Homepagina » Buitenland » 4 piloten British Airways in korte tijd overleden: is er een link met de prik?
british airways
Foto: Unsplash

4 piloten British Airways in korte tijd overleden: is er een link met de prik?

In korte tijd zijn vier piloten van British Airways overleden. Er gaan geruchten dat de sterfgevallen gelinkt kunnen worden aan de coronavaccinatie. Is dat het geval? In een geluidsopname die verspreid wordt op Facebook, Instagram en Twitter zegt een man dat er ‘in de afgelopen zeven dagen drie piloten van British Airways zijn overleden’.

“De eerste twee waren 40- en 50-plusser, en deze man, een dertiger, was kerngezond en had geen onderliggende aandoeningen. Hij haalt zijn tweede prik en is binnen enkele dagen dood, net als die andere twee,” zegt de man, die toevoegt dat ‘slechts 10 procent van de piloten in staat zal zijn om te vliegen’, omdat bijna 90 procent van de piloten van British Airways gevaccineerd zou zijn.

Reactie van British Airways

Op Twitter circuleren condoleanceregisters naast ingelijste foto’s van de vier piloten. Een woordvoerder van de vliegmaatschappij heeft bevestigd dat er recentelijk vier piloten zijn overleden en dat de condoleanceregisters echt zijn, maar zei er ook bij dat de overlijdens niet gelinkt zijn aan de vaccins.

The Awareness Foundation zocht via Twitter contact met British Airways. Een woordvoerster, Julie, zei dat er geen verband is tussen de vier sterfgevallen, maar bevestigde opnieuw dat er recentelijk vier piloten zijn gestorven.


Veel mensen zijn niet overtuigd door de antwoorden van British Airways, de grootste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste vliegmaatschappijen van Europa. Zo twittert ‘Pilot Alexander’, piloot en luchtvaartadviseur, dat piloten jaarlijks worden onderworpen aan een medisch onderzoek. “Vanaf een bepaalde leeftijd moeten ze iedere zes maanden worden onderzocht. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze vliegeniers een ziekte onder de leden hadden. Er zijn trouwens recentelijk ook veel Indiase piloten gestorven!”

Reuters doet ‘factcheck’

Persbureau Reuters deed een factcheck naar de beweringen en baseert zich daarbij enkel op uitspraken van British Airways en de Britse medische toezichthouder MHRA, die wordt gefinancierd door onder andere de Bill & Melinda Gates Foundation.

4.7 70 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Wacht maar totdat de Zorgmedewerkers straks om beginnen te vallen…Met een Nieuwe Operatie COVID-21 hebben we die harder nodig dan een Vliegreis naar de Malediven…

C. Vis
C. Vis
3 maanden geleden

Het zal je maar gebeuren dat tijdens je eerste vakantievlucht de piloten overlijden door het vaccin … Ik ga voorlopig niet vliegen! En de overheden willen dat iedereen zich elk jaar weer laten vaccineren???
Mij niet gezien! Geen prik in mijn lijf! En blijf met beide benen op de grond 😜

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Boarding starts now….business class….hun “Laatste Vlucht” richting the Happy Hunting Grounds

Thomas
Thomas
3 maanden geleden

En nog steeds glashard ontkennen dat er een verband zou kunnen zijn met de vaccinaties en deze als mogelijke oorzaak van het plotselinge overlijden van deze zwaar op gezondheid gecontroleerde piloten .als mensen het nu nog niet zien zullen ze het nooit zien .

x

Check Also

moderna

Nederland gaat door met Moderna ondanks hartschade

Door Martijn Bloem, Karel Beckman. Nederland is ...

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

77
0
We lezen graag je reactie!x