Homepagina » Binnenland » Zo kun je zien of je iPhone stiekem een coronatracker is
iPhone

Zo kun je zien of je iPhone stiekem een coronatracker is

Veel Amerikaanse iPhone-gebruikers deden in de afgelopen dagen een verrassende ontdekking. Onder het tabje ‘privacy’ in de gezondheids-app zagen ze een nieuwe functie: ‘COVID-19 Exposure Logging’, oftewel blootstelling aan Covid-19 bijhouden. De instelling is onderdeel van de nieuwste update van het iOS-besturingssysteem voor de iPhone, iOS 13.5.

De functie lijkt in de afgelopen dagen stilletjes geïnstalleerd te zijn door Apple. De instelling is ook aangetroffen op Android-toestellen.


De coronatracker was na de aankondiging van de update op social media al voer voor paniek. Veel mensen zeiden dat de tracker een inbreuk was op de privacy.

Ook Nederlandse gebruikers zouden toegang moeten hebben tot de functie. iCreate Magazine laat weten dat de coronatracker is ontwikkeld door Apple en Google. De functie stelt officiële instanties, zoals het RIVM, in staat om een app te lanceren die gebruikmaakt van de door Apple en Google ontwikkelde functie. Zo’n corona-app stelt je in staat om de coronatracker te activeren, aldus iCreate. Veel EU-landen lijken interesse te hebben in een corona-app.

Je vindt de functie door op je iPhone (met iOS 13.5) op ‘Privacy’ te tikken en naar ‘Gezondheid’ te gaan. Hier tik je op ‘Blootstelling aan COVID-19’. Als de corona-app er is, kun je de functie ‘Blootstelling bijhouden’ inschakelen.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aakje
Aakje
5 maanden geleden

Niet dat ze nog niets van je weten, maar gelukkig voer ik niet iedere update automatisch uit.
KOm ik niet om de update heen, dan gaat ie sowieso uit. Of helemaal back to basics met mn Nokia 😉

salvar
salvar
Reactie op  Aakje
5 maanden geleden

@Aakje

ja dat is de beste manier als je nog contact wil en anders de hele zooi eruit.

Willem
Willem
Reactie op  Aakje
5 maanden geleden

Dat kun je beter direct doen, weg met dat ding. Kan er toch niks aan veranderen maar misschien is deze goede uitleg van die coronawet een eyeopener voor sommigen
https://www.youtube.com/watch?v=lTodEGmBvGI

Rob
Rob
Reactie op  Aakje
5 maanden geleden

Aakje, back to basic Nokia. Bellen en sms via het fantastische 2G. En verder ook echt helemaal niks. Geen camera, mp3 speler, zelfs geen SD kaart. Puur en alleen bellen en sms. Ik gebruik dat ding al niet eens in de huidige situatie, ik had hem alleen maar voor noodgevallen. Lekker goedkoop in aanschaf: 20 euro. Goedkoper is er bijna niet meer te krijgen.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0420/2553/products/NOKIA_105_NEO_896x700.jpg?v=1529723572

Rob Klaasen
Rob Klaasen
5 maanden geleden

Op de phones van Apple dus geïnstalleerd , ben ik even blij dat ik met Apple helemaal klaar ben . Je koopt daar een product wat nog eens stervensduur is , en naderhand blijkt dat Apple continue blijft bepalen wat wel en wat niet . Als je b.v zoals in dit geval een phone koopt is die van jouw alleen en is er geen spetter meer niks meer van Apple bij ten minste dat denk je puur van jezelf , maar in werkelijkheid is die niet 100% van je want Apple bepaalt wat wel en wat niet . Sorry maar voor deze ongein ga ik geen fors bedrag neertellen om zogenaamd de show te stelen ben belazert . Apple komt er bij mij niet meer in .

MdeFilosoof
MdeFilosoof
5 maanden geleden

Ja wat dacht je dan dat ze zouden doen, dat ze het even aan je komen vragen of je een spion wil laten installeren in je telefoon? Weer een zoveelste bewijs van de fascistische heilstaat waarin we leven. Het wordt aftellen naar de kristalnacht. Waarop de niet gevaccineerde en iPhone loze worden uitgestoten, beroofd en in elkaar worden geslagen alleen maar om wie ze zijn. Dankuwel brave medeburgers van Nederland die altijd volgzaam de media en overheid hebben gevolgd op de weg naar het corona fascisme.

