Gezondheid

Wierook branden werkt goed tegen angst en depressie

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Religieuze leiders zeggen al duizenden jaren dat het roken van wierook goed is voor de ziel. Biologen hebben ontdekt dat het ook goed is voor ons brein. Wetenschappers van de Johns Hopkins-universiteit en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem zeggen dat het roken van olibanum, hars die afkomstig is van de wierookboom Boswellia, ionkanalen in het brein activeert die angst en depressie verlichten.

“Ondanks informatie uit oude geschriften was de psychoactieve werking van de Boswellia nog niet eerder onderzocht,” zei onderzoeker Raphael Mechoulam. Bij muizen werkte de hars als een antidepressivum. De meeste mensen die wierook branden denken dat het alleen een symbolische betekenis heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een stofje in de hars bleek hersengebieden te beïnvloeden die worden geassocieerd met emoties. Daarnaast werden zenuwcircuits gestimuleerd die in verband worden gebracht met angst en depressie. De stof activeerde het eiwit TRPV3, dat een rol speelt bij de waarneming van warmte-prikkels.

“Misschien zat Marx er niet ver naast toen hij zei dat religie opium voor het volk is: morfine komt van papaver, cannabinoïden van cannabis en LSD van paddenstoelen. Stuk voor stuk zijn ze gebruikt voor religieuze ceremonies,” zei hoofdredacteur van The FASEB Journal Gerald Weissman. “Studies naar psychoactieve middelen helpen ons begrijpen hoe de moderne neurobiologie werkt. Wierook moet ons op dezelfde manier helpen begrijpen hoe zenuwaandoeningen werken. Deze studie geeft een biologische verklaring voor duizenden jaren oude spirituele gewoontes: het roken van wierook geeft je een warm en tintelend gevoel!”

In 2011 telde Nederland ruim een half miljoen mensen met een depressieve stoornis. Het aantal Nederlanders met een angststoornis werd in datzelfde jaar geschat op ruim één miljoen. Een geheel nieuw soort medicijn tegen depressie en angststoornissen bevindt zich recht voor onze neus, aldus de onderzoekers.

[The FASEB Journal]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
9 jaren geleden

gewoon een middel om je zelf te zijn ,gecombineerd met stilte kan het je brengen naar hogere sferen maar dat is niet de wierrook zelf ,het is een doe middel om gewoon iets te doen ,een soort medicijn voor de stilte van bewustzijn en je onderbewustzijn te herkennen , de alledaagse beslommeringen te ontvluchten en in de stilte je zelf te leren zien in wat voor wezens de mens is , om te herkennen dat je alles en niets bent. deze te zien en lief te hebben is al genoeg ,zo zijn er heel veel middelen die je bij je zelf kan brengen en dit kan er een van wezen ,wat het goddelijke wezen zit in alles verborgen ,onderbewustzijn is een deel van de mens ,alles wat men met bewustzijn creëert ,voert het onderbewustzijn feilloos uit ,of het nou goed of verkeert is dat maakt voor het onderbewustzijn niet uit ,hij voert de opdracht uit die men met bewustzijn schept…dat kan angst zijn maar ook liefde , zo ben je zelf de schepper van je eigen angsten, geluk of vrede .

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

De fabricage van wierook schijnt erg vervuilend te zijn en de arbeiders moeten vaak onder slechte omstandigheden hun werk doen.
Misschien een aandachtspuntje ?

Blup
Blup
9 jaren geleden

LSD komt niet van een paddenstoel, maar van een schimmel (ergot) gevonden in koren.

biko
biko
9 jaren geleden

Helaas wat minder goed voor je longen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x