Homepagina » Gezondheid » Zombiegedrag: kinderen slikken steeds meer antipsychotica
Zombiegedrag: kinderen slikken steeds meer antipsychotica

Zombiegedrag: kinderen slikken steeds meer antipsychotica

Ons land telt steeds meer kinderen die zware antipsychotica slikken. In 2012 gebruikten ruim 16.000 kinderen antipsychotica, tegen 13.000 in het jaar 2007.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) noemt dit een zorgwekkende ontwikkeling omdat er weinig bekend is over de bijwerkingen.

“Hoewel op basis van de gegevens niet duidelijk is wat de reden van de stijging is, vindt het CBG de snelle toename van gebruik van dergelijke middelen bij jongeren zorgelijk,” aldus het college.

Therapie

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek dat ook het gebruik per kind is toegenomen. In 2007 kregen kinderen gemiddeld drie recepten per jaar, maar dat zijn er intussen drieëneenhalf. Het onderzoek is gebaseerd op cijfers die zijn opgevraagd bij de Stichting Farmaceutische Kengetallen.

“Antipsychotica onderdrukken alleen de ergste problemen,” zei kinderpsychiater Peter Dijkshoorn, die vindt dat ze alleen in noodgevallen mogen worden voorgeschreven. “Via therapie moet aan een oplossing worden gewerkt.”

Antipsychotica zijn geneesmiddelen die door artsen worden voorgeschreven tegen ernstige psychiatrische klachten. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor volwassenen.

Daarnaast is er nog maar weinig onderzoek gedaan naar schadelijke effecten bij kinderen. Farmaco-epidemioloog Rob Heerdink stelt dat kinderen er diabetes van kunnen krijgen. Antipsychotica verstoren bovendien de groei en het is te verwachten dat ze ook schadelijk zijn voor de hersenen, aldus Heerdink.

Afstomping

Antipsychotica kunnen onbehandelbare iatrogene neurologische aandoeningen als parkinsonisme en tardieve dyskinesie veroorzaken. Ze kunnen ook het levensbedreigende maligne neuroleptica syndroom (NMS) veroorzaken. Clozapine, dat in Nederland onder de naam Leponex op de markt is, kan agranulocytose veroorzaken, waardoor het immuunsysteem wordt platgelegd.

Antipsychotica veroorzaken vaak ingrijpende gedragsveranderingen zoals indifferentie en emotionele vervlakking en afstomping, soms aangeduid als zombiegedrag. Gebruikers van antipsychotica die roken hebben de neiging om meer te gaan roken of weer te gaan roken als ze daar eerder mee waren gestopt.

Gebruikers van antipsychotica hebben ook vaak de neiging veel koffie te drinken en veel zoet te eten. De klassieke antipsychotica versterken bovendien de neiging tot het gebruik van alcohol en drugs.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. Men heeft het wel eens over ascentie ofwel de verheffing van de mensheid. Als ik dit soort berichten lees geloof ik er helemaal niks van. Men stompt meer en meer af.

  1 likes
 2. Tegenwoordig mag een kind geen kind meer zijn,rennen,gillen,wilde spelletjes,een grote mond, noem maar op,dat kan niet meer tegenwoordig!Het liefst een kind drogeren,zodat ie als een bejaarde op de bank zit de hele dag!
  Drogeren met antipsychotica?Dat kan niet goed zijn voor de ontwikkeling van een kind.
  Geef het kind de ruimte,aandacht en vooral liefde dat het nodig heeft en geen medicijnen die niets oplossen,maar het kind geestelijk en lichamelijk vergiftigen!

  1 likes
 3. Onvoorstelbaar, ik zag een moeder die haar zoon (kleuter) aan de pillen had op het journaal van gisteren op RTL4. Hij had last van overprikkeling en werd of angstig of agressief en dat reageerde het kind af op de moeder. Hup, pillen erin en moeder kan relaxen. Ongelofelijk dat je voor medicijnen kiest terwijl er het kind niet ‘ziek’ is en je de gevolgen niet weet. Mijn zoon is ‘hoogsensitief’en heeft dezelfde reactie. Wat helpt is uitrazen, troosten, knuffelen en lekker buiten gaan wandelen door de bossen. Maar ja, gemakzuchtige en kortzichtige moeders maar ook leraren kiezen liever voor om het kind te verdoven voor hun eigen gemak.

