Gezondheid

6 Gevaren waarom slaapgebrek je dood kan worden

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In dit artikel gaan we het hebben over iets waar veel mensen last van hebben, misschien jij ook wel. We hebben het over niet goed kunnen slapen. Of beter gezegd: slaapgebrek.

Het vreemde is dat we slaapgebrek niet echt als een probleem zien. 30% procent van de bevolking lijdt aan een bepaalde vorm van slapeloosheid, en een groot deel van die groep is daarbij ook nog eens depressief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Chronisch slaapgebrek is gelinkt aan een verhoogd risico op:

  1. Diabetes type 2
  2. Depressiviteit
  3. Angsten
  4. Hoge bloeddruk
  5. Hartaanvallen
  6. Vroegtijdig overlijden

Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat we in Nederland en België over het algemeen onvoldoende en ongezond slapen. Maar liefst 74 procent van de bevolking slaapt minder dan de aanbevolen 7,5 uur per nacht!

Hoe zit het met jouw slaapgewoonten?

De gevaren van slaappillen

Slaapgebrek is op zich erg vervelend en het is ook de oorzaak van nog veel grotere problemen, zoals depressie.

Medisch onderzoek laat zien dat slaapgebrek gerelateerd is aan psychologische stoornissen zoals angsten en psychose. En dus slikken miljoenen mensen al dan niet regelmatig slaappillen.

Alleen is dat, zoals met de meeste medicijnen, slechts symptoombestrijding. Want een kunstmatige slaap, zoals je dat met een slaappil creëert, geeft je niet de noodzakelijke natuurlijke rust.

Als je twee keer per maand een slaappil inneemt, heb je vier keer meer kans om vroegtijdig te overlijden, zo blijkt uit onderzoek.

“De voordelen van slaappillen wegen niet op tegen de aanzienlijke risico’s” zei professor Daniel Kripke van de Scripps Clinic over het onderzoek.

Slaapmechanisme op hol geslagen

Een paar van de grootste veroorzakers van je slaapproblemen zijn voor de hand liggend. Wat denk je van radio en tv? En nog waarschijnlijker is het dat je slaaptijd verstoord wordt door internet, je tablet en/of smartphone. Dit zijn allemaal apparaten die zorgen dat je slaapmechanisme ontspoort.

Vooral je mobieltje is een probleem, omdat deze een bepaalde kleur licht uitstraalt. Dat licht geeft je ogen en brein een signaal om het slaaphormoon melatonine te blokkeren.

En jij je maar afvragen, waarom je zo lang wakker ligt en veel te veel schaapjes kunt tellen ’s nachts…

Uiteindelijk kun je niet meer slapen en ga je lijden aan een chronische vermoeidheid overdag. Het is slechts wachten op de ziektes die daardoor kunnen ontstaan. Wereldwijd schieten slaapklinieken als paddenstoelen uit de grond in een poging slaapproblemen op te lossen.

Maar wist je dat er snellere, betere en handigere methoden zijn die je gewoon thuis kunt doen?

Los slapeloosheid snel en eenvoudig op

Eén van de meest effectieve manieren om weer goed te leren slapen, is om je slechte slaap-waakritme te doorbreken en te vervangen door een nieuw, gezond slaappatroon.

Een goede hulp om dat snel en effectief te bereiken is door enkele keren te luisteren naar de beproefde slaapsessie. Hiermee kun je heel snel weer genieten van natuurlijk slaap. Je luistert ernaar zodra je ligt en de sessie laat je op natuurlijke wijze in slaap vallen en doorslapen!

Wat is natuurlijke slaap?

Natuurlijke slaap is noodzakelijk. Je gaat liggen en binnen een paar minuten ben je heerlijke ontspannen. Je zakt als het ware weg en nog een paar minuten daarna slaap je. Je geest en lichaam komen bij natuurlijke slaap tot rust.

Hierdoor wordt je innerlijke accu op elk vlak weer opgeladen. Dat heb je nodig om de volgende dag weer fris en monter op te staan, zodat je de dingen kunt doen die je wilt, of die nodig zijn.

Natuurlijke slaap is iets anders dan slapen met slaappillen. Deze pillen schakelen je bewustzijn uit. Daarom lijkt dit op natuurlijke slaap, maar dat is het niet. Geestelijk en lichamelijk rust je niet echt uit. Daarom voel je je vaak brak en nog steeds moe als je wakker wordt na een nachtrust op slaappillen.

De slaapsessie om natuurlijke slaap te creëren helpt je om jouw ‘denkmachine’ in je hoofd af te remmen en stil te zetten. Als je wilt slapen, moet je namelijk stoppen met denken.

De sessie helpt je ook om je slaappatroon te resetten. Je leert dus om op de juiste tijd slaap te krijgen. Het gevolg is dat je vanzelf je bed opzoekt als je moe wordt. En zodra je in bed ligt merk je dat je steeds gemakkelijker en sneller in slaap valt.

Frustraties en ergernissen van wéér niet in slaap kunnen vallen verdwijnen volledig. ’s Morgens word je heerlijk uitgerust wakker. Je hebt de hele dag door veel meer energie en je kunt je veel beter concentreren.

Je humeur gaat erop vooruit, je gaat je sterker voelen, je gaat er beter uitzien (weg met die donkere kringen om je ogen) en je weerstand verbetert!

Leren slapen

Met deze speciale slaapsessie leer je als het ware opnieuw slaap krijgen, en vast doorslapen. Het enige dat je hoeft te doen is ’s avonds naar bed gaan en naar de slaapsessie ‘Weg met slapeloosheid’ luisteren.

Je zult merken dat je hierdoor steeds gemakkelijker en sneller in slaap valt, waardoor je vanzelf een nieuw, gezond slaappatroon creëert.

Wil jij ook weer snel en gemakkelijk in slaap kunnen vallen en elke ochtend blij, fris en energiek wakker worden? Klik dan op de knop hieronder en download de speciale slaapsessie ‘Weg met slapeloosheid’.

Klik hier om te downloaden

3.5 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Kijk wat Kabinet Rutte en Hugo het volk heeft aan gedaan:
Scam/Fake Covid-19 heeft heel veel mensen STRESS geven. Stress is een toestand van psychische spanning en druk,.. geestelijke spanning. Hierdoor kan mensen niet goed slapen..Ook niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven..

Chad Yanter
Chad Yanter
3 jaren geleden

Mensen zijn tegenwoordig te actief. Hebben daarom geen rust in hun donder.

M B
M B
3 jaren geleden

Melatonine 5mg helpt, en het “blauw” uitzetten op al je schermen……..

Lois
Lois
3 jaren geleden

Vit d en magnesium bevordert het slaaphormoon op een natuurlijke wijze?

Back to top button