Mens en Dier

Woede om uitspraak Kaag over onteigenen boeren: ‘Het is verschrikkelijk, het is puur communisme’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

D66-partijleider Sigrid Kaag deed tijdens het slotdebat van de NOS een opmerkelijke uitspraak over het onteigenen van boeren. “Als in ultimo er niet wordt meegewerkt, dan moet onteigening ook aan de orde zijn, net zoals je het ook hebt bij een normaal proces in het leven,” zei de minister.

Haar uitspraak doet wenkbrauwen fronsen. “Onteigening is een normaal proces in het leven, Kaag zegt het echt,” merkt forensisch gedragswetenschapper Jeroen Frankfoort op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niemand is veilig bij D66

Artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult vindt het een ‘uiterst arrogante uitspraak’. Financieel journalist Arno Wellens reageert: “Onteigening is niet normaal in een democratische rechtsstaat.”

“Mevrouw Sigrid Kaag weet het mooi te verwoorden in het debat, maar dat is helemaal niet mooi. Het is verschrikkelijk. Het is puur communisme. Zoals in Cuba. Cambodja. Venezuela. En de voormalige Sovjet-Unie,” aldus BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Marco van den Boomgaard, FVD-raadslid in Zoetermeer, stelt: “Niemand is veilig bij D66! Dit is hoe ze denken en hoe ze doen. Nu de boeren, straks zijn wij aan de beurt!”

Flinke klappen

Het ziet er naar uit dat de coalitiepartijen bij de Provinciale Statenverkiezingen flinke klappen gaan krijgen. De verkiezingen zijn ook belangrijk voor de Eerste Kamer, omdat Statenleden de samenstelling van de senaat bepalen.

Daar heeft de coalitie nu al een minderheid, en die zal naar verwachting nog kleiner worden.

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Misschien moeten we mevrouw Sigrid Kaag en enkele andere politici maar gaan onteigenen uit Nederland. Dat is een normaal proces voor het leven van een politicus.

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

Laten we het eens hebben over een dom blondje, dan is alles klaar. Vervolgens
Onttronen zodat ze geen stomme dingen. meer kan doen!

Jerome
Jerome
1 jaar geleden

Hah hoe zou Kaag het vinden al zei onteigend word. Van haar 5 ja echt 5 huizen die ze bezit. Zieke psychopaat

Julia
Julia
1 jaar geleden

Dan maar beginnen met het onteigenen van al haar bezittingen en haar geld bij elkaar geharkt door leugens en verraad. Dit vreselijke mens dient keihard aangepakt te worden het is een smerige communist en dictator pur sang. Wie walgt er niet van dit vreselijke gewetenloze arrogant kreng. Kaag en haar fascistische partij D66 hebben al een aantal jaren geleden onze democratie vermoord en zijn de grootste verraders van land en volk. Hoogste tijd om Kaag bij haar haren te pakken en te verbannen naar de meest afgelegen hete woestijn en nooit meer naar omkijken.

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x