  0 likes
 4. Ik ben ondeskundig, dus datgene dat ik vind is gebaseerd op mijn eigen inzicht en ervaring.
  Ik meen te mogen zeggen dat ouders in belangrijke mate invloed hebben op het gedrag van kinderen in de eerste paar levens jaren. Mijn mening dus.
  Kinderen hebben ‘triggers’ die geactiveerd worden door invloeden van hun omgeving.
  Natuurlijk kunnen we met chemische preparaten de ‘triggers’ bij onze kinderen onderdrukken.
  Mag ik dat vergelijken met het agrarisch bedrijf: kunstmatig de natuur naar onze hand zetten met chemische preparaten.
  Nog even en we gaan gen-modificatie toepassen op onze kinderen, wanneer hun gedrag niet past binnen onze levensstijl.

  Maar misschien zie ik het verkeerd, en is er daadwerkelijk iets mis met een grote groep kinderen, en ligt het niet aan de opgeving waarin ze opgroeien.
  Ik sta open voor andere opvattingen.

  0 likes
 5. Ook voor dit soort zaken zou het goed zijn als we een geheel nieuwe opstart krijgen…een nieuw begin, en dan alles anders inrichten passend bij mens en natuur. Deze ongein heeft lang genoeg geduurd…geef ieder mens de aandacht die nodig is en leef positief!

  0 likes
 6. We krijgen een 50% toename van Alzheimer en niet te vergeten de ADHD Autisme en de Allergie golf die we over ons heen krijgen. We worden openlijk vergiftigd en iedereen vind het prima.

  0 likes
 7. herman de graaf

  ik denk dat we het moeten zoeken in de inname van de verpeste lucht en het gif in het eten en ik ben ook geen deskundige maar dat gevoel raak ik niet kwijt.
  kijk bij de dokter en ziekenhuizen en de opvang en begeleiding bij ggnet is onvoorstelbaar hoeveel mensen daar lopen en je mag blij zijn dat je zelf nog gezond ben,neem ik aan.

  0 likes
 8. Kinderen worden tegenwoordig knettergek gemaakt op school! Ze moeten veel te veel presteren. Er is geen tijd en geen ruimte meer om zich te ontwikkelen in het echte leven buiten en een beetje te fantaseren en weg te dromen. Veel ouders hebben of nemen zelf ook geen tijd meer voor hun nderen in deze idiote prestatie maatschappij. Komt allemaal uit de USA, die waanzin!

  0 likes
 9. John van Dokkumburg

  Antipsychotica preparaten zijn strikt genomen geen geneesiddelen of medicijnen en geven emotionele ziektes geen kans om te genezen maar onderdrukking alleen . .. en wie zei ook alweer woorden met de strekking van .. trek het probleem er maar uit …

  Echt een doden cultuur in dom psychiatrisch nederland ( en daarbuiten )

  Wie is onbewust schizofreen, is een vraag die zal moeten worden beantwoord .

  0 likes
 10. [quote name=”Helena”]Onvoorstelbaar, ik zag een moeder die haar zoon (kleuter) aan de pillen had op het journaal van gisteren op RTL4. Hij had last van overprikkeling en werd of angstig of agressief en dat reageerde het kind af op de moeder. Hup, pillen erin en moeder kan relaxen. Ongelofelijk dat je voor medicijnen kiest terwijl er het kind niet ‘ziek’ is en je de gevolgen niet weet. Mijn zoon is ‘hoogsensitief’en heeft dezelfde reactie. Wat helpt is uitrazen, troosten, knuffelen en lekker buiten gaan wandelen door de bossen. Maar ja, gemakzuchtige en kortzichtige moeders maar ook leraren kiezen liever voor om het kind te verdoven voor hun eigen gemak.[/quote]

  Groot gelijk. Echte aandacht en tijd is heilzaam voor kinderen (maar eigenlijk voor alles, vrienden, partner, familie en zelfs je huisdieren). Dergelijke middelen kun je niet vergelijken met paracetamol tegen de hoofdpijn, maar zo wordt het wel door veel ouders gezien.

