Mens en Dier

Minister Yesilgöz opent in lezing aanval op ‘complottheorieën’, Van Haga wil excuses

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

Maandagavond hield VVD-minister Dilan Yesilgöz de veertiende HJ Schoo-lezing. Daarin opende ze de aanval op ‘complottheorieën’, Forum voor Democratie en Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

“Aan het begin van de corona-uitbraak was nog veel onbekend. Veel vragen, weinig antwoorden. De verspreiders van nepnieuws en complottheorieën maakten dankbaar gebruik van de onzekerheid die velen van ons voelden,” zei de minister.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Te lang hebben wij met elkaar gedacht: geef complottheorieën en ondermijnende uitlatingen maar geen aandacht. Dan wordt het niet groter, en gaat het wel weg. Maar dat is niet waar,” voegde ze toe.

Onwelriekende reuzel

“Het gaat helemaal niet weg en de onwelriekende reuzel sijpelt zelfs de Tweede Kamer binnen. De ophef genereert aandacht, en de aandacht zorgt voor naamsbekendheid, likes, aanzien, invloed, geld en stemmen. Het is een verdienmodel geworden van partijen als Forum en de Groep Van Haga, die verder geen enkele inhoudelijke agenda meer hebben,” beweerde Yesilgöz.

Ze vindt dat grote social mediabedrijven ‘op transparante wijze’ hun verantwoordelijkheid moeten nemen. “Doen ze dat niet, dan zullen wij hen verantwoordelijk moeten houden,” dreigde de minister.

Emeritus hoogleraar internationale communicatie Cees Hamelink zal het in ieder geval niet met haar eens zijn. Hij heeft namelijk gezegd dat de overheid de grootste producent van nepnieuws is en dat de media medeplichtig zijn aan de verspreiding ervan.

Valse beloftes

Van Haga reageert furieus op de uitlatingen van de minister en wil dat ze haar woorden terugneemt en excuses maakt. “Yesilgöz noemt mij ‘onwelriekende reuzel’ en ‘extreemrechts’. Bijzonder omdat BVNL u slechts aan uw eigen VVD-beloften houdt.”

Zo stonden de volgende punten jarenlang in diverse verkiezingsprogramma’s: asielstop, het sluiten van de grenzen en het opzeggen van het VN-vluchtelingenverdrag. “Maar na het met valse beloftes binnenharken van de zetels zijn ze keer op keer bij het grofvuil gezet.”

Relatietherapie

Als de excuses er niet komen, zegt Van Haga het vertrouwen in haar op. Vorige maand drong een man met geweld zijn huis binnen. “Dit voorval was geweldig intimiderend en incidenten als deze worden aangewakkerd door uitspraken zoals de minister heeft gedaan.” De bedreiger is overigens onmiddellijk weer vrijgelaten. De minister van Justitie heeft er verder niets mee gedaan.

Yesilgöz zei ook nog dat overheid en inwoners ‘in relatietherapie moeten’. Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan, die er ook van langs kreeg in de lezing, haalt hard uit: “Vertel dat maar aan al die burgers die vernederd, gekrenkt en gediscrimineerd zijn door de overheid. Alsof je jaren bent mishandeld door een agressieve ex en nu zegt Yesilgöz ‘ga maar in therapie’. Haar tekstschrijvers zijn de weg kwijt.”


5 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard L.
Richard L.
1 jaar geleden

Wat een vals kreng, de overheid is zelf de grootste schender van onze grondrechten en als je er onderbouwd wat van zegt dan ben je extreem rechts. De onderzoeken die dat aan kunnen tonen worden geblokkeerd door de coalitie. De VVD heeft zelf de woke ideologie binnen gelaten met D66 en deze meest ophitsende en polariserende partij die wetenschap misbruikt voor haar politieke agenda.

Marianna
Marianna
1 jaar geleden

laten we het over een andere boeg gooien, voordat we knappen van woede.

lees de verklaring van o.a. Michaela Schippers, we kunnen onze energie aan positiviteit geven.

bit.ly/greatcitizensmovement-about

Ron
Ron
1 jaar geleden

Gisteren de grootste NEP news show gezien in het VRT nieuws over vaccins. Grotere leugens als expert kan je niet verzinnen.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Buiten het feit dat mensen die hier lezen en reageren en dus de agenda van de regering en de Deep State met de WHO doorhebben, wordt de agenda om mensen onder controle te krijgen en te indoctrineren op alle fronten doorgezet.

Wanneer iemand een tekst typt en vacccinweigeraar schrijft met 3 c’s dan kun je via het Microsoft systeem woordcorrectie toepassen.

De oneindige lijst die dan opkomt met alles wat met vaccinweigeraars te maken heeft, is niet voor te stellen. Dit is veelzeggend, want ook hier wordt er een oorlog gevoerd.

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x