Homepagina » Gezondheid » Het eeuwige leven kan worden bereikt door chromosomen te verlengen
Het eeuwige leven kan worden bereikt door chromosomen te verlengen

Het eeuwige leven kan worden bereikt door chromosomen te verlengen

Wetenschappers denken een methode te hebben gevonden die de klok kan terugdraaien voor je lichaam. Door oude cellen te veranderen in nieuwe, gezonde cellen, hebben ze misschien we de sleutel van de eeuwige jeugd in handen.

Elizabeth Blackburn en Jack Szostak wonnen in 2009 de Nobelprijs voor hun ontdekking van telomeren. Ze vergeleken chromosomen met schoenveters, waarvan telomeren de ‘plastic uiteinden zijn’. Naarmate we ouder worden, worden die telomeren steeds korter.

Onderzoekers van de Stanford-universiteit kunnen telomeren langer maken. “Nu we een manier gevonden hebben om telomeren te verlengen, kunnen we de interne klok in onze cellen terugdraaien met een periode die overeenkomt met vele mensenjaren,” zei Helen Blau van Stanford.

Met de techniek hoopt ze ouderdomsziekten uit de wereld te helpen en het leven te verlengen. Het verlengen van telomeren kan ook helpen bij de behandeling van diabetes en hartziekte.

Het onderzoek is verschenen in The FASEB Journal.

[The Independent, Goed Gevoel]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
5 jaren geleden

Cellen maak je niet nieuw en gezond door een extra stukje aan te plakken.

Natuurlijk
Natuurlijk
Reactie op  koekje
4 jaren geleden

Natuurlijk, professor koekje. Dat kun jij na jaren van studie en vele promovaties weten als geen ander.

Cynicastor
Cynicastor
5 jaren geleden

Goed, dan leven we eeuwig, of laten we, om het wat realistischer en beter bevatbaar te houden, zeggen honderden jaren langer. Misschien inderdaad zonder ouderdomskwalen en -ziektes. Op zich een mooi streven om ouderdomsziektes uit te bannen. MAAR: hoe houdt je de populatie in toom? Je zult aan een vorm van geboortebeperking moeten gaan doen, anders is de Aarde binnen de kortste keren overbevolkt (exponentiële groei). Hoe ga je zorgen dat al die mensen op zijn minst voldoende in hun basisbehoeften kunnen voorzien? Hoe ga je zorgen dat al die mensen in vrede en gelijkheid met elkaar kunnen leven?
Ik persoonlijk denk dat we er niet aan moeten willen beginnen om de natuurlijke ouderdom te verlengen. Zeker niet met de mens in zijn huidige evolutionaire stadium.
Zijn ouderdomskwalen overigens niet een waarschuwing van de natuur dat het de hoogste tijd wordt om plaats te maken voor het nieuwe?
We sterven niet voor niets na een (relatief) kort verblijf op Aarde. Natuurlijke balans speelt hierin volgens mij een grote rol. Niet alleen op fysiek, maar ook op spiritueel vlak. Door het Aardse leven te verlaten, geef je een andere ziel de kans/ruimte om het Aardse, driedimensionale leven te ervaren.

marinus
marinus
Reactie op  Cynicastor
5 jaren geleden

inderdaad we hebben het eeuwige leven al,alleen weten we het nog niet.

Kalki
Kalki
Reactie op  marinus
5 jaren geleden

De Raelians (google) claimen ook al onsterfelijkheid op Aarde te kunnen realiseren.

Edwin
Edwin
Reactie op  marinus
5 jaren geleden

We zijn wat we zien.

Nadenken over het universum=nadenken over ons zelf

Nadenken over het (eeuwige) Leven EN ‘de dood” = nadenken over ons zelf

Nadenken over een hiernamaals/hiernogmaals/goden/demonen/dimensies/trillingen is nog steeds “nadenken over ons zelf”

We kunnen wel voor eeuwig stil blijven staan of eeuwig leven bestaat wel of niet, zolang we er maar rekening mee blijven houden dat het “normale” leven gewoon doorgaat…dat is al eeuwig zo

Michel
Michel
Reactie op  Cynicastor
5 jaren geleden

Dit is natuurlijk alleen voor de aller aller rijkste weggelegt!

