Binnenland

28 december: kort geding tegen de lockdown – ‘Modellen RIVM staan mijlenver van de realiteit’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag vindt het kort geding tegen de lockdown plaats. Advocaat Bart Maes (Maes Law) lijkt goede papieren te hebben, zegt programmamaker Flavio Pasquino van platform Blckbx.tv, dat een livestream zal verzorgen. Maes eist de onmiddellijke opheffing van de lockdown die op dit moment van kracht is.

“Van de rechter wordt geëist direct uitspraak te doen vanwege het spoedeisende belang. Immers, elke dag dat deze lockdown langer duurt, loopt de materiële en immateriële schade op,” zegt de advocaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Mijlenver van de realiteit

Hij stelt verder: “De lockdown is ingeroepen vanwege de dreigende omikronvariant, maar de vele data tonen een zeer geruststellend beeld. De angst rondom omikron is dus louter en alleen gebaseerd op modellen van het RIVM en die staan, net als bij de deltavariant, mijlenver van de realiteit, blijkt nu al uit informatie van landen zoals Zuid-Afrika.”

De advocaat wijst er verder op dat er als gevolg van de lockdown veel meer levensjaren verloren gaan dan er levensjaren worden gewonnen bij coronapatiënten. Ook professor Ira Helsloot en econome Barbara Baarsma wezen hier al op in de talkshow Plein Publiek bij De Balie. Door het coronabeleid is de levensduur van coronapatiënten met gemiddeld twee weken verlengd. Alle andere mensen hebben hiervoor echter gemiddeld vijf weken levensduur ingeleverd. De kosten van dit beleid waren 100 miljard euro, zeggen zij.

Genegeerd

Via een Wob-verzoek is daarnaast een rapport boven water gekomen dat is opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat waaruit blijkt dat er 520.000 levensjaren vernietigd zouden worden bij het instellen van een lockdown. Dat rapport kwam niet op tafel en werd genegeerd.

Livestream hier.

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden

kan je rekenen ? reken er dan niet op dat het stopt

het stopt pas als de bevolking eist dat het stopt heeft ruttte gezegd. In de tussentijd gaat rutte gewoon door met het uitvoieren van de agenda van klaus schwab.

Heco
Heco
2 jaren geleden

De lockdown blijft gewoon VAN kracht, Want de rechters zijn zo corrupt als de pest.

Bentwood
Bentwood
2 jaren geleden

Rapport van ambtenaren zou niet bij de ministers zijn beland volgens de pers. Dat gebeurt wel vaker. Maar NU is het wel bekend. En wordt er nog niets mee gedaan…

Dingerydoo
Dingerydoo
2 jaren geleden

Laten we het beste ervan hopen. Maar zoals bij de avondklok zullen ze de wet wel weer wat aanpassen om toch door te gaan met de waanzin.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x