Het is in Europa veel minder bekend dan in landen zoals Japan en Zuid-Korea en het kan als groente worden gegeten, maar ook als decoratie worden gebruikt.
Zeewier is niet alleen de belangrijkste, maar ook de rijkste bron van mineralen. Uit onderzoek blijkt dat het onder meer veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat.
Zeewier gaat tevens de strijd aan met vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken. Het bevat daarnaast jodium, ijzer, kalk, bio-peptiden en vitamines als B12. Het is een goed product tegen de kilo’s omdat zeewier weinig calorieën bevat.
Wetenschappers van het Teagasc Food Research Institute in Ierland legden 100 studies naar zeewier naast elkaar en concludeerden dat het bloeddrukverlagend werkt.
Er zijn honderden verschillende soorten zeewier. Sommige zijn eetbaar, andere niet. De bekendste is nori, een geperste soort die bijvoorbeeld in sushi wordt gebruikt. Wakame is ook een bekende eetbare soort.
Er zijn nog veel meer zeegroenten die je kunt gebruiken in soepen, groente-, bonen- en granengerechten. Met het zeewierproduct agar-agar kun je bovendien desserts maken.
Bron: Telegraaf.nl
Gerelateerd:
- Het activeren en ontgiften van de pijnappelklier
- De mythe over calcium: Hoe je echt sterke botten krijgt
Schaduwregering beseft nog steeds niet ‘dat de Nieuwe Wereldorde dood is’
Ziekenhuis doet afstand van uitingen longarts die ‘noodklok luidde om overvolle IC’
Balk uit tempel gebruikt om beginpunt Mayakalender vast te stellen
President Bolsonaro tegen aanhangers: ‘Jullie bepalen de koers van het leger’
Pogingen om Baudet te framen worden steeds lachwekkender. Hoe één term leidde tot een vloedgolf aan nepnieuws en regelrechte verzinsels
Omtzigt wil onderzoek naar relatie tussen vaccinatie en oversterfte
Foto’s mysterieuze lichtstralen op Mars maken veel los
De waarheid over Klaus Schwab en zijn vader komt naar buiten
Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is. Expert vertelt in Sky News-interview waarom de aarde gaat afkoelen