Homepagina » Binnenland » Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’
ziekenhuis
Foto: CC0

Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’

De berichtgeving over corona leest als een script voor een horrorfilm. De vraag is in hoeverre de berichten kloppen. Donderdag verscheen in De Telegraaf een artikel met de kop ‘Dweilen met de kraan open op de corona-afdeling: Nog zo’n dienst en ik stop ermee’. De auteur van het stuk beweert dat het aantal coronapatiënten in het Spaarne Gasthuis, een ziekenhuis in Noord-Holland, flink oploopt. “Mensen hebben geen idee hoe zwaar wij het hebben,” valt te lezen in een rode tekstbalk boven het artikel.

Al snel beweerden mensen dat het artikel van De Telegraaf niet op feiten berust. Ze zeiden dat ze contact hadden opgenomen met het ziekenhuis. Twittergebruiker Simone zocht het uit en heeft fragmenten van telefoongesprekken op internet geplaatst.

Het is echt niet waar dat het een groot probleem is

Zo zegt één medewerker van het ziekenhuis aan de telefoon: “Het is wel veilig. Er zijn heel weinig mensen. [Patiënten] die van Covid verdacht worden, die komen apart het ziekenhuis binnen.”

Een medewerker van de afdeling communicatie van het Spaarne Gasthuis zegt in een ander fragment: “Wij gaan geen aantallen noemen. Het is echt niet waar dat het een groot probleem is. Ik heb het artikel niet letter voor letter gelezen, maar dat wij hier overvol liggen, dat is gewoon niet waar.”

Het advies van Simone: “Blijf kritisch, geloof niet alles wat je leest, onderzoek zelf!”

Beluister de fragmenten hieronder:

4.6 10 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jack
jack
11 maanden geleden

Telegraaf is reeds lange tijd een fake nieuws krant. daar is niet veel veranderd aan deze krant sinds de 2e Wereld Oorlog.

PREDATOR
PREDATOR
11 maanden geleden

Regering regering regering…ik had toch wel betere leugens verwacht van jullie ” profi-leugenaars”…Word steeds lastiger voor ze..
Word tijd dat wij het overnemen daar…

Brandnetel
Brandnetel
11 maanden geleden

Dat is zeker niet waar. Het is wel waar dat wij de banken straks moeten redden. Daarom ga naar barstmaar.eu en teken de petitie.

William
William
11 maanden geleden

Dat de mensen uberhaupt nog artikelen van de Telegraaf lezen.. in de tweede wereldoorlog waren ze al fout en blijkbaar hebben ze het niet afgeleerd…

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster over de vele geprikte covidpatiënten: ‘Er wordt niet over gesproken’

Verpleegster Amber Lemons uit de Amerikaanse staat ...

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x