De eigenaresse van restaurant Pappadavada in India bewaart restjes eten, en zet ze in een koelkast aan de kant van de weg. Ze kwam op dit idee nadat ze mensen naar eten zag zoeken in vuilnisbakken. Dat schrijft The Independent.
Minu Pauline (28) zegt rond de 80 restjes eten per dag in de koelkast te zetten. Er zijn inmiddels meer mensen en restaurants die maaltijden in de koelkast plaatsen.
De eigenaresse zegt met dit hartverwarmende idee iets te willen doen tegen de honger, maar ook tegen de voedselverspilling. Haar restaurant heeft dagelijks veel overschotten, die normaal gesproken gewoon weggegooid worden.
De koelkast kan 24 uur per dag worden gebruikt. Iedere avond halen tientallen mensen er eten uit. “Ik heb zoveel glimlachende klanten,” zegt Pauline. “Ik kan de positiviteit gewoon voelen in mijn restaurant.”
[Refdag]
Dit is een gevaar voor de democratie. Bijna 200 tv-zenders vallen samen de grote nepnieuwsmedia aan
Honing gaat alle schadelijke bacteriën te lijf
Dappere dokter weggejaagd door gezondheidsinspectie: ‘Het wordt me letterlijk te heet onder de voeten’
Elfen, geesten en buitenaardsen in IJsland (documentaire)
Presentatrice zakt in elkaar tijdens Brits premiersdebat: ‘Medische noodsituatie’
Paardenvleesschandaal: winst belangrijker dan transparantie
Klokkenluider: ‘Slimme steden veranderen in open concentratiekampen’
Het weefsel van de kosmos: universum of multiversum?
Waarom Macron plotseling 180 graden draaide over het sturen van grondtroepen