Gezondheid

Het eeuwige leven kan worden bereikt door chromosomen te verlengen

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers denken een methode te hebben gevonden die de klok kan terugdraaien voor je lichaam. Door oude cellen te veranderen in nieuwe, gezonde cellen, hebben ze misschien we de sleutel van de eeuwige jeugd in handen.

Elizabeth Blackburn en Jack Szostak wonnen in 2009 de Nobelprijs voor hun ontdekking van telomeren. Ze vergeleken chromosomen met schoenveters, waarvan telomeren de ‘plastic uiteinden zijn’. Naarmate we ouder worden, worden die telomeren steeds korter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onderzoekers van de Stanford-universiteit kunnen telomeren langer maken. “Nu we een manier gevonden hebben om telomeren te verlengen, kunnen we de interne klok in onze cellen terugdraaien met een periode die overeenkomt met vele mensenjaren,” zei Helen Blau van Stanford.

Met de techniek hoopt ze ouderdomsziekten uit de wereld te helpen en het leven te verlengen. Het verlengen van telomeren kan ook helpen bij de behandeling van diabetes en hartziekte.

Het onderzoek is verschenen in The FASEB Journal.

[The Independent, Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
9 jaren geleden

Cellen maak je niet nieuw en gezond door een extra stukje aan te plakken.

Cynicastor
Cynicastor
9 jaren geleden

Goed, dan leven we eeuwig, of laten we, om het wat realistischer en beter bevatbaar te houden, zeggen honderden jaren langer. Misschien inderdaad zonder ouderdomskwalen en -ziektes. Op zich een mooi streven om ouderdomsziektes uit te bannen. MAAR: hoe houdt je de populatie in toom? Je zult aan een vorm van geboortebeperking moeten gaan doen, anders is de Aarde binnen de kortste keren overbevolkt (exponentiële groei). Hoe ga je zorgen dat al die mensen op zijn minst voldoende in hun basisbehoeften kunnen voorzien? Hoe ga je zorgen dat al die mensen in vrede en gelijkheid met elkaar kunnen leven?
Ik persoonlijk denk dat we er niet aan moeten willen beginnen om de natuurlijke ouderdom te verlengen. Zeker niet met de mens in zijn huidige evolutionaire stadium.
Zijn ouderdomskwalen overigens niet een waarschuwing van de natuur dat het de hoogste tijd wordt om plaats te maken voor het nieuwe?
We sterven niet voor niets na een (relatief) kort verblijf op Aarde. Natuurlijke balans speelt hierin volgens mij een grote rol. Niet alleen op fysiek, maar ook op spiritueel vlak. Door het Aardse leven te verlaten, geef je een andere ziel de kans/ruimte om het Aardse, driedimensionale leven te ervaren.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ook dit is Alien technologie omdat in de kleitabletten staat dat die goden toen 36.000 jaar oud werden dus het is niet eeuwig. Die werking van die Alien technologie is heel anders als ze die hier op TED brengen. Ik heb het gemerkt dat ook Universiteit van Nederland niet zegt of durft te zeggen hoe het werkelijk in elkaar zit en werkt.

Daarom ga ik er dus vanuit dat die technieken enkel geopenbaard mogen worden als die nieuwe civilisatie is begonnen. Het heeft dus zeker met tijdperken te maken waardoor iets niet mag en kan en wel kan en mag. Ik denk dat dit een goddelijke uitleg gaat worden door de creator van de mens zelf.

wysiwyg
wysiwyg
9 jaren geleden

@koekje, zucht .. en jouw uitspraak is gebaseerd op .. ? Of beweer je dat de heren & dames van Stanford University van jou lessen moeten krijgen ? Gelieve dan dat soort uitspraken voor jezelf te houden want je maakt jezelf belachelijk, het probleem met den internets en bijhorend socialmedia volkje is dat iedereen denkt expert te zijn in alles maar in dit geval raad ik aan even te googlen wat telomeren zijn en doen. Ik vermoed dat je ook een expert in google zal zijn maar voor de rest van ons-niet-genieen heb ik een interessant filmpje gevonden : http://www.schooltv.nl/video/de-kennis-van-nu-in-de-klas-telomeren/#q=telomeren

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x