Homepagina » Binnenland » Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’
ziekenhuis
Foto: CC0

Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’

De berichtgeving over corona leest als een script voor een horrorfilm. De vraag is in hoeverre de berichten kloppen. Donderdag verscheen in De Telegraaf een artikel met de kop ‘Dweilen met de kraan open op de corona-afdeling: Nog zo’n dienst en ik stop ermee’. De auteur van het stuk beweert dat het aantal coronapatiënten in het Spaarne Gasthuis, een ziekenhuis in Noord-Holland, flink oploopt. “Mensen hebben geen idee hoe zwaar wij het hebben,” valt te lezen in een rode tekstbalk boven het artikel.

Al snel beweerden mensen dat het artikel van De Telegraaf niet op feiten berust. Ze zeiden dat ze contact hadden opgenomen met het ziekenhuis. Twittergebruiker Simone zocht het uit en heeft fragmenten van telefoongesprekken op internet geplaatst.

Het is echt niet waar dat het een groot probleem is

Zo zegt één medewerker van het ziekenhuis aan de telefoon: “Het is wel veilig. Er zijn heel weinig mensen. [Patiënten] die van Covid verdacht worden, die komen apart het ziekenhuis binnen.”

Een medewerker van de afdeling communicatie van het Spaarne Gasthuis zegt in een ander fragment: “Wij gaan geen aantallen noemen. Het is echt niet waar dat het een groot probleem is. Ik heb het artikel niet letter voor letter gelezen, maar dat wij hier overvol liggen, dat is gewoon niet waar.”

Het advies van Simone: “Blijf kritisch, geloof niet alles wat je leest, onderzoek zelf!”

Beluister de fragmenten hieronder:

4 4 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jack
jack
3 maanden geleden

Telegraaf is reeds lange tijd een fake nieuws krant. daar is niet veel veranderd aan deze krant sinds de 2e Wereld Oorlog.

Rob
Rob
Reactie op  jack
3 maanden geleden

Over de Telegraaf kun je heel kort zijn: Eens een nazi krant, altijd een nazi krant. Ze mochten na de oorlog alleen maar door gaan met nieuws brengen omdat er te weinig kranten waren anders hadden ze een verbod opgelegd gekregen vanwege hun nazi propaganda. Nu doen ze nog steeds hetzelfde, propaganda ratelen. En als je ziet wat voor niveau dat is dan zou een roddelblad als bijvoorbeeld de Libelle er nog jaloers op worden. En dat wordt dan ook nog eens als premium nieuws verkocht.

PREDATOR
PREDATOR
3 maanden geleden

Regering regering regering…ik had toch wel betere leugens verwacht van jullie ” profi-leugenaars”…Word steeds lastiger voor ze..
Word tijd dat wij het overnemen daar…

Brandnetel
Brandnetel
3 maanden geleden

Dat is zeker niet waar. Het is wel waar dat wij de banken straks moeten redden. Daarom ga naar barstmaar.eu en teken de petitie.

William
William
3 maanden geleden

Dat de mensen uberhaupt nog artikelen van de Telegraaf lezen.. in de tweede wereldoorlog waren ze al fout en blijkbaar hebben ze het niet afgeleerd…

rop
rop
3 maanden geleden

Zo zie je maar dat de telegraaf een leugenachtig orgaan is en feite dingen of een gebeuren verdraaien om maar zoveel van het verkoop ervan te doen slagen, de kop van een krant moet nu eenmaal aantrekkelijk zijn en de tekst ervan zoveel invloed uitoefenen om mensen te verleiden om deze te kopen, niet alleen deze informatie bron er zijn vele van deze soorteninformatie bronnen.om het verkoop te bevorderen ,de meeste mensen nemen het aan voor waarheid ,maar deze waarheden zijn gebaseerd op verdraaiingen, en dat geloven vele mensen, een leugen verkoopt ne eenmaal beter dan de Waarheid, en er zijn vele organen [media]die waarheden verdraaien en het gebeuren verdraaien naar eigen inzien die opzettelijk worden verdraait ,en tweedracht, ongelijkheid en ergernis en verkeerde informatie zaait. weg met deze krant ,of koop geen een krant meer, want je koopt beslist propaganda, leugens , verdraaiingen ,het is een bron waaruit men niet meer moet uit gaan drinken, wat zij is giftig ,ga zelf op onderzoek uit ,en geloof deze informatie niet en neem deze alleen maar aan voor het verspreiden van onjuiste informatie met al haar medewerkers, alleen een onbewust mens koopt deze leugenachtige orgaan nog, zij leest de letter ,maar de feit is verre van Waar.

