schreef:

  Dit soort type gun je gwoon een enge ziekte.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Ochgossie water geen mensenrecht. Zo vaak valt dat regenwater hier op dak. Praat geen onzin.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Ochgossie water geen mensenrecht. Zo vaak valt dat regenwater hier op dak. Praat geen onzin.[/quote]
  En als je dat water in bepaalde staten van Amerika opvangt, ben je plots super strafbaar.Het internet maakt je wel wegwijs.

  0 likes
 • Linda schreef:

  Ook wel heel hard nodig:
  http://buzzbookmarks.com/?p=280

  Ik begin onderhand te geloven in de theorie van Sartre: de hel, die is hier.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  Zulke figuren zijn totaal ontmenselijkt. Hebben hart noch ziel. Dus daar kun je echt niks goeds van verwachten. Hun enige hobby is de Aarde verzieken en de mensheid – samen met al het andere leven – uitroeien. In- en intriest.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Aardebewoner”]Ochgossie water geen mensenrecht. Zo vaak valt dat regenwater hier op dak. Praat geen onzin.[/quote]
  En als je dat water in bepaalde staten van Amerika opvangt, ben je plots super strafbaar.Het internet maakt je wel wegwijs.[/quote]

  De Verenigde Staten ie wel zo’n ziek land. Als zou men mij gratis een reis aanbieden ging ik er nog niet naar toe. Maar ja de gewone mensen lijken vaak wel vriendelijk en kunnen ook niks aan doen dat men in een bangmakerijdictatuur zit. De VS is het land van de bangmakerij en de bullebakken. Het heeft wel veel mooie natuur.

  0 likes
 • Robrand schreef:

  De De De. Me Me Me.
  Volgens de Puran zijn de demonen Me Me Me en de goden De De De.
  En tegenwoordig is de grote meerderheid van de mensen van het Me Me Me type.

  0 likes
 • BurningDesire schreef:

  Ik zal dit niet snel zeggen maar dit soort figuren mogen van mij echt heel snel creperen. Ze maken heel de wereld kapot met hun miljardenomzet.
  Eens zien hoe lang hij zijn standpunt houd wanneer ze zijn geld afpakken en hem ergens plaatsen waar alleen maar water te koop is en verder niks drinkbaars.
  Misselijk figuur.

  0 likes
 • Helene schreef:

  Dat dit überhaupt serieus genomen wordt!
  Laten we de “mensen” (monsters)die dit voorstellen zelf even een weekje zonder water vertoeven.
  Heeft onze fake “koning” dit voor elkaar gekregen met z’n water management?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >