Archeologie

VIDEO: Egyptoloog Zahi Hawass loopt woest weg uit debat over geschiedenis van de wereld

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 22 april stond in een hotel in Caïro het eerste open debat tussen aanhangers van twee compleet verschillende theorieën over de geschiedenis van de wereld gepland. Op die dag zouden de beroemde egyptoloog dr. Zahi Hawass en de Britse schrijver en journalist Graham Hancock met elkaar in debat gaan.

Vlak voor het debat keek Hancock nog even naar zijn slides, toen dr. Hawass een foto voorbij zag komen van de Belgische auteur Robert Bauval, waar Hawass in het verleden vaak onenigheid mee heeft gehad. Dr. Hawass werd gelijk woest en begon te schreeuwen naar Hancock en zijn vrouw Santha (de vrouw met de witte jurk).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Orion

Hawass eiste dat Hancock alle verwijzingen naar Robert Bauval en diens Orion-correlatie-theorie zou verwijderen. Die theorie veronderstelt dat de drie grote piramides op het Gizeh-plateau overeenkomen met de drie sterren in de riem van Orion. Toen Hancock uitlegde dat hij de alternatieve kijk op de geschiedenis niet kon uitleggen zonder te verwijzen naar de theorie van Bauval begon Hawass opnieuw te schreeuwen en liep hij woest de zaal uit.

Eén van de bezoekers wist de tirade van Hawass vast te leggen op video. Terwijl de zaal langzaam volstroomde, wisten de organisatoren van het debat dr. Hawass er toch van te overtuigen terug te keren naar de zaal. Hawass weigerde echter om de presentatie van Hancock te volgen.

Göbekli Tepe

Na de lezing van Hawass stelde één van de aanwezigen de vraag of het 11.600 jaar oude bergheiligdom Göbekli Tepe in Turkije invloed heeft gehad op het bepalen van de leeftijd van de Sfinx van Gizeh. Hancock en anderen hebben namelijk gesuggereerd dat beide complexen mogelijk even oud zijn. Dr. Hawass leek niet op de hoogte te zijn van het bestaan van Göbekli Tepe en was niet in staat om de vraag te beantwoorden.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
8 jaren geleden

Hij staat bekend als heethoofd en een man met conservatieve ideeën en blijkbaar niet zonder reden…

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Wat een laffaard. Wat voor een wetenschapper weigert in discussie te gaan voor het is begonnen? De man denkt duidelijk dat hij alle wijsheid in pacht heeft.

janssen
janssen
8 jaren geleden

Ik en die Arabische heethoofden als mijn broekzak, er is maar een waarheid en hun waarheid en de wereld daarbuiten doet er niet toe !!!

JPvandenBerg
JPvandenBerg
8 jaren geleden

Zahi Hawass heeft zijn uiterste best gedaan om progressieve ideëen tegen te houden. Zolang die oude mastodonten nog invloed hebben, zullen antieke hypotheses in stand blijven.
Wellicht kan Graham Hancock, Zahi Hawass op een kopje Ayahuasca thee trakteren?

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x