Gezondheid

Wetsvoorstel om water te erkennen als mensenrecht

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind februari plaatste Niburu een video waarin bestuursvoorzitter van Nestlé Peter Brabeck zei dat water geen mensenrecht is.

De overkoepelende Europese organisatie Water is a Human Right pikte het filmpje opnieuw op en heeft de Europese Commissie verzocht een wetsvoorstel in te dienen waarin het recht op water is opgenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Om het proces te versnellen zijn in alle Europese landen online petities gestart met als doel twee miljoen handtekeningen te verzamelen. De teller staat inmiddels op 1,3 miljoen.

Volgens de Oostenrijkse Brabeck moet men beseffen dat water een waarde heeft en om die waarde duidelijk te maken moet er een prijs op worden geplakt. Voor iedereen die geen toegang heeft tot schoon drinkwater zijn er tal van oplossingen, aldus Brabeck. Over concrete oplossingen sprak hij niet.

Brabeck deed tijdens het interview ook nog een aantal frappante uitspraken over de rol van Nestlé in de samenleving. Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven. Over negatieve gevolgen van de privatisering van drinkwater repte Brabeck met geen woord. In Durban leidde de privatisering tot een grootschalige cholera-epidemie.

Het grootste levensmiddelenconcern ter wereld kwam al eerder in opspraak omdat het vrouwen aanspoorde te stoppen met het geven van borstvoeding. Nestlé lobbyde zelfs bij overheden om vrouwen te laten overstappen op Nestlé poedermelk voor baby’s.

Bron: Knack.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Water is en blijft een fundamenteel recht op deze wereld.Steel het ons af, en de beer is los!!!!En zo worden de verzetsgroepen,(Teroristen genoemd door regeringen) geboren.

m&m
m&m
11 jaren geleden

alles wat met de natuur te maken heeft is van iedereen en daar kan je wet op maken of claimen.

Linda
Linda
11 jaren geleden

‘Hij zei onder andere dat iedere bedrijfsleider zoveel mogelijk winst moet maken zodat de bevolking aan het werk kan blijven.’
Vandaar overal al die ontslagen. Hun winsten zijn te klein.

indian summer
indian summer
11 jaren geleden

Helaas is in onze wereld de hoogte van de functie vaak omgekeerd evenredig aan de hoogte van bewustzijn.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x