Vrije Energie

Nulpuntsenergie voor het eerst gemeten in vast object

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alles is altijd in beweging. Zelfs op het absolute nulpunt vindt er op kwantummechanisch niveau nog beweging plaats, de kwantumfysische restbeweging.

Deze subtiele bewegingen zijn gedetecteerd in een kleine staaf van silicium. Het gaat om het eerste object dat kwantumvibraties aan de buitenwereld onthult.

Nulpuntsenergie

Het fenomeen wordt ook wel nulpuntsfluctuatie genoemd en is een gevolg van de onzekerheidsrelatie van Heisenberg, die stelt dat we nooit de precieze positie en beweging van een object kunnen vaststellen. Nulpuntsenergie was tot nu toe alleen gezien in enkele atomen of kleine groepen deeltjes.

Bij het nieuwe experiment is gebruik gemaakt van een staaf van silicium van 12 micrometer lang en minder dan een micrometer dik. Oskar Painter van het California Institute of Technology (Caltech) in Pasadena en zijn collega’s koelden de staaf af tot minder dan een halve graad boven het absolute nupunt en gebruikten vervolgens een laser om de bewegingen te meten.

Fotonen

De energie van sommige fotonen van de laser veranderde op het moment dat ze de trillende staaf raakten. Gewoonlijk kunnen vibraties de energie van fotonen verhogen of verlagen, maar nulpuntskwantumvibratie werkt anders.

Omdat het de laagst mogelijke energietoestand betreft kan het enkel energie absorberen. Bij laag energetische toestanden werd licht gebroken, zo ontdekte het team, een duidelijk teken van kwamtumvibratie.

“Nu we deze effecten in relatief grote objecten hebben waargenomen kunnen we de funderingen van de kwantummechanica verkennen,” zei teamlid Amir Safavi-Naeini van Caltech.

Bron: Newscientist.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x