Homepagina » Buitenland » Yezidi-meisje onthult: “Blanke Amerikaan is topcommandant van IS”
Yezidi-meisje onthult: "Blanke Amerikaan is topcommandant van IS"

Yezidi-meisje onthult: “Blanke Amerikaan is topcommandant van IS”

Een yezidi-meisje heeft gezegd dat een hooggeplaatste IS-commandant die haar enige tijd gevangen hield, een blanke Amerikaan is. De man zou de aanvallen van de terreurgroep coördineren en geregeld brieven krijgen van IS-leider al-Baghdadi.

De 19-jarige Nada zei dat de Amerikaan, Abu Abdullah al-Amriki geheten, opschepte dat mooie vrouwen van over de hele wereld hem wilden komen helpen in Syrië. Ook vertelde hij haar dat hij altijd een flesje vergif bij zich had, voor het geval hij ooit gevangen zou worden genomen.

Nada werd in oktober door de IS-commandant gekocht op een slavenveiling in de Syrische stad Raqqa. De lange, bleke man met zwart haar kocht negen meisjes, waarvan hij er zeven doorverkocht. Nada werd overgebracht naar één van zijn ‘vele’ zwaarbewaakte huizen in Aleppo.

Zeer belangrijke figuur

Yezidi-meisje onthult: "Blanke Amerikaan is topcommandant van IS"

De 19-jarige Nada (James Harkin)

De tiener, die momenteel in Amerika verblijft, vertelde haar verhaal na haar ontsnapping aan de Amerikaanse overheid. Ze wist samen met een ander yezidi-meisje te ontsnappen, dat zal getuigen tegen Abu Abdullah en wil dat de FBI hem aanklaagt.

Nada zei dat Abu Abdullah een ‘zeer belangrijke figuur’ is binnen de Islamitische Staat en dat militanten uit allerlei verschillende landen het huis bezochten. Ze omschreef hem als een nerveuze man die slecht Arabisch sprak en constant tegen haar schreeuwde.

Vier mannen, die altijd maskers droegen, bezochten Abu Abdullah geregeld om brieven van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi te overhandigen, aldus de vrouw. De gemaskerde mannen spraken altijd in het Engels.

Little London

Abu Abdullah zou Nada hebben verteld dat hij geregeld naar Amerika reist om zijn familie te zien. “Hij liet me foto’s van zijn gezin zien, hij heeft een meisje en een jongetje,” zei het yezidi-meisje, dat rond augustus 2014 gevangen werd genomen in de Iraakse stad Tal-Afar.

IS nam meer dan 500 yezidi-vrouwen en –meisjes gevangen en slachtte er nog eens 5000 af. De terreurgroep ziet yezidi’s als ‘duivelaanbidders’. De tiener werd meegenomen naar Manbij, een plaats in het noorden van Syrië die ook wel ‘little London’ wordt genoemd vanwege het grote aantal Britse jihadisten dat er leeft.

[MailOnline]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Yezidi-meisje onthult: “Blanke Amerikaan is topcommandant van IS” | nieuwsbreker
6 jaren geleden
x

Check Also

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

journalist

Congreslid linkt ‘zelfmoord’ van journalist aan ‘Clinton-misdaadsyndicaat’

De dood van journalist Christopher Sign kan ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

1
0
We lezen graag je reactie!x