Michel
Michel
Reactie op  Michel
5 jaren geleden

weggelegd!

en dat is maar 1 % van de 100 de overige die zijn be elkaar rijker dan de overige 99%

Michel
Michel
Reactie op  Michel
5 jaren geleden

sorry net jointje op type gingen niet zo goed haha !

Anouk
Anouk
Reactie op  Cynicastor
5 jaren geleden

Het eeuwige leven in combinatie met Space exploration is een top combinatie.

Er is maar één manier waarop de mens ook op lange termijn kan overleven: door zich zo spoedig mogelijk in de ruimte te begeven. Permanent. “Het menselijk ras zou al zijn eieren niet in één emmer of op één planeet moeten bewaren,” meent Hawking. Volgens de wetenschapper heeft de mens de aarde flink uitgeput en is het dom om hier te blijven. Dat zou namelijk wel eens het einde van het menselijk ras kunnen betekenen.
Verspreiden
“We overleven alleen op lange termijn wanneer we niet naar de planeet aarde blijven kijken, maar ons in de ruimte verspreiden.” Hawking waarschuwt dat de mens kan rekenen op een toekomst waarin het aantal gevaren alleen maar toeneemt. Hij refereert daarbij aan de Koude Oorlog waarbij landen de wereld op het randje van een nucleaire oorlog lieten balanceren. Dat kan zo weer gebeuren, meent Hawking.

Toekomst
“We leven in een steeds gevaarlijker wordende periode van onze geschiedenis. De bevolking en ons gebruik van de eindige grondstoffen van deze planeet nemen exponentieel toe. Net als onze technische vaardigheden om het milieu ten goede of ten kwade te veranderen.” Als de mensheid de volgende eeuw wil halen, is er maar één oplossing: “Onze toekomst ligt in de ruimte”. “Daarom ben ik ook een voorstander van bemande ruimtevluchten.”

Evelien Echtnietzo
Evelien Echtnietzo
Reactie op  Anouk
5 jaren geleden

Lijkt geen strak plan. Gaan we zeker nog meer planeten naar de k loot uh helpen.

Neh we zijn gewoon een mislukt experiment. Als de tijd rijp is gewoon zand erover.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Evelien Echtnietzo
5 jaren geleden

Begin bij jezelf zou ik zeggen.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Cynicastor
5 jaren geleden

Eeuwig leven bestaat niet. Dan is het namelijk geen leven. Leven is pas leven als het dood kan.
Dit gaat over eeuwige jeugd.

Pascal
Pascal
5 jaren geleden

Ook dit is Alien technologie omdat in de kleitabletten staat dat die goden toen 36.000 jaar oud werden dus het is niet eeuwig. Die werking van die Alien technologie is heel anders als ze die hier op TED brengen. Ik heb het gemerkt dat ook Universiteit van Nederland niet zegt of durft te zeggen hoe het werkelijk in elkaar zit en werkt.

Daarom ga ik er dus vanuit dat die technieken enkel geopenbaard mogen worden als die nieuwe civilisatie is begonnen. Het heeft dus zeker met tijdperken te maken waardoor iets niet mag en kan en wel kan en mag. Ik denk dat dit een goddelijke uitleg gaat worden door de creator van de mens zelf.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Oh my weer zo’n Sitchin aanhanger. Ik wil je er even op wijzen dat er alleen mythes in de kleitabletten staan en ze gaan niet over ancient aliens maar over mythologische wezens verzonnen en het is astrotheology mythology. Anciet aliiens serie is ondertussen al debunked zie de docu op YT. Sitchin is daarin ook volledig ontmaskerd als iemand die helemaal niet of helemaal niet zo goed die tabletten vertaalde en hij verzon een verhaal om die mythologische karakters heen en interpreteerde hun stories opzettelijk verkeerd om het naar het ancient alien Nibiri Nibiru verhaal te trekken wat een grote hoax is . Er zijn geen Anunaki aliens in schepen vanaf een Nibiru er bestaat geen planeet Nibiru ! Er is geen creator van de mens ! Doe eens wat study Pascal want je brabbelt gewoon de grootste onzin hier !

Pascal
Pascal
Reactie op  T.R.Hunter
5 jaren geleden

@T.R.Hunter

Jij schijnt alles beter te weten en zelf beter als de kleitabletten de geschiedenis van meer dan 6000 jaar oud.