  0 likes
 11. [quote name=”Helena”]Onvoorstelbaar, ik zag een moeder die haar zoon (kleuter) aan de pillen had op het journaal van gisteren op RTL4. Hij had last van overprikkeling en werd of angstig of agressief en dat reageerde het kind af op de moeder. Hup, pillen erin en moeder kan relaxen. Ongelofelijk dat je voor medicijnen kiest terwijl er het kind niet ‘ziek’ is en je de gevolgen niet weet. Mijn zoon is ‘hoogsensitief’en heeft dezelfde reactie. Wat helpt is uitrazen, troosten, knuffelen en lekker buiten gaan wandelen door de bossen. Maar ja, gemakzuchtige en kortzichtige moeders maar ook leraren kiezen liever voor om het kind te verdoven voor hun eigen gemak.[/quote]

  Moet je nagaan hoezeer die moeder een enorme plaat voor haar kop heeft en heel achterbaks haar kind drogeert om het rustig te maken. Voor mij geeft dit alweer aan hoe vals vele mensen zijn en geen hart hebben. Schijnheiligheid op en top.

  0 likes
 12. [quote name=”m&m”]herman de graaf

  ik denk dat we het moeten zoeken in de inname van de verpeste lucht en het gif in het eten en ik ben ook geen deskundige maar dat gevoel raak ik niet kwijt.
  kijk bij de dokter en ziekenhuizen en de opvang en begeleiding bij ggnet is onvoorstelbaar hoeveel mensen daar lopen en je mag blij zijn dat je zelf nog gezond ben,neem ik aan.[/quote]

  MS-patient, sinds mijn kinderjaren. Naar naar mijn mening ook weer door activatie van een ‘trigger’ op jonge leeftijd.
  Ik ben overtuigd dat voorwaardelijke factoren op jonge leeftijd, de basis leggen voor het op latere leeftijd uiten van bepaalde chronische ziekten. Zowel lichamelijk als psychisch.

  0 likes
 13. Betreffende moeder op rtl4-nieuws, kan men natuurlijk niets verwijten. Zit rustig achter haar draadloze laptop, zich de mikmak te zoeken, wat er met haar kind loos is. Gsm in de aanslag en Dect op de achtergrond.Umts op de hoek van de straat om alles in ‘goede’ banen te leiden.
  Antipsyche, antilichaam, antikind, antimens, antinatuur.

  0 likes
 14. College ter Burgerbedrog vanwege Geneesmiddelen.

  MAWM is Met Alle Winden Meepraten. Daar is dit college heel goed in en ben je altijd een enkel geval.

  0 likes
 15. Oh god ik kom niet bij van de reacties.. Kinderen worden teveel gepest, dit komt al gauw zo over in een samenleving waar men bij elk wissewasje help roept en vooral niet zelf corrigerend optreed, want dit is onder ons niveau. Het ultieme argument voor hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Kinderen behoren weer ouderwets voor zichzelf opkomen, en leren met vervelende situaties om leren gaan.

  Of deze kinderen moeten altijd presteren… Nog zo een dooddoener, het school niveau in Nederland is schrikbarend laag. Je mag dan toch wel eisen dat ze meekunnen op dat lage niveau. Afgelopen zomer(hier winter) familie op bezoek, waar de neefjes uit Nederland, mijn kinders wilde helpen met het huiswerk, de schaamte was enorm toen zij bijvoorbeeld niet begrepen van een paar simpele opgaven met wiskunde, en dan te bedenken dat de twee jaar ouder zijn, echter dit voor mij en mijn kinders simpele opgaven, waren onbekende stof voor mijn oudere neefjes. Dus hoezo presteren

  0 likes
 16. een aantal mensen zoals Helena en Aardebewoner staan wel heel snel met hun oordeel klaar zeg! ik ken een paar kinderen die pdd-nos hebben en daardoor bv heel erg angstig zijn. hoe zou dat komen? door chemtrails, voeding, straling? ben bang van wel. oordeel niet zo achterlijk over die moeders die zogenaamd voor hun eigen gemak hun kinderen drogeren of ze niet genoeg aandacht geven! ga er maar aan staan! en nee helena, je kunt niet jouw eigen kind vergelijken met kinderen die je niet eens kent! hoogsensitief zou ik ook worden met zo’n botte moeder! Bah! wat een negativiteit!

