Homepagina » Archeologie » 150.000 jaar oude buizen stellen Chinese wetenschappers voor raadsel
150.000 jaar oude buizen stellen Chinese wetenschappers voor raadsel

150.000 jaar oude buizen stellen Chinese wetenschappers voor raadsel

In een mysterieuze piramide in de Chinese provincie Qinhai bevinden zich drie grotten vol ijzeren buizen die naar een nabijgelegen zoutwatermeer leiden. De buizen, die ook aan de oever zijn gevonden, variëren in lengte en zijn soms niet groter dan een tandenstoker. Het vreemde is dat ze mogelijk zo’n 150.000 jaar oud zijn.

Het Geologisch Instituut in Peking heeft bepaald dat de ijzeren buizen ongeveer 150.000 jaar geleden zijn geproduceerd, aldus Brian Dunning van Skeptoid.com. Als ze gemaakt zijn door mensen moet de geschiedenis wellicht worden herschreven. De leeftijd van de voorwerpen is vastgesteld aan de hand van thermoluminescentiedatering, waarbij de hoeveelheid licht wordt gemeten die vrijkomt uit materiaal na thermische stimulatie.

Persbureau Xinhua maakte in 2002 melding van de piramide en de pijpen, waarna een team wetenschappers naar het gebied werd gestuurd. Hoewel sommigen van mening zijn dat de buizen een natuurlijk fenomeen zijn, vertelde Yang Ji van de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen aan het persbureau dat de piramide mogelijk is gebouwd door intelligente wezens. Hij sloot niet uit dat buitenaardsen verantwoordelijk konden zijn voor het bouwwerk.

Volgens een andere theorie is de piramide gebouwd door prehistorische mensen die beschikten over inmiddels verloren gegane technieken. Rond het meer zijn ‘vreemd gevormde stenen’ gevonden die vanaf de grond omhoog rijzen als gebroken zuilen.

Het bestuur van Delingha in de provincie Qinhai liet de buizen analyseren door een lokale smelterij en meldde dat acht procent van het materiaal niet kon worden thuisgebracht. Liu Shaolin, de wetenschapper die de analyse uitvoerde, zei: “Dit maakt de vindplaats alleen nog maar mysterieuzer.”

Zheng Jiandong van de Chinese Administratie voor Aardbevingen vertelde de staatskrant People’s Daily in 2007 dat sommige van de buizen zeer radioactief waren. Hij zei dat ijzerrijk magma mogelijk via scheuren naar boven is gekomen en tijdens het stollen de vorm van buizen heeft aangenomen.

Xinmin Weekly meldde in 2003 dat de buizen gefossiliseerde boomstammen konden zijn. Wetenschappers zouden plantenresten hebben aangetroffen in monsters uit het gebied en ook zagen ze een soort groeiringen.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • redice schreef:

  oud nieuws maar toch…goed mogelijk dat wij niet de eerste ‘intelligente’ beschaving van mensen zijn hier op aarde> 4 miljard jaar is een lange tijd dus evengoed was er duizenden tot miljoenen jaren geleden een beschaving die mss nog verder stond als wij nu, wat veel onverklaarbare ‘out of place’ artifacts, alsook de aanwezigheid van radioactieve straling aan het aardoppervlak zou verklaren.

  8 likes
 • Karel Lerelijer schreef:

  Die Chinezen houden nog veel te veel geheim met hun pyramides, want het ziet zwart van de pyramides in China, en wij horen er nauwelijks wat over…

  5 likes
 • John schreef:

  Illegale jeneverstokerij, die chinezen wisten blijkbaar ook wel wat Moonshining was…haha

  5 likes
 • Henk001 schreef:

  Grappig, die laatste twee linkjes, voor als je het nog eens wilt nalezen…

  3 likes
 • Louis schreef:

  Dit zijn de betere berichten.

  2 likes
 • michael schreef:

  Even een duik nemen in de geheime archieven kamer van 20,000m2 in het vaticaan en je weet een stuk meer over deze wereld

  2 likes
 • andre schreef:

  Echt weer een sprekende foto.

  1 likes
 • barsoomx schreef:

  Wellicht een ontplofte kerncentrale uit de pre Eerste Atoomoorlog Tijd?

  1 likes
 • x

  Check Also

  chinese viroloog

  Chinese viroloog publiceert bewijs dat corona in lab is gemaakt: ‘Smoking gun’

  Enkele dagen geleden zei de Chinese viroloog ...

  viroloog

  Viroloog: ‘Ik ga bewijzen dat coronavirus door mensen gemaakt is’

  Een gerespecteerde viroloog zegt wetenschappelijk bewijs te ...

  >