Homepagina » Binnenland » Zo kun je zien of je iPhone stiekem een coronatracker is
iPhone

Zo kun je zien of je iPhone stiekem een coronatracker is

Veel Amerikaanse iPhone-gebruikers deden in de afgelopen dagen een verrassende ontdekking. Onder het tabje ‘privacy’ in de gezondheids-app zagen ze een nieuwe functie: ‘COVID-19 Exposure Logging’, oftewel blootstelling aan Covid-19 bijhouden. De instelling is onderdeel van de nieuwste update van het iOS-besturingssysteem voor de iPhone, iOS 13.5.

De functie lijkt in de afgelopen dagen stilletjes geïnstalleerd te zijn door Apple. De instelling is ook aangetroffen op Android-toestellen.


De coronatracker was na de aankondiging van de update op social media al voer voor paniek. Veel mensen zeiden dat de tracker een inbreuk was op de privacy.

Ook Nederlandse gebruikers zouden toegang moeten hebben tot de functie. iCreate Magazine laat weten dat de coronatracker is ontwikkeld door Apple en Google. De functie stelt officiële instanties, zoals het RIVM, in staat om een app te lanceren die gebruikmaakt van de door Apple en Google ontwikkelde functie. Zo’n corona-app stelt je in staat om de coronatracker te activeren, aldus iCreate. Veel EU-landen lijken interesse te hebben in een corona-app.

Je vindt de functie door op je iPhone (met iOS 13.5) op ‘Privacy’ te tikken en naar ‘Gezondheid’ te gaan. Hier tik je op ‘Blootstelling aan COVID-19’. Als de corona-app er is, kun je de functie ‘Blootstelling bijhouden’ inschakelen.

4 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aakje
Aakje
1 jaar geleden

Niet dat ze nog niets van je weten, maar gelukkig voer ik niet iedere update automatisch uit.
KOm ik niet om de update heen, dan gaat ie sowieso uit. Of helemaal back to basics met mn Nokia 😉

Rob Klaasen
Rob Klaasen
1 jaar geleden

Op de phones van Apple dus geïnstalleerd , ben ik even blij dat ik met Apple helemaal klaar ben . Je koopt daar een product wat nog eens stervensduur is , en naderhand blijkt dat Apple continue blijft bepalen wat wel en wat niet . Als je b.v zoals in dit geval een phone koopt is die van jouw alleen en is er geen spetter meer niks meer van Apple bij ten minste dat denk je puur van jezelf , maar in werkelijkheid is die niet 100% van je want Apple bepaalt wat wel en wat niet . Sorry maar voor deze ongein ga ik geen fors bedrag neertellen om zogenaamd de show te stelen ben belazert . Apple komt er bij mij niet meer in .

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 jaar geleden

Ja wat dacht je dan dat ze zouden doen, dat ze het even aan je komen vragen of je een spion wil laten installeren in je telefoon? Weer een zoveelste bewijs van de fascistische heilstaat waarin we leven. Het wordt aftellen naar de kristalnacht. Waarop de niet gevaccineerde en iPhone loze worden uitgestoten, beroofd en in elkaar worden geslagen alleen maar om wie ze zijn. Dankuwel brave medeburgers van Nederland die altijd volgzaam de media en overheid hebben gevolgd op de weg naar het corona fascisme.

Enki
Enki
1 jaar geleden

Oplossing: Hamer en terug naar Nokia 3310

x

Check Also

arts

Arts-microbioloog Red Team: ‘Steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis’ (77,8% deze maand)

Het RIVM meldde dat de prognoses voor ...

arts

‘VWS stelt kliklijn in voor kritische artsen en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren’

Huisarts Els van Veen kreeg vorige week ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x