  0 likes
 17. De mensen kijken tegenwoordig alleen naar het probleem inplaats van naar de oorzaak te kijken 😉

  0 likes
 18. we leven in een jachtige wereld, geen tijd om ziek te zijn, of rust te nemen, alles moet maar, vervuild voedsel, vervuilde lucht, vervuilde mind
  en ieder gaat maar door, en maar zeggen ik ben gelukkig jawel chemisch gelukkig zal je bedoelen, geprikkelde kinderen tja ouders kunnen of iwillen er niet mee om gaan de status van het leven moet hoog gehouden worden
  de dwang van de overheid is enorm, iedereen moet werken, als la dat geld wat in nederland in omloop is eens verdeeld wordt onder alle bewoners en het gewoon uitgeven zou het dan nog zo erg zijn? en werken alleen als het leuk is
  maar ja geld bestaat niet het is lucht en iedereen laat zich daardoor belazeren

  0 likes
 19. @6 @Pascal, ik vind het helemaal niet prima, ik ben geheel tegen….maar ook hier geldt voor eenieder, verbeter de wereld begin bij jezelf.

  0 likes
 20. Kies massaal voor de holistische benadering om het tij de keren…

  0 likes
 21. [quote name=”Herman de Graaf”][quote name=”m&m”]herman de graaf

  ik denk dat we het moeten zoeken in de inname van de verpeste lucht en het gif in het eten en ik ben ook geen deskundige maar dat gevoel raak ik niet kwijt.
  kijk bij de dokter en ziekenhuizen en de opvang en begeleiding bij ggnet is onvoorstelbaar hoeveel mensen daar lopen en je mag blij zijn dat je zelf nog gezond ben,neem ik aan.[/quote]

  MS-patient, sinds mijn kinderjaren. Naar naar mijn mening ook weer door activatie van een ‘trigger’ op jonge leeftijd.
  Ik ben overtuigd dat voorwaardelijke factoren op jonge leeftijd, de basis leggen voor het op latere leeftijd uiten van bepaalde chronische ziekten. Zowel lichamelijk als psychisch.[/quote]
  daar moet ik je gelijk in geven,de ziektes komen vaak naar jaren te voorschijn,sterkte verder.

  0 likes
 22. [quote name=”saskia”]@6 @Pascal, ik vind het helemaal niet prima, ik ben geheel tegen….maar ook hier geldt voor eenieder, verbeter de wereld begin bij jezelf.[/quote] Ik bedoel dat bijna niemand er weet van heeft. Als je erover begint hebben ze vaak geen interesse. Ik heb ADHD en mijn moeder heeft Alzheimer en als je zo geconfronteerd word ga je verder kijken.

  0 likes
 23. Misschien een optie om voortaan Robotkinderen te nemen a la A.I.? Want veel kinderen zijn echt te beklagen tegenwoordig, het doet pijn aan mijn hart om het schouwspel te zien dat onze welvaarstaat en samenleving is, geen goede plek om kinderen met een ziel, van vlees en bloed in groot te brengen.

  0 likes
 24. [quote name=”Miranda”]een aantal mensen zoals Helena en Aardebewoner staan wel heel snel met hun oordeel klaar zeg! ik ken een paar kinderen die pdd-nos hebben en daardoor bv heel erg angstig zijn. hoe zou dat komen? door chemtrails, voeding, straling? ben bang van wel. oordeel niet zo achterlijk over die moeders die zogenaamd voor hun eigen gemak hun kinderen drogeren of ze niet genoeg aandacht geven! ga er maar aan staan! en nee helena, je kunt niet jouw eigen kind vergelijken met kinderen die je niet eens kent! hoogsensitief zou ik ook worden met zo’n botte moeder! Bah! wat een negativiteit![/quote]

  PDD/NOS is een modeziekte en wordt nogal eens gebruikt een een pgb aan te vragen. Lekker vangen maar ik vind dat prima hoor (geen jaloezie of zo) maar het mag wel eens gezegd worden. Vroeger bestonden dit soort “ziekten” niet.

  0 likes
 25. [quote name=”Pascal”]We krijgen een 50% toename van Alzheimer en niet te vergeten de ADHD Autisme en de Allergie golf die we over ons heen krijgen. We worden openlijk vergiftigd en iedereen vind het prima.[/quote]

  Sja dat heb je met die watjesmaatschappij met al die bange mensen die zooooooooo ontzettend met ziekten bezig zijn. Ik weet nog de TV-beelden van al die Amsterdamse grachtengordelvrouwen die met hun spruit op de arm de prik voor Mexikaanse griep gingen halen. Wat een massahysterie en wat een bangerikken. Is dit het land van jan de Wit of het land van watjes !? En dan laatst Zembla een vrouw (zag er leuk uit) die slikte al 13 jaar Prozac (poeh poeh). Wat een trutje eigenlijk.