Ik denk dat jij naar Berlijn moet gaan om met hun daar te brabbelen en zeggen dat jij het beter weet als de kleitabletten geschiedenis. Wellicht kom je nog op CNN!!

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Je bent wel heel erg eigenwijs he ? Ja blijkbaar weet ik toch meer dan jou. De kleitabletten hebben het niet over Aliens van Nibiru of interactie met primaten of zelfs maar over het goud dat ze zgn nodig hadden dat maakte Sitchin ervan en die is ontmaskerd ! Wat moet ik in Berlijn zoeken ? Ik vertel niets nieuws dus waarom zou ik op CNN moeten ? Ja hoor blijf jij maar in Sitchin geloven . droom maar lekker verder. Wel ff Sitchins onzin lezen he. heb ik ook gedaan. maar ben gestopt bij Lost book of Enki met zijn flauwekul ! Laat me toch niet lachen.

wysiwyg
wysiwyg
5 jaren geleden

@koekje, zucht .. en jouw uitspraak is gebaseerd op .. ? Of beweer je dat de heren & dames van Stanford University van jou lessen moeten krijgen ? Gelieve dan dat soort uitspraken voor jezelf te houden want je maakt jezelf belachelijk, het probleem met den internets en bijhorend socialmedia volkje is dat iedereen denkt expert te zijn in alles maar in dit geval raad ik aan even te googlen wat telomeren zijn en doen. Ik vermoed dat je ook een expert in google zal zijn maar voor de rest van ons-niet-genieen heb ik een interessant filmpje gevonden : http://www.schooltv.nl/video/de-kennis-van-nu-in-de-klas-telomeren/#q=telomeren

koekje
koekje
Reactie op  wysiwyg
5 jaren geleden

wysiwyg
Alsof cellen alleen uit teleomeren bestaan. Dream on wise guy.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Krijg je dan geen barbiepop of Ken? Dat iedereen hetzelfde eruit ziet? Hoe kun je dan nog het verschil zien tussen een meid van 20 of een vrouw van 60? Heel het natuurlijk proces van geboorte naar sterfte wordt verwrongen. Hoe zit het met de generaties, familieopbouw enz. Hoe ziet zo’n oude ziel eruit zonder dit gepruts. Denk bv. aan sneeuwwitje. Krijg je ondergrondse competitie. De oude ziel wordt jaloers op de jonge ziel. Moeder wordt jaloers op haar eigen kind? Dat bestaat nu al. Hoe moet zo’n kind dan nog groeien? Ik blijf erbij: gekloot aan mens gaat voor veel problemen zorgen.
Onlangs op tv. Mensen met ziekte kunnen toch kinderen krijgen zonder die ziekte dmv. derde gen van buiten de eigenlijke ouders. Wat als deze techniek op alle mensen wordt uitgevoerd?

wysiwyg
wysiwyg
5 jaren geleden

Een kleine kanttekening : door hun methode om telomeren terug te verlengen kunnen behandelde cellen tot 40x langer delen (een normale onbehandelde cel kan zichzelf 50-70 keer delen, na behandeling wordt dat meer dan 2500 keer !) en dit na 1 behandeling .. However : bij mensen van 60+ tellen telomeren, de leeftijd en geslacht (vrouwen leven langer dan mannen) maar voor 37% van de doodsoorzaak, de overige 63% komt van oxidatieve stress en glycatie.

koekje
koekje
Reactie op  wysiwyg
5 jaren geleden

Overige 63% komt van oxidatieve stress en glycatie zegt wise guy.
Oeps…

rop
rop
5 jaren geleden

Of het Eeuwige leven zo belangrijk is ? is eeuwig leven niet een vorm van angst voor de dood en dat men gaat zoeken in het Eeuwige? om de dood te ontlopen of te ontkennen gaat men zoeken in het Eeuwige .wat zoekt men eigenlijk toch? Eeuwig leven? is dat niet voort gekomen uit Angst?
Angst heeft een capaciteit, zoeken naar het Eeuwige, om zo zijn angst te laten bestaat voor het verlies dat het niet Eeuwig kan bestaan?

