Mens en Dier

Woedende reacties op praatje van Roland Pierik bij Nieuwsuur over vaccinatieplicht

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens rechtsfilosoof Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad, zijn er twee manieren om de R-waarde van het coronavirus omlaag te krijgen: de lockdown of vaccineren. “Op de lange termijn lijkt de lockdown niet haalbaar, dus we moeten toch echt gaan vaccineren. Heel veel mensen moeten gevaccineerd zijn om die ziekte onder controle te krijgen.”

We moeten gaan nadenken over wat we gaan doen als er veel mensen zijn die zich niet vrijwillig willen laten vaccineren, zei hij in Nieuwsuur. Als we door de mensen die het vaccin niet willen toch weer in lockdowns komen, dan moet je volgens Pierik nadenken over manieren om die mensen een ‘zetje te geven’. Een directe of indirecte vaccinatieplicht dus.

Gezondheidsraad stuurt al aan op ‘vaccinatiedwang’

Veel mensen hebben tenenkrommend gekeken naar het tv-optreden van Pierik. Op social media komen veel woedende reacties voorbij. Vastgoedondernemer Erik de Vlieger haalt fel uit: “Zeg, Nieuwsuur en Jeroen Wollaars, deze Roland Pierik zat ook bij Op1 met dezelfde boodschap. Voeren jullie als megafoon van de overheid hun orders nou gehoorzaam uit? En zit hij morgen soms ook bij EenVandaag?”

Programmamaker Flavio Pasquino voegt toe: “De Gezondheidsraad stuurt al aan op ‘vaccinatiedwang’. Pierik en Wollaars zitten duidelijk op één lijn: niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.”

Pierik pleit al langer voor verplicht vaccineren

Ook regisseur Dick Maas trekt fel van leer: “Wow. Bij Nieuwsuur hebben ze een malloot ingehuurd. Even geen zin om genuanceerd te doen. De usual idiots waren zeker op.”

Pierik, die als lid van de Gezondheidsraad de overheid adviseert, pleit al veel langer voor verplicht vaccineren. Zo stelde hij in 2018 in NRC dat vaccinatie voor kinderen op kinderdagverblijven verplicht moet worden gesteld. Datzelfde jaar pleitte hij ook in de Volkskrant voor verplicht vaccineren. En in 2017 schreef hij in Trouw dat een ‘vaccinatieplicht wel effectief kan zijn’.

4.7 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
208 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen variatie
Geen variatie
1 jaar geleden

Jeroen Wollaars had ook niet misstaan als kampleider in 40-45

Francois
Francois
1 jaar geleden

En zo gaat het geestelijk rijp maken voor de vaccinatieplicht gewoon elke dag door. En bij de grote meerderheid gaat het erin als zoete koek. De media speelt hierin een steeds bedenkelijker rol. Zelfs Jort Kelder, die vorig jaar nog drie uitzendingen met Sven Hulleman heeft gemaakt, is om m.b.t. vaccineren.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Het is geeneens een vaccinatiedwang maar het is een grote wereldwijde experiment.

Daar waar in het vroegere totalitarisme de verschrikkelijkste experimenten plaatsvonden in concentratiekampen die volledig afgeschermd waren van de buitenwereld om het onmogelijke mogelijk te maken, lijkt nu net dat de hele wereld één grote concentratiekamp is geworden gepropageerd door de #@$#@$ die in nieuwsuur was te zien. Maak van nieuwsuur maar StaatsUur van.

Hannah Arendt – Totalitarisme.

Francois
Francois
1 jaar geleden

Wie gaat nader onderzoek naar deze gevaarlijke gek doen? Welke financiële belangen heeft hij, net zoals onze Ab O., u weet wel die omgeschoolde dierenarts, deze had bij de Mexicaanse griep.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

208
0
We lezen graag je reactie!x