Buitenland

82% (!) van de Syriërs zegt dat terreurgroep IS een creatie is van Amerika en bondgenoten

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim 82 procent van de Syriërs zegt dat de terreurgroep Islamitische Staat (IS) een creatie is van Amerika en haar bondgenoten. Dat is de verrassende uitslag van een peiling onder 1365 Syriërs uit alle 14 gouvernementen van het land, waar de Washington Post over bericht.

Ook opvallend is dat 79 procent van de ondervraagden liever onder president Assad leeft. Slechts 21 procent van de Syriërs zegt het leven nu te prefereren boven dat onder Assad. In de westerse media horen we steeds de mantra dat ‘dictator’ Assad moet worden afgezet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Een andere opvallende uitkomst van de peiling is dat een vijfde van de respondenten vindt dat IS, de gewelddadige islamitische groep die mensen onthoofdt, een positieve invloed op het land heeft.

Diplomatieke oplossing

Bijna de helft van de Syriërs is tegen Amerikaanse luchtaanvallen en bijna 80 procent zegt dat het conflict is verergerd door de instroom van buitenlandse strijders. De meerderheid van de ondervraagden denkt dat een diplomatieke oplossing mogelijk is om een einde te maken aan de oorlog. De rondvraag is tussen 10 juli en 2 juli gedaan door de Britse firma ORB International.

Sinds het begin van het conflict bewapenen en trainen Amerika en haar bondgenoten de rebellen die de huidige Syrische regering willen afzetten. Uit deze groep ‘vrijheidsstrijders’ is de terreurgroep IS ontstaan.

Rusland schiet Assad te hulp

Rusland wil de regering van president Assad redden, zo zei de Russische president Poetin in een interview met het programma 60 Minutes van CBS. Iedere poging om het regime van Assad te vernietigen ‘zal een situatie creëren die je nu in de andere landen van de regio kunt zien waar alle staatsinstellingen uiteen zijn gevallen’, zei Poetin.

Rusland heeft zijn militaire aanwezigheid in Syrië versterkt, met onder andere gevechtsvliegtuigen, tanks, helikopters en luchtdoelraketten. Het land is van oudsher een bondgenoot van Syrië en heeft ook altijd achter Assad gestaan.

Opvallend is dat de westerse landen de afgelopen dagen een iets gematigder toon aanslaan. Zo liet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry doorschemeren dat er te praten valt over een scenario waarbij Assad niet onmiddellijk het veld ruimt.

[Washington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freba
Freba
8 jaren geleden

Israel heeft door het Westen zijn achtertuin schoon laten vegen. Bezet nog steeds de Golanhoogten. Turkije wil weer een neo-Ottomaans Rijk stichten, waar geen plaats is voor Koerden. Assad moet weg, die is te slim voor de Hebreeuwen. Rusland wil een marinebasis in Syrie, zodat hij niet zijn boten hoeft aan te meren op de Krim. En zo is de cirkel weer rond. En die domme NL’ers maar jarenlang roepen, dat we nergens “last” van hebben. Natuurlijk wel. Zie de vluchtelingenproblematiek in de EU. Maar we hebben die (hoogopgeleide??)mensen toch nodig. Onzinverhaal. Er zijn nu al miljoenen werkeloos in de EU en het worden er alleen maar meer. Bij deze bedank ik de “boys and girls” met vooral Duitse namen van Wallstreet.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x