BinnenlandCorona

Zo kun je zien of je iPhone stiekem een coronatracker is

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel Amerikaanse iPhone-gebruikers deden in de afgelopen dagen een verrassende ontdekking. Onder het tabje ‘privacy’ in de gezondheids-app zagen ze een nieuwe functie: ‘COVID-19 Exposure Logging’, oftewel blootstelling aan Covid-19 bijhouden. De instelling is onderdeel van de nieuwste update van het iOS-besturingssysteem voor de iPhone, iOS 13.5.

De functie lijkt in de afgelopen dagen stilletjes geïnstalleerd te zijn door Apple. De instelling is ook aangetroffen op Android-toestellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png


De coronatracker was na de aankondiging van de update op social media al voer voor paniek. Veel mensen zeiden dat de tracker een inbreuk was op de privacy.

Ook Nederlandse gebruikers zouden toegang moeten hebben tot de functie. iCreate Magazine laat weten dat de coronatracker is ontwikkeld door Apple en Google. De functie stelt officiële instanties, zoals het RIVM, in staat om een app te lanceren die gebruikmaakt van de door Apple en Google ontwikkelde functie. Zo’n corona-app stelt je in staat om de coronatracker te activeren, aldus iCreate. Veel EU-landen lijken interesse te hebben in een corona-app.

Je vindt de functie door op je iPhone (met iOS 13.5) op ‘Privacy’ te tikken en naar ‘Gezondheid’ te gaan. Hier tik je op ‘Blootstelling aan COVID-19’. Als de corona-app er is, kun je de functie ‘Blootstelling bijhouden’ inschakelen.

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aakje
Aakje
3 jaren geleden

Niet dat ze nog niets van je weten, maar gelukkig voer ik niet iedere update automatisch uit.
KOm ik niet om de update heen, dan gaat ie sowieso uit. Of helemaal back to basics met mn Nokia 😉

Rob Klaasen
Rob Klaasen
3 jaren geleden

Op de phones van Apple dus geïnstalleerd , ben ik even blij dat ik met Apple helemaal klaar ben . Je koopt daar een product wat nog eens stervensduur is , en naderhand blijkt dat Apple continue blijft bepalen wat wel en wat niet . Als je b.v zoals in dit geval een phone koopt is die van jouw alleen en is er geen spetter meer niks meer van Apple bij ten minste dat denk je puur van jezelf , maar in werkelijkheid is die niet 100% van je want Apple bepaalt wat wel en wat niet . Sorry maar voor deze ongein ga ik geen fors bedrag neertellen om zogenaamd de show te stelen ben belazert . Apple komt er bij mij niet meer in .

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Ja wat dacht je dan dat ze zouden doen, dat ze het even aan je komen vragen of je een spion wil laten installeren in je telefoon? Weer een zoveelste bewijs van de fascistische heilstaat waarin we leven. Het wordt aftellen naar de kristalnacht. Waarop de niet gevaccineerde en iPhone loze worden uitgestoten, beroofd en in elkaar worden geslagen alleen maar om wie ze zijn. Dankuwel brave medeburgers van Nederland die altijd volgzaam de media en overheid hebben gevolgd op de weg naar het corona fascisme.

Enki
Enki
3 jaren geleden

Oplossing: Hamer en terug naar Nokia 3310

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x