Buitenland

Sigrid ‘we worden samen een stukje armer’ Kaag maakt miljoenen over naar Oeganda

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!

Nederland heeft de ontwikkelingssteun aan Oeganda stilletjes hervat, ondanks zeer gewelddadige verkiezingen vorig jaar, schrijft de Volkskrant. De Oegandese politie had rond de verkiezingen door Nederland gefinancierde pick-uptrucks gebruikt om oppositiebijeenkomsten uiteen te slaan.

Nederland reserveerde in 2021 meer dan 90 miljoen euro voor Oeganda. Emeritus-hoogleraar Paul Hoebink noemt het doorgaan van de steun aan Oeganda ‘bizar’. Kamerlid Joris Thijssen (PvdA) spreekt van ‘een blunder’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Kaag speelt Sinterklaas

Veel mensen reageren boos. “Kaag maakt miljoenen over naar Oeganda zonder toestemming van de Tweede Kamer. U en ik mogen van haar ondertussen samen een beetje armer worden,” schrijft oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Columnist Arthur van Amerongen voegt toe: “Kaag speelt Sinterklaas in Afrika met het oog op haar toekomst bij de Verenigde Naties. De stem van Oeganda is in the pocket!”

“Nog even en dan is het klaar met het middelvingerkabinet schat ik?” vraagt ondernemer Hans Zandvliet. PVV-leider Geert Wilders zegt tegen Kaag: “Wegwezen!”

Collectief een stukje armer

Amper een week geleden werd bekend dat Nederland een verklaring zal onderschrijven dat de eurolanden terughoudend zullen zijn met het financieel steunen van hun burgers en bedrijven nu de inflatie maar niet afneemt.

“We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden,” zei Kaag. “Het continu willen of kunnen compenseren, is gewoon niet mogelijk, is financieel niet houdbaar.”

Ondertussen blijft de D66-minister met geld strooien:


4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Iedereen roept van alles, maar ze doen wat ze willen. Hoor je Geert op tv hierover of in de krant? Smerige Judas

Anoniem 71
Anoniem 71
1 jaar geleden

What the f*ck zijn ze allemaal aan het doen hier in dit land met geld gaan lopen strooien naar het buitenland terwijl we hier aan de geel honger gaan zijn ze helemaal van de ratten besnuffeld.

Kaar
Kaar
1 jaar geleden

Verschrikkelijk🤮🤮🤮

Anne
Anne
1 jaar geleden

Niet te geloven. 🤮🤮🤮😡

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x