Buitenland

WHO probeert de regels te overtreden en deze Europarlementariërs komen daartegen in verzet

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil de internationale wet ten aanzien van pandemieën veranderen. Om die erdoor te drukken, probeert zij nu de regels te overtreden. Een groep van 12 Europarlementariërs, waaronder Marcel de Graaff en Rob Roos, tekent protest aan tegen de gang van zaken. Ze hebben een brief gestuurd naar de WHO en eisen opheldering.

De Europarlementsleden hebben iets vreemds ontdekt. Op de website van de WHO staat een document over amendementen op de Internationale Gezondheidsrichtlijnen van 2005. De WHO voert dit document op als bewijs dat tijdens de World Health Assembly van mei 2022 over bepaalde amendementen is gestemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Veel sneller

Het gaat daarbij om twee belangrijke veranderingen: amendementen worden veel sneller van kracht – niet meer na 24 maanden, maar al na 12 maanden – en daarnaast wordt de bezwaartermijn teruggebracht van 18 naar 10 maanden. Dat zou betekenen dat ze veranderingen veel sneller kunnen doorvoeren.

De Europarlementariërs merken op dat de amendementen alleen van kracht kunnen worden als de stemming correct is verlopen en een meerderheid van de lidstaten bij de stemming aanwezig is geweest en een stem heeft uitgebracht.

Nietig

De groep heeft daar op de website van de WHO geen enkel bewijs voor gevonden. De Europarlementsleden eisen dan ook van WHO-baas Tedros dat hij sluitend bewijs aanlevert waaruit blijkt dat de stemming in mei 2022 correct is verlopen. Ze willen vóór donderdag precies weten hoeveel lidstaten bij de stemming aanwezig waren en hoeveel lidstaten voor de amendementen hebben gestemd.

Indien de WHO er niet in slaagt om tijdig met de bewijzen over de brug te komen, verklaren de Europarlementariërs het stuk nietig.

De brief is ondertekend door Rob Roos, Rob Rooken, Cristian Terhes, Ladislav Ilcic, Virginie Joron, Francesca Donato, Hermann Tertsch, Margarita de la Pisa Carrion, Joachim Kuhs, Marcel de Graaff, Emmanouil Fragkos en Ivan Vilibor Sincic.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 199 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Vuile smeerlappen …Het zijn stelletje criminelen/moordenaars

Snappie nr 1
Snappie nr 1
6 maanden geleden

Goedzo !! 🙏🏼🙏🏼

Fransdo
Fransdo
6 maanden geleden

”Pull out all the stops”, noemde Tedros dat.

Greet Resist
Greet Resist
6 maanden geleden

dat hadden ze ook moeten doen toen die tedros in Somalie oorlogsmidaden beging

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x