Financieel

Rothschild maakt grootse entree in Saoedi-Arabië

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Edmond de Rothschild Group heeft plannen aangekondigd om binnen een jaar een nieuw kantoor te openen in Saoedi-Arabië. De Zwitserse bank lanceert daarnaast een platform voor schuldfinanciering ter ondersteuning van infrastructuurprojecten in het land.

Het initiatief sluit aan bij het plan Saudi Vision 2030 (Agenda 2030), dat de economie wil diversifiëren en niet alleen afhankelijk wil maken van olie-inkomsten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het plan, onder leiding van kroonprins Mohammed Bin Salman, omvat ontwikkelingsprojecten, waaronder de bouw van nieuwe stedelijke gebieden en investeringen in verschillende sectoren.

Belangrijke speler in de regio

Edmond de Rothschild gaat deze infrastructuurprojecten financieren met SNB Capital, dat een vermogen van 66 miljard dollar beheert. SNB Capital is onderdeel van de Saoedische Nationale Bank (SNB), een partner van het World Economic Forum.

Rothschild positioneert zich als een belangrijke speler in de regio. Het kantoor wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar in gebruik genomen.

Eerder opende Edmond de Rothschild een kantoor in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, wat duidt op een bredere strategie om haar aanwezigheid in de Golfregio te versterken.

Zeer verheugd

Directeur Ariane de Rothschild zei ‘zeer verheugd’ te zijn om met de Edmond de Rothschild Group voet aan de grond te zetten in Saoedi-Arabië.

Deze maand kwam er na 50 jaar een einde aan het tijdperk van de petrodollar. Saoedi-Arabië heeft besloten de deal met de Verenigde Staten niet te verlengen en rekent olie voortaan niet langer exclusief af in dollars.

De wereldwijde maffia is momenteel bezig zich te verplaatsen richting het Oosten, meer specifiek Rusland en China. Het Westen, dat zijn doel heeft gediend, wordt ondertussen gecontroleerd gesloopt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 maand geleden

Het ozo slimme westen heeft er zelf om gevraagd. Stelletje idioten. Komeet waar blijf je!!!!!!!

Aalt
Aalt
1 maand geleden

Met macht en geld kom je heel ver, en het meer in nooit vol.

Piet
Piet
1 maand geleden

Weer de Rothschild’s hier komt gedonder van.

Makaveli
Makaveli
1 maand geleden

Lachen, zionist controlled moslims.. kunnen de moslims lekker mecca afzeiken, de mentale cluster fck wordt nu wel helemaal compleet.

Quran; “Gij zult niet onder het juk van de geld meesters leven” boycotten van de euro, pond en usd?

“Nu moet je niet zo moeilijk en principieel doen hollander”

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x