Enki
Enki
5 maanden geleden

Oplossing: Hamer en terug naar Nokia 3310

P.M.
P.M.
Reactie op  Enki
5 maanden geleden

Ik ben verre van verknocht aan mijn gsm Nokia ???? en daar ben ik zeer blij om en dat in zovele opzichten.
De grote menigte lopen met hun kop voordurend te staren naar hun o zo onmisbaar stom ding , zelfs op cafe , restaurant ,auto , winkels enz… Hallo er is nog een LEVEN buiten dat stom ding.

salvar
salvar
5 maanden geleden

is het malieveld geen openbare ruimte?
zo ja wat let je om daar te gaan staan en om te pesten 1,5 meter afstand?
de wurgslangen en de niet menselijke politie zullen er wel op de loer staan.

even terug naar smartphone , weggooien of weg stoppen maar niet gebruiken dat is ook de kracht (gedeeltelijk) van het volk.
kom op er moet iets gebeuren toch al doe je dit maar.

Sina
Sina
5 maanden geleden

Ik heb ook even gekeken op mijn Iphone (XR) , die heeft onlangs een update gehad naar iOS 13.5.1 , en heb gelijk gekeken bij de app gezondheid, maar ik heb hem dus nog niet, maar zodra hij er in zit gaat die per direct uit !

Dirk
Dirk
5 maanden geleden

Wat denk je van android , met elke update wordt ook jouw smartphone er klaar voor gemaakt.

Zoek maar in de instellingen naar covid,

Zet je Bluetooth en Locatie maar uit

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 maanden geleden

Werk aan de winkel voor Kasja Ollongren, BiZa.
Of voor onze privacy waakhonden (bits for freedom, autoriteit persoonsgegevens).
Of de machtige EU, die menen voor onze digitale belangen op te komen.
Reken daar maar niet op.
We zijn veranderd in een land met een totalitair regime.
De Democratie en de Rechtsstaat hangen aan de wilgen.
Het is goed dat de anti-democratische krachten zichzelf op deze wijze in de schijnwerpers zetten.
Herkenbaar, openlijk en dus kwetsbaar.
Een weg te gaan, maar volk beslist uiteindelijk.

anoniem
anoniem
Reactie op  Herman de Graaf
5 maanden geleden

Kasja kan nog geeneens in toestand van crisis besluiten de huurverhoging stop te zetten, laat staan constant bespioneerd te worden door de Russische geheime dienst?

Alfredo
Alfredo
5 maanden geleden

Wake up ninefornews,

Lieve mensen waar maken jullie je druk om.

De data die nodig is, is allang binnen. Deze software is in januari al uitgerold. Bluetooth was een zoethouder.

Het gaat allemaal om de rfid chip die in je telefoon zit. In zweden zijn er al 5000 mensen mee gechipt, stel je hebt je telefoon niet bij je. Denk niet dat het handig is voor bankzaken want alleen daarvoor is die chip te duur.

Deze chip is ontwikkeld door het leger. Is langzaam aan in alle telefoons geplaatst en niemand zag het nut er echt van in. Maar het schade niet dus waarom niet. Deze chip is speciaal gemaakt om mensen op afstand te kunnen volgen via een high speed wlan. Denk aan een starlink die vanuit de ruimte een 5G verbinding maakt en zo jou geolocatie kan uitlezen of je hartslag, core tempratuur. Maar die is nauwkeurig op een meter/1,5 meter.

Voel je hem aankomen. Deze software was er alleen voor om een bepaalde data set uit jou toestel op te slaan. Denk je werkelijk dat als nederland een app wilt met bluetooth dat Apple of Android daar in gaat investeren? Nee tuurlijk niet. Dit is voor over de hele wereld hetzelfde.

Dit is nu werkelijk big brother 2.0 we zullen voorzichter moeten worden met onze toestellen overal mee naartoe nemen en voor gebruiken. Gebruik een VPN buitenshuis er zijn tal van mogelijkheden.

Maar deze app uitschakelen en de diagnostiek uitschakelen is als een tv uitzetten, die gaat nooit uit. Je rfid chip ook niet. Die word gewoon netjes op afstand aangezet als dat moet zonder dat de gebruiker dit in de gaten heeft.

Artikel uit 2012:
https://www.thenewamerican.com/tech/computers/item/11286-us-military-seeking-implantable-microchips-in-soldiers

d1rty
d1rty
5 maanden geleden

Oud medewerkers van de Stasi en aanhangers van het DDR tijdperk zijn er jaloers op. Putin zei het jaren terug al : Jullie denken dat je vrij bent in het westen maar dat is niet zo en jullie leven is één grote leugen, wat vreemd dat niemand in opstand komt.

x

Check Also

EU

EU wil geen ministerie van waarheid, maar eigenlijk ook weer wel

Volgens de Europese Commissie is nepnieuws een ...

coronavaccin

Hoogleraar Pierre Capel: ‘Het coronavaccin is helemaal geen vaccin’

Steeds meer artsen en hoogleraren verzetten zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x