  0 likes
 26. Even iets om bij stil te staan, de druk vanuit de maatschappij is enorm als het gaat om het rustiger maken van mensen. Niemand wil hier last van ondervinden, het is al zover dat kinderen gecultiveerd mogen buitenspelen…niks uitrazen in de bossen of lekker klimmen in de bomen zoals dat vroeger wel gebeurde. En dan het verkeer….mensen rijden je gewoon plat, wat een puinhoop. Laat de volwassenen nou eerst eens het goede voorbeeld geven en dan bedoel ik niet die goedbedoelende ouders, maar de buitenwacht die altijd met een (voor)oordeel klaarstaat. Bovendien wordt er tegenwoordig heel snel een etiket geplakt om het kind in het systeem te laten passen. Stigmatiserend vind ik dat, want zo’n etiket wordt (voor het individu) een selffulfilling prophecy…

  0 likes
 27. @Pascal, begrijp wat je bedoelt…tekst door mij misschien even anders geïnterpreteerd dan jij het bedoeld hebt.
  Ik weet wat Alzheimer doet, heb het meegemaakt met mn vader. Bij mij is toen ook iets in werking gezet, maar meer richting het spirituele…wilde zo goed als het kon contact met hem houden…

  0 likes
 28. Ik ben vroeger in veel landen geweest,maar als Nederland vond ik wat een bijzonder tipische en dit is nog nooit bij andere landen gezien heb,dat is de ‘MAGIE’ .

  Nederland is en land waar magie de meeste role speelt bij de bevolking, de magie maakt een deel uit van het leven van nederlanders maar zij voelen dit niet want de magie heeft een bovennatuurlijk macht,daarom nederlanders zouden overmeesterd door magie,en veel nederlanders zijn erin geintereseerd,
  ik gan hierover niet meer willen schrijven maar wil alleen aan mensen die klachten over chemtrails,straling,voeding om nog een andere factor erbij toe te voegen en dat is de magie.

  0 likes
 29. Ooit had ik hyperventilatie. Maar ik wist dat ik geen psychische oorzaak in mijzelf kon vinden. Ik kon zo van het ene naar het andere moment een paniek aanval krijgen zonder reden. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan.
  Ik werd bv erg nerveus/druk door koffie,cola,kleur & smaak stoffen dat maakte dat ik sneller ging ademen, hyperventileren dus.
  Ik had ook hooikoorts zonder de doorsnee klachten.
  Sinds ik weet waar ik wel en niet tegen kan, heb ik geen last meer.
  Ik eet alleen gezonde (bekende merken)dingen. Ik kook alles zelf geen kant en klare voeding. De hooikoortstabletten slik ik niet dagelijks, ik neem ze in als het noodzaak is, dat is in heftige periodes om de 4 dagen 1 tablet, 3 dagen lang.
  Om aan te geven dat je pillen ook niet dagelijks hoeft te slikken als je bv allergisch bent. Hopelijk kan dit bericht andere mensen ook helpen! Ik ben blij dat ik geen last meer heb.

  0 likes
 30. Kinderen groeien tegenwoordig te vaak op in creches, zonder de benodigde liefde en opvoeding van de ouders.
  Dieren worden hier al gestoord van. Lees dit:
  http://www.ru.nl/vox/@757372/pagina/

  0 likes
 31. [quote name=”saskia”]Even iets om bij stil te staan, de druk vanuit de maatschappij is enorm als het gaat om het rustiger maken van mensen. Niemand wil hier last van ondervinden, het is al zover dat kinderen gecultiveerd mogen buitenspelen…niks uitrazen in de bossen oBovendien wordt er tegenwoordig heel snel een etiket geplakt om het kind in het systeem te laten passen. Stigmatiserend vind ik dat, want zo’n etiket wordt (voor het individu) een selffulfilling prophecy…[/quote]

  Helemaal mee eens. Laat jezelf of je kroost niet in een hokje vangen.

  0 likes
 32. Btw. mijn dochter werd jaren geleden getest. Kwam toen ook iets uit met heel veel afkortings letters.
  Rapport snel in de hoek gesmeten. En kind uitgelegd dat zij zo prachtig en bijzonder was dat ze haar niet altijd begrepen. Erg intelligent ook. Fijn he. Ga maar weer lekker spelen.