G. Visser
G. Visser
5 jaren geleden

O hoe ‘geleerder’ hoe dommer. Alleen onwetende prutsers denken dat ze hiermee beter af zijn.
Je hebt al het eeuwige leven en gelukkig krijg je eens om de zoveel tijd een nieuw lichaam en een nieuwe kans. Deze planeet is al overbevolkt. We neuken als konijnen en als we dan ook nog langer blijven leven maken we elkaar wegens ruimtegebrek vanzelf af. O dat doen we nu al trouwens. Bovendien vervuilen we onze planeet op dusdanige wijze dat het over 100 jaar wel eens afgelopen kan zijn met het fenomeen ‘mens’ (wat het nut dan ook geweest heeft moge zijn)

rop
rop
5 jaren geleden

Elk religie in welke vorm ook .
Mensen hebben altijd een soort excuus gezocht
En nu nog
Om de dood te ontkennen.
Is men gaan zoeken in het Eeuwige.
Er werd van alles bedacht en er in gezocht.
Boeken genoeg om te lezen,
Allerlei soorten goden,
Een god,
Geloven in iets om maar de dood te ontkennen,
Ontken het niet,
Zo simpel is het eigenlijk,
Dan word men ook vrij van angst..

Pedro
Pedro
Reactie op  rop
5 jaren geleden

Je kan ontkennen of accepteren. Vertel mij hoe heb jij de dood geaccepteerd Rop?

Ik heb de dood geaccepteerd en heb geloof dat na mijn dood de kern van wie ik ben zal blijven voortbestaan zonder mijn fysieke lijf. Ja ik geloof in GOD.

Vraag je mij “wat als het niet zo is?”, ik zal antwoorden “wat heb ik te verliezen?”. Jij antwoord “je leven”. Ik vraag je dan “hoezo ben je bang voor de dood? Alsof we geweldige dingen gaan missen in deze realiteit, het is slechts een illusie in je hoofd”.

Ik geloof dat ons leven slechts een test is in een pseudo realiteit. Alles wat we zien, voelen, horen, ruiken en proeven is een realiteit dat in onze hersenen wordt samengesteld. De echte wereld om ons heen is gewoon door ons niet te “zien”. We vangen slechts energie velden op met bepaalde eigenschappen. Zo beperkt zijn we. Zelfs de materie waarvan we bestaat als we de wetenschap moeten geloven bestaat het meer uit lege ruimte dan materie. Als we nog dieper gaan blijkt volgens hun ook materie slechts een vorm van energie te zijn.

En dan gaan we nog niet eens naar de kwantummechanica. Daar zit het nog gekker inelkaar.

rop
rop
Reactie op  Pedro
5 jaren geleden

Pedro..
Je vraag , hoe heb jij de dood geaccepteerd?
Mijn antwoord, Ja ,ik geloof niet in Een God.
en daarmee de dood geaccepteerd.. angst zal niet helpen om de dood te ontlopen..
hij komt toch een keer, of men nu gelooft, of niet gelooft, het zal niet helpen om daaraan te ontkomen. waarom zal men dan in iets geloven? of angstig zijn?
Ik stel ook een vraag…Pedro..
Kan je zonder god leven en zonder angst deze te verliezen?
Kan je zonder deze [god] …Verder leven?
Is god niet de illusie zelf waarin men wil geloven uit angst voor het verlies van het eeuwige? inderdaad alles is energie, en energie gaat nooit verloren en als deze nooit verloren gaat ,kan men ook in niets geloven..

Light
Light
Reactie op  Pedro
5 jaren geleden

Als ik een reden mocht bedenken om langer te leven dan was het wel om het uitsterven van alle religies mee te mogen maken.
Het einde van al die zwevende illusie slaven die verwachten na de dood naar de hemel te gaan.
Het einde van “mijn geloof is beter dan de jouw geloof”
Dat ik deze evolutie mag vieren met de nieuw en bewuste mens.
Dat ik het mag meemaken dat deze zwarte bladzijde uit onze geschiedenis (religie) eindelijk tot het verleden behoort.
Dat door het wegvallen van religies de mens geen smoezen meer heeft om in naam van religie het kwade te dienen en zich achter deze illusie te verschuilen.

Deze cyclus der teleurstelling zou hiermee weleens doorbroken kunnen worden, gelovigen zouden eindelijk lang genoeg kunnen leven om er achter te komen hoe dom zij eigenlijk bezig zijn geweest door in de illusie van religie en god te geloven en pas dan zal er vrede op aarde komen omdat de mens zal beseffen en inzien dat onze enige redding niet van boven komt maar vanuit zijn medemens.

