Mens en Dier

De Jonge bedolven onder kritiek na uitspraken over gas: ‘Dwang is wel een beetje het ding van deze enge man’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Dwang is uiteindelijk onvermijdelijk bij het van het gas afhalen van huizen, zei minister Hugo de Jonge van Ruimtelijke Ordening donderdag. De oorlog in Oekraïne maakt de energietransitie volgens hem ‘urgenter dan ooit’. “We moeten het verhaal deur voor deur, straat voor straat vertellen,” zei De Jonge.

Op social media schrijft de minister: “De urgentie was al groot, maar is nu groter dan ooit. We moeten van het gas af.” We moeten volgens hem alles op alles zetten om ‘zo snel mogelijk, zoveel mogelijk gemeenten wijk voor wijk, straat voor straat, aan de slag te laten gaan met het aardgasvrij maken van onze wijken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dat is de allersnelste weg om die energierekening omlaag te krijgen, om onafhankelijk te worden van dat Russische gas,” beweerde De Jonge.

Minister van Dwang

De minister krijgt een stortvloed aan kritiek over zich heen. “Van prikdwang naar warmtepompdwang is maar een klein stapje hè,” reageert columnist Marianne Zwagerman.

Bioloog Richard Steenvoorden zegt: “Misschien koppelen aan het digital ID. En daarna mensen in kroegen en restaurants weigeren als ze niet van het gas gaan. Dwang is wel een beetje het ding van deze enge man.”

“Minister van dwang,” stelt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Als we dan toch aan de QR-code moeten, kunnen we dan ook een quotum krijgen voor de maximale blootstelling aan Hugo de Jonge? En die om te beginnen op nul zetten?”

Als een vis in het water

“Hij is weer als een vis in het water,” aldus jurist en publicist Sietske Bergsma. Auteur en spreker Hans van Tellingen: ‘Dwang’. ‘Straat voor straat. Deur voor deur’. Deze bewindspersoon houdt ervan.

“Ah, daar is Hugo de Jonge weer met z’n dwang. Duurde effe, maar he is back!” voegt toe advocaat Bart Maes toe. Mediadirecteur van Ongehoord Nederland TV Peter Vlemmix zegt nog: “Duidelijk waarom Hugo woningminister moet worden: hij is dwang-expert.”

4.9 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

231 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pepper
Pepper
2 jaren geleden

Is goed. Dan gaan wij off grid met zonnepanelen….hè…dat is verboden…

Patrick
Patrick
2 jaren geleden

Van een prik pooier naar het van het gasafpooier🙈🙈🙈🤣🤣🤣

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Het zal mij benieuwen of de massa dan net zo stilletjes blijft als tegen de coronaterreur.

Ik denk dat het stil blijft.

Jerry
Jerry
2 jaren geleden

Deur tot deur, wijk voor wijk, straat voor straat….Wat is er verandert in de mensen om dit soort dingen maar te zeggen? Rare tijden!

Back to top button
231
0
We lezen graag je reactie!x