  “Heeft ze wel genoeg verstandelijk vermogen om de basisschool te kunnen doen” Zit nu op de universiteit. Hahahahhahaha

  0 likes
 33. Het ligt aan ons systeem. Verkeerde prestatiedrang. Sociaal zijn neemt af door consumeerderen. Elk mens moet weer meetellen. Alle vaardigheden moeten goed ontwikkeld zijn voor school/werk, terwijl elk kind wel iets mist. Stress komt voort, omdat de men niet op hun natuurlijke mechanisme kan leven. Hoogste tijd voor een ander systeem.

  0 likes
 34. [quote name=”Elise”]Het ligt aan ons systeem. Verkeerde prestatiedrang. Sociaal zijn neemt af door consumeerderen. Elk mens moet weer meetellen. Alle vaardigheden moeten goed ontwikkeld zijn voor school/werk, terwijl elk kind wel iets mist. Stress komt voort, omdat de men niet op hun natuurlijke mechanisme kan leven. Hoogste tijd voor een ander systeem.[/quote] Je heb volledig gelijk met het systeem maar de rijke beheren dit systeem en dat is moeilijk want corruptie gaat altijd samen met macht en veel geld. Ons gehele opleiding systeem is aan hun gekoppeld om hun samenleving te maken. We hadden al lange tijd wegen kunnen hebben zonder tankstations en als je dat breed gaat zien krijg je een geheel andere samenleving. Thrive heeft daar een mooie docu over.

  0 likes
 35. [quote name=”Padja”]Btw. mijn dochter werd jaren geleden getest. Kwam toen ook iets uit met heel veel afkortings letters.
  Rapport snel in de hoek gesmeten. En kind uitgelegd dat zij zo prachtig en bijzonder was dat ze haar niet altijd begrepen. Erg intelligent ook. Fijn he. Ga maar weer lekker spelen.

  “Heeft ze wel genoeg verstandelijk vermogen om de basisschool te kunnen doen” Zit nu op de universiteit. Hahahahhahaha[/quote]

  Heb je kind mazzel gehad met ondersteuning van thuis. Ik had veel tegenwerking. Na heel erg mijn best gedaan te hebben voor bevestiging van anderen (veel studeren en zo) ben ik na een aantal banen uitgevallen en heb de rol aangenomen van nee niet goed oftewel fout en ben afgekeurd en zit nu in de WIA. Men zou het slachtofferrol kunnen opvatten wat nu uiteraard weer niet de “juiste” mindset is maar dan gaat hier weer het alarm af van nee het is toch niet goed. Dus zie ik wordt er nog cynischer van.

  0 likes
 36. [quote name=”Pascal”][quote name=”Elise”]Het ligt aan ons systeem. Verkeerde prestatiedrang. Sociaal zijn neemt af door consumeerderen. Elk mens moet weer meetellen. Hoogste tijd voor een ander systeem.[/quote] Je heb volledig gelijk met het systeem maar de rijke beheren dit systeem en dat is moeilijk want corruptie gaat altijd samen met macht en veel geld. Ons gehele opleiding systeem is aan hun gekoppeld om hun samenleving te maken. We hadden al lange tijd wegen kunnen hebben zonder tankstations en als je dat breed gaat zien krijg je een geheel andere samenleving. Thrive heeft daar een mooie docu over.[/quote]

  Thrive!! kan niet vaak genoeg herhaald worden.
  Enneh…da’s precie swat ik altijd m’n kroost voorhoud…DIT is het systeem..leer het, gebruik het, benut het..verander het!

  0 likes
 37. Gelukkig zijn er ook instanties die zich hiertegen verzetten en kinderen weer in hun werkelijke kracht zien en wie ze zijn.

  Mooi filmpje: Stop labeling children.

  https://www.youtube.com/watch?v=fxNGI4lSBQQ

  Kijken!

  0 likes
 38. Hi Cynicus,
  Niets is voor niks en gebeurt zomaar.
  Je leert, je ervaart. We vallen en staan weer op.
  Niks mis mee. Einstein na de zoveelste poging zei “ik weet nu tenminste hoe het niet moet, da’s al meer dan veel andere mensen weten”
  Laat je niet in een hokje stoppen. En het cynisch hokje..ach..kom je ook wel weer uit. HUP. Jouw leven, jouw keuze.
  Zet ‘m op!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...