Dan pas zullen zij begrijpen dat het verhaal van de toren van Babylon gebaseerd is op een systeem die Verdeel en Heers heet. Dat die god die zij allen aanbidden zijn engelen op de mens af stuurde omdat hij eigenlijk bang voor de mens was, bang omdat de mens als een mierenkolonie niet onderschat diende te worden in wat die allemaal kon en dat hij daarom zijn veel verder ontwikkeld legertje beviel de mens in een vroeg stadium te onderdrukken.
Genesis 11:
[6] Dit is één volk en ze spreken allemaal een en dezelfde taal, dacht de HEER, en wat ze nu doen is nog maar het begin. Alles wat ze verder nog van plan zijn, ligt nu binnen hun bereik.
[7] Laten wij naar hen toe gaan en spraakverwarring onder hen teweegbrengen, zodat ze elkaar niet meer verstaan.
[8] De HEER verspreidde hen van daar over de hele aarde, en de bouw van de stad werd gestaakt.
[9] Zo komt het dat die stad Babel heet, want daar bracht de HEER verwarring* in de taal die op de hele aarde gesproken werd, en van daar verspreidde hij de mensen over de hele aarde”

Hij verdeelde ons en nam ons universele taal van ons af zodat wij elkaar niet meer konden begrijpen en elkaar gingen bestrijden, oorlogen met elkaar voerden en elkaar zouden doden.
Op deze wijze was de mens alleen bezig met elkaar te bestrijden in plaats van met elkaar en elkaar naar een hoger doel te brengen. Na het ingrijpen vormde de mens geen bedreiging meer voor deze angstige god.

Echter deelt de mens een onzichtbare kracht met zijn medemens en zal zich altijd aangetrokken voelen tot een ander mens of groep mensen om samen veiliger en sterker te staan. Vijanden vergeven elkaar en vormen een alliantie voor het hogere doel en hoewel onze universele taal ons afgenomen was heeft de mens in al zijn flexibiliteit weer een nieuwe taal (Bijv; Engels) gevonden om alsnog die eenheid terug te vinden.

Als wij het mogen meemaken dat we langer mogen leven dan zal het alleen maar een betere toekomst verzekeren en ik begrijp de mensen die bang zijn voor de veranderingen die bij zo’n ontwikkelen komen maar bedenk dat wij in de geschiedenis voor zoveel vooruitgang bang waren maar dat wij nu uiteindelijk alleen maar om die angsten kunnen lachen.

Deze verlenging, dit extraatje zou net genoeg kunnen zijn om de mens echt te doen veranderen wat een beetje te vergelijken is met jou tijd op school. Als je zakt dan blijf je een jaartje langer in de zelfde klas zitten om de kans te krijgen de stof in die extra tijd alsnog te doen begrijpen. Zo is het hier mee ook, je krijgt extra tijd om alsnog te begrijpen waar het eigenlijk echt om gaat in jouw leven.

Light 6-2-2015

Edwin
Edwin
Reactie op  Light
5 jaren geleden

Je zult getuige zijn van het instorten van alle religies
en al het andere spiri-gewauwel over dimensies trillingen etc.

Daar zullen jij en ik en ieder die dit leest samen voor zorgen, gewoon vanuit onze luie stoel

Dat beloof ik, en ik kom altijd mijn beloftes na.

IAO Abraxas

Faith
Faith
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

Je zal nog raar staan te kijken als je het ooit mee mag maken UFO’s uit andere dimensies te zien. Dat is niet iedereen gegeven en alleen mensen die dit nooit meegemaakt hebben praten zoals jij. Wat op zich al op een dimensie verschil duidt.

Evelien Echtnietzo
Evelien Echtnietzo
Reactie op  Light
5 jaren geleden

Jep jep… verlenging van leven voor die gene die het kan veroorloven… kun je je ‘dynastie’ nog langer in stand houden. Of iemand die 3 keer levenslang krijgt ook daadwerkelijk 200 jaar vastzetten.

Sorry maar vanuit ons huidige staat (van ontbinding) denk ik niet dat jij de eventuele implicaties van deze ontwikkeling snapt.

rop
rop
5 jaren geleden

Wat is het Verschil?
Tussen Eeuwig leven of Eeuwig Dood?

x

Check Also

Diabetes genezen

Diabetes: Is de aarde plat?

Er zijn nog steeds mensen die denken ...

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x