rrr
rrr
3 maanden geleden

De Telegraaf was genoteerd op de Amsterdamse beurs en was een echt kwakkelaandeel, van de beurs gehaald en nu in Belgische handen. Ik denk dat het nu nog slechter gaat dan destijds en sterk aangewezen is op overheidssteun. Wie leest er nu nog een krant vol met fakenews, non-informatie, persoonsverheerlijking, celebritiesinfo etc. ?

Doeterniettoe
Doeterniettoe
3 maanden geleden

Media is propaganda! Er is een reden waarom onafhankelijke journalisten niet meer welkom zijn. Zij verstoren de boodschap die moet overgebracht worden en zijn dus een gevaar. Momenteel slaapt het overgrote deel nog en doen ze er alles aan om dit zo te houden. Zoniet komen ze je uit je huis halen en wordt je vijand van de staat. Terwijl je gewoon een burger bent die kritische vragen stelt. Zo zie je maar welk nummer je bent.

berry
berry
Reactie op  Doeterniettoe
3 maanden geleden

Het mooie is eigenlijk dat zij ( media ) buiten schot denken te blijven. Maar uiteindelijk zijn zij ( en families ) ook aan de beurt, en dan zal het lachen ze wel vergaan.

Jan
Jan
Reactie op  berry
3 maanden geleden

Correct Berry,

Met geld kom je straks niet ver mee. Het gaat er uiteindelijk om van wie je afstamt.

Teun
Teun
3 maanden geleden

Ze gaan (vermoedelijk) de maatregelen stapje voor stapje invoeren, zonder dat het volk het echt doorheeft. Van protest zal dan geen sprake meer zijn. Wellicht eerst een mondkapje voor bepaalde beroepsgroepen, zoals kappers. Vervolgens een mondkapje in supermarkten en uiteindelijk voor iedereen die naar buiten gaat. Het volk volgt dit alles probleemloos op. Over enkele maanden komt het vaccin op de markt en een zeer groot aantal is bereid dat vaccin te gaan halen…….

Margie
Margie
Reactie op  Teun
3 maanden geleden

Vandaag mondkapjesbespreking burgemeesters en veiligheidsregio’s

Maak je borst maar nat 😉

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Riooljournalistiek

Maar je kunt je zelfs afvragen af het geen terrorisme is wat ze bedrijven.

https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme#:~:text=Formeel%3A%20het%20uit%20ideologische%20motieven,aan%20te%20jagen%20of%20politieke
Citaat
Formeel: het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.

Gaat dus hier om de deelzin na de eerste komma. Dat is precies wat de reguliere media doet.

Tony
Tony
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

Dan geldt dat dus ook voor onze regering en het RIVM/OMT.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Tony
3 maanden geleden

Interessant punt

Even nagedacht
Inzake de regering wordt dit een staatsgreep genoemd en in dit geval onder de noemer van zelfcoup of autocoup
https://nl.wikipedia.org/wiki/Staatsgreep

Tallamaris
Tallamaris
Reactie op  Hoge Noorden
3 maanden geleden

1 pot nat,allemaal corrupt leugens en staatspropaganda,zo blij als ze straks allemaal gearresteerd zijn.
Nog heel even volhouden.

x

Check Also

verpleegkundige

IC-verpleegkundige AMC: ‘Drukte valt heel erg mee’

Deze week plaatste Rutger Hempel een opmerkelijke ...

kroatische

Kroatische vrouw overlijdt dag na coronavaccin

Een oudere vrouw uit de Kroatische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x