Buitenland

Sigrid ‘we worden samen een stukje armer’ Kaag maakt miljoenen over naar Oeganda

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Nederland heeft de ontwikkelingssteun aan Oeganda stilletjes hervat, ondanks zeer gewelddadige verkiezingen vorig jaar, schrijft de Volkskrant. De Oegandese politie had rond de verkiezingen door Nederland gefinancierde pick-uptrucks gebruikt om oppositiebijeenkomsten uiteen te slaan.

Nederland reserveerde in 2021 meer dan 90 miljoen euro voor Oeganda. Emeritus-hoogleraar Paul Hoebink noemt het doorgaan van de steun aan Oeganda ‘bizar’. Kamerlid Joris Thijssen (PvdA) spreekt van ‘een blunder’.

Kaag speelt Sinterklaas

Veel mensen reageren boos. “Kaag maakt miljoenen over naar Oeganda zonder toestemming van de Tweede Kamer. U en ik mogen van haar ondertussen samen een beetje armer worden,” schrijft oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Columnist Arthur van Amerongen voegt toe: “Kaag speelt Sinterklaas in Afrika met het oog op haar toekomst bij de Verenigde Naties. De stem van Oeganda is in the pocket!”

“Nog even en dan is het klaar met het middelvingerkabinet schat ik?” vraagt ondernemer Hans Zandvliet. PVV-leider Geert Wilders zegt tegen Kaag: “Wegwezen!”

Collectief een stukje armer

Amper een week geleden werd bekend dat Nederland een verklaring zal onderschrijven dat de eurolanden terughoudend zullen zijn met het financieel steunen van hun burgers en bedrijven nu de inflatie maar niet afneemt.

“We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden,” zei Kaag. “Het continu willen of kunnen compenseren, is gewoon niet mogelijk, is financieel niet houdbaar.”

Ondertussen blijft de D66-minister met geld strooien:


4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
2 maanden geleden

Iedereen roept van alles, maar ze doen wat ze willen. Hoor je Geert op tv hierover of in de krant? Smerige Judas

Anoniem 71
Anoniem 71
2 maanden geleden

What the f*ck zijn ze allemaal aan het doen hier in dit land met geld gaan lopen strooien naar het buitenland terwijl we hier aan de geel honger gaan zijn ze helemaal van de ratten besnuffeld.

Kaar
Kaar
2 maanden geleden

Verschrikkelijk🤮🤮🤮

Anne
Anne
2 maanden geleden

Niet te geloven. 🤮🤮🤮😡

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

156
0
We lezen graag je reactie!x