Binnenland

Ziedaar de testsamenleving: je moet gaan bewijzen dat je ‘gezond’ bent

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In dierentuinen, musea, pretparken en voetbalstadions wordt deze maand een proef gedaan met toegangstesten, om te kijken hoe evenementen met grootschalig testen weer van start kunnen. Het kabinet begint nog deze week met de proeven.

Bezoekers moeten een testbewijs tonen waaruit blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Zo mogen er bij de eredivisiewedstrijd PSV tegen FC Groningen 4000 toeschouwers in het stadion in Eindhoven zijn en bij Ajax tegen AZ in Amsterdam 7500. De Keukenhof gaat ook open voor de proeven en ook casino’s en speelhallen mogen meedoen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Filmregisseur en schrijver Dick Maas schrijft in een reactie op Twitter:

Drie fasen

VNO-NCW, de grootste werkgeversorganisatie van Nederland, kwam vorig jaar al met een concept voor de ‘testsamenleving’. Het is daarbij de bedoeling om massaal te gaan testen.

Het concept bestaat uit drie fasen. In de testsamenleving wordt in gebieden met hoge besmettingscijfers in de eerste fase in korte tijd de hele bevolking getest. Mensen die positief testen, blijven 10 dagen thuis.

In de tweede fase is de horeca open en zijn bijeenkomsten toegestaan, maar moeten mensen nog wel 1,5 meter afstand bewaren. Mensen die niet kunnen thuiswerken, laten zich dagelijks testen. En nu komt het: “Met een groene (negatieve) coronatest in de hand mag je die dag aan het werk. Je kunt ook weer reizen, want met een recente negatieve test in de hand mag je het vliegtuig in.”

In de derde en laatste fase geldt de 1,5 meterregel niet meer en gaat Nederland weer open. Mensen krijgen alleen na een groene coronatest toegang tot bijvoorbeeld horeca, bioscopen en evenementen.

We komen nooit van de testsamenleving af

“De testsamenleving wordt, als het aan VNO-NCW en het demissionair kabinet ligt, het ‘nieuwe normaal’. Je lichaam behoort tot de Staat en zij vertrouwen jou niet. Je moet gaan bewijzen dat je ‘gezond’ bent,” licht journalist Annelies Strikkers toe.

“Wie denkt dat dit een tijdelijk iets zal zijn, zal bedrogen uitkomen. Op de routekaart coronamaatregelen beland je pas op het niveau ‘waakzaam’ als er minder dan 35 positieve testen per 100.000 inwoners PER WEEK zijn in jouw regio. We komen nooit van de testsamenleving af,” voegt ze toe.

Met het vaccinatiepaspoort in aantocht gaat zo’n testsamenleving naadloos overlopen in de samenleving die we nu in Israël zien. Medische apartheid, aldus Strikkers.

4.9 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Het lijkt niet zo maar dit is allemaal goed. Hoe meer draconische regels hoe beter. Hoe meer vuig volk in de regering hoe beter.

Sneller kun je het volk nl niet wakker krijgen. En zodra dat een feit is breekt hier ook de pleuris los.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Persoonlijke gezondheidsinformatie is jouw privacy .. Niemand moet aan dit nazi praktijk meedoen !!

Boulie
Boulie
3 jaren geleden

Niemand , maar dan ook niemand moet hier aan mee gaan doen. Alleen door ongehoorzaamte zijn kunnen we van deze onnodige ellende af komen. Het is voor iedereen door de appel heen bijten. Het doet zeker pijn om toch niet naar een evenement te gaan.Gaan ze wel massaal, komen we nooit meer vanaf.VNO-NCW kan de boom in.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Moge zij snel failliet gaan en goed hard, echter ik vermoed maar zo dat de massa – dagelijks – massaal in de rij gaat staan voor de sneltest of dat zij zich zonder slag of stoot laten injecteren met een gevaarlijk goedje om maar het terrasje te mogen pakken of naar de standaard, niet door hen uitgedachte, festivals te gaan zodat men zelf niet meer hoeft na te denken.
Het denken, waarom zou men ook?

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x