Bewustzijn

Hoe een bijna-doodervaring de kijk van deze neuroloog op bewustzijn veranderde

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Neuropatholoog Peter Cummings was er heilig van overtuigd dat alles over bewustzijn, inclusief bijna-doodervaringen, kan worden verklaard door de wetenschap, tot hij zelf een bijna-doodervaring kreeg.

Een reis naar Costa Rica voor de 50e verjaardag van zijn vrouw veranderde zijn kijk op bewustzijn volledig. Cummings besloot met zijn vrouw en zoon te gaan raften. Hij was altijd al bang voor water, ook al had hij geen idee waarom. De arts deed vaak oefeningen waarbij hij probeerde zijn adem zo lang mogelijk in te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij vermeed water zoveel mogelijk omdat hij bang was om te verdrinken. In Costa Rica sloeg de raft waarin hij met zijn vrouw en zoon zat over de kop. De stroming trok hem naar beneden. “Er was een moment waarop ik verdronk. En ik wist het,” zei Cummings.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hele vreemde manier

Tot zijn verbazing voelde hij zich erg kalm. Hij moest denken aan de autopsies die hij had gedaan bij mensen die verdronken waren en vroeg zich af waarom het zo lang duurde.

Op de bodem van de rivier stopte alles en bevond hij zich bij een grote kei. Hij bewoog zijn hand door de luchtbelletjes en ze bewogen op een hele vreemde manier rond zijn hand. Vervolgens zag hij een fel licht en voelde hij ongelooflijk veel liefde.

Een stem sprak tot hem. “Ik wist dat mijn gezin in orde was. En de stem zei: ‘ze hebben je niet nodig, het komt goed’.

Acht minuten geen hartslag

Hij wist gevoelsmatig dat zijn vrouw en zoon al uit het water waren gehaald.

Uiteindelijk werd ook Cummings uit het water gehaald. Toen hij die avond in het hotel zijn Apple Watch checkte, deed hij een schokkende ontdekking. Onder water was zijn hart gestopt.

Acht minuten lang had de neuroloog geen hartslag. Na zijn bijna-doodervaring nam hij afstand van zijn academische leven. Hij vond het najagen van een carrière niet langer belangrijk.

Je hoeft je nergens zorgen over te maken

Als patholoog sprak hij veel familieleden van overledenen. Die vroegen hem vaak of de persoon in kwestie geleden had. “Als arts zeg je dan altijd: ‘nee, natuurlijk niet’. Maar ik voelde me altijd een leugenaar. Omdat ik het niet wist,” zei Cummings.

“Ik wou dat ik opnieuw met al die mensen zou kunnen praten en zeggen: het is prachtig. Zelfs onder die verschrikkelijke omstandigheden. Het proces erna is ongelooflijk. En je hoeft je nergens zorgen over te maken,” voegde hij toe.

[Zero Hedge via The Epoch Times]

4.8 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joost
joost
9 maanden geleden

Eben Alexander neurochirurg, heeft ook een bijna dood ervaring gehad. Hij was scepticus wat betreft een NDE maar is nu volledig om ! Een absolute aanrader, te zien op you tube !

mark
mark
9 maanden geleden

Dat klopt ik heb hetzelfde meegemaakt na een frontaal auto-ongeluk, voelde ik het leven uit mij gaan en zag een fel wit kolkend licht. Alle pijn ging weg. Het was vredig en ik wilde ernaartoe..!

Toby
Toby
9 maanden geleden

Iederee die een bijna dood ervaring heeft gehad zal zich in de beleving van deze man herkennen.

Rinus
Rinus
9 maanden geleden

Klopt helemaal, hier de zelfde ervaring, warme liefde wat door je stroomt, jammer dat de meeste mensen je